Cum îi ajută pe tătici certificatul de puericultură?

Cursurile de puericultură câștigă tot mai mult avans în România. Din dorința de a fi capabili să gestioneze mai ușor noua viață alături de copil, tăticii participă și ei la aceste cursuri, iar pentru participare, vor fi răsplătiți cu un certificat. De ce este important un astfel de curs și cum îi va ajuta certificatul obținut după finalizarea cursului, veți afla în articolul de astăzi.

Copilul este responsabilitatea ambilor parteneri

Unii dintre tați au fost educați să creadă că îngrijirea copiilor nu este responsabilitatea lor. Dar certificatul obținut la cursul de îngrijire a copiilor i-a ajutat pe tătici să spargă acest stereotip, participarea oferindu-le abilități și cunoștințe legate de îngrijirea copiilor, care le vor permite să ofere îngrijire practică copiilor. Scopul principal al certificatului în cursul de îngrijire a copiilor este de a ajuta tații care doresc să-și susțină soțiile în responsabilitățile lor de părinte. Acest certificat le oferă mai multă încredere și îi ajută să își îndeplinească mai bine sarcinile de îngrijire a copilului.

Mai multă implicare în creșterea copilului – un ajutor imens pentru mame

Cursul de puericultură le permite taților să fie mai implicați în creșterea copiilor, deoarece le oferă un nou set de abilități pe care le pot împărtăși cu ușurință soțiilor lor, care sunt de obicei cele responsabile de îngrijirea copiilor. Informațiile primite în cadrul cursulului de îngrijire a copiilor (puericultură) îi poate ajuta pe tați să înțeleagă cum crește micuțul lor, ce simt și de ce au nevoie. De asemenea, îi ajută să cunoască mai multe despre etapele de dezvoltare ale copilului lor. Cursul de puericultură îi oferă tatălui oportunitatea de a relaționa cu copilul său într-un mod mai bun și de a dezvolta o legătură strânsă cu acesta.

Mai multe zile de concediu

Nu doar de multe cunoștinte noi au parte tăticii care participă la cursul de puericultură, ci și de mai multe zile libere, acordate la locul de muncă. Dacă în mod normal, tații au dreptul la 10 zile libere pentru nașterea unui copil, cei care au certificatul care atestă participarea și finalizarea cursului, vor mai primi încă 5 zile libere. Tații trebuie să solicite acordarea celor 5 zile în plus, în primele 8 săptămâni după nașterea copilului.

Unde se desfășoară cursurile de puericultură?

În maternitățile de stat se desfășoară cursuri de puericultură, dar și online, mai rar în cabinetul medicului de familie, deși ar trebui. Cursurile din prima ipostază sunt gratuite, iar cele online au, de obicei, un tarif mic. Certificatul se poate obține înainte de naștere sau cât mai curând după, pentru ca tăticii să se încadreze în cele 8 săpămâni de după naștere, cum am precizat mai sus, pentru a beneficia de încă 5 zile libere.

Un copil are nevoie de ambii părinți, iar responsabilitatea creșterii, îngrijirii și educării acestuia trebuie să se facă atât de mamă, cât și de tată. Femeile sunt mai sensibile, mult mai extenuate după naștere, iar rolul partenerilor este unul decisiv pentru ca ele să nu se simtă copleșite, iar în unele cazuri, să nu apară depresia postpartum.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.