Cum alegi cele mai bune tablete grafice?

Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani. Cele mai bune tablete grafice se numără printre gadget-urile indispensabile unui grafician de succes. Ea va reda perfect pe un monitor desenele create cu ajutorul unui creion special.

Este instrumental iubit de industriile creative. De obicei, tableta grafică va fi folosită de către cei ce-și doresc să deseneze și de către cei ce lucrează în domeniul graficii și webdesign-ului. Cea mi potrivită tabletă grafică se alege în urma unei analize a criteriilor și necesităților pe care le avem.

Dimenisiunile unei tablete grafice

În acest termen sunt incluse laturile tabletei, dar și suprafața propriu-zisă de lucru. Creativitatea și talentul se vor putea manifesta, la adevărata lor valoare, pe dimensiuni mai mari ale spațiului de muncă.

Tabletele mici sunt cu mult mai ușor de transportat decât cele mari, indiferent de destinație. Pentru pictură digitală și grafică, o tabletă de mari dimensiuni este indispensabilă.

Sensibilitatea tabletei grafice la presiune

O mai bună precizie asupra liniilor pe care le trasăm cu creionul special este datorită variației de niveluri de sensibilitate la presiune. În funcție de cât de tare vei apăsa cu creionul pe tabletă, liniile pot fi mai groase sau mai subțiri și cantitățile de culoare diferă. Este remarcată de către cei ce se ocupă de editarea pozelor și de prelucrarea imaginilor.

Nivelurile de presiune vor varia de la 500 până la 2000, în cazul unei tablete grafice profesionale. Datorită acestei caracteristici importante, vom avea impresia că lucrăm cu instrumente clasice. Vei avea un control analog, realizat cu ajutorul creionului special.

Accesorii pentru o tableta grafică

Majoritatea tabletelor vin la pachet cu:

  • Creion;
  • Ecran tactil;
  • Cablul USB;
  • Mouse;
  • Programe de editare.

Recomandări pentru cele mai bune tablete grafice

Tabletele grafice au devenit instrumente indispensabile pentru artiști, designeri și profesioniști din domeniul grafic. Dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv, iată câteva dintre cele mai bune opțiuni disponibile pe piață:

Tableta grafica XP-PEN Artist 12, 11.6″ FHD, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva

Tableta grafica XP-PEN Artist 12, 11.6" FHD, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Artist 12, 11.6″ FHD, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafică XP-PEN Artist 12 este un dispozitiv performant destinat atât artiștilor...Show More
Tableta grafică XP-PEN Artist 12 este un dispozitiv performant destinat atât artiștilor amatori, cât și profesioniștilor în artă digitală. Show Less

Tableta grafică XP-PEN Artist 12 este un dispozitiv performant destinat atât artiștilor amatori, cât și profesioniștilor în artă digitală. Cu un ecran impresionant de 11.6 inch Full HD, această tabletă asigură o claritate și detaliere remarcabilă a imaginilor.

Punctul său forte constă în cele 8192 de niveluri de presiune, oferind utilizatorilor precizie și varietate în nuanțe, permițându-le să-și exprime creativitatea în cele mai fine detalii. Un alt bonus valoros este software-ul Artrage 5, inclus în pachet, care ajută artiștii să-și dezvolte abilitățile și să creeze opere digitale impresionante.

Pachetul mai include o mănușă, protejând ecranul de pete și asigurând un traseu lin al mâinii, și 8 vârfuri de rezervă pentru stilou, garantând o durată de viață lungă pentru echipament. XP-PEN Artist 12 este alegerea ideală pentru orice entuziast al artei digitale, combinând funcționalitate, calitate și accesibilitate.

Tableta grafica XP-PEN Deco 01v2, 10×6.25″, TILT, OTG + Android, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Artrage LIte, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva

Tableta grafica XP-PEN Deco 01v2, 10x6.25", TILT, OTG + Android, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Artrage LIte, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Deco 01v2, 10×6.25″, TILT, OTG + Android, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Artrage LIte, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafică XP-PEN Deco 01v2 este un instrument de design modern și avansat, ideal...Show More
Tableta grafică XP-PEN Deco 01v2 este un instrument de design modern și avansat, ideal pentru graficieni și artiști digitali. Show Less

Tableta grafică XP-PEN Deco 01v2 este un instrument de design modern și avansat, ideal pentru graficieni și artiști digitali. Cu o dimensiune de lucru generoasă de 10×6.25″, aceasta oferă un spațiu extins pentru desen și detalii fine. Funcția TILT îmbunătățește realitatea și fluiditatea liniei, simțindu-se ca și cum ai desena pe hârtie.

O caracteristică remarcabilă este compatibilitatea OTG, permițând conectarea cu dispozitive Android și facilitând designul în mișcare. Tableta include 8 butoane personalizabile pentru acces rapid la comenzi, iar sensibilitatea sa excepțională cu 8192 de niveluri de presiune asigură precizie și control maxim.

Pachetul vine cu software-ul Artrage Lite, care stimulează creativitatea. Accesoriile adăugate, cum ar fi mănușa, standul pentru stilou și cele 8 vârfuri de rezervă, completează experiența profesională. Cu designul său elegant și performanța de înaltă calitate, XP-PEN Deco 01v2 se dovedește a fi un aliat de încredere pentru orice proiect artistic digital.

Tableta grafica cu display HUION Kamvas Pro 13, USB-C, Negru/Argintiu

Tableta grafica cu display HUION Kamvas Pro 13, USB-C, Negru/Argintiu
Tableta grafica cu display HUION Kamvas Pro 13, USB-C, Negru/Argintiu
Tableta grafică HUION Kamvas Pro 13 reprezintă o combinație ideală între...Show More
Tableta grafică HUION Kamvas Pro 13 reprezintă o combinație ideală între funcționalitate și design estetic. Show Less

Tableta grafică HUION Kamvas Pro 13 reprezintă o combinație ideală între funcționalitate și design estetic. Cu un finisaj elegant în nuanțe de negru și argintiu, aceasta nu doar că arată impresionant, dar oferă și performanțe de top pentru profesioniștii din domeniul grafic.

Ecranul său de 13 inci oferă utilizatorilor o rezoluție înaltă și culori vibrante, facilitând un desen precis și detalii fine. Conectivitatea USB-C asigură o transferare rapidă a datelor, reducând lag-ul și oferind o experiență fluidă în timpul utilizării. Unul dintre principalele sale atuuri este sensibilitatea ridicată la presiune, ceea ce permite artiștilor să creeze nuanțe subtile cu ușurință.

Tableta este compatibilă cu majoritatea programelor de design și artă digitală de pe piață. Cu HUION Kamvas Pro 13, fiecare linie trasată devine o expresie a creativității, oferindu-i artistului libertatea de a transforma viziunea sa în realitate.

Tableta grafica Huion Inspiroy H950P, 8.7×5.4″, 8 taste rapide, 266 PPS, 8192 niveluri presiune, PW100 Pen fara baterie, TILT ±60°, include 8 varfuri rezerva

Tableta grafica Huion Inspiroy H950P, 8.7x5.4", 8 taste rapide, 266 PPS, 8192 niveluri presiune, PW100 Pen fara baterie, TILT ±60°, include 8 varfuri rezerva
Tableta grafica Huion Inspiroy H950P, 8.7×5.4″, 8 taste rapide, 266 PPS, 8192 niveluri presiune, PW100 Pen fara baterie, TILT ±60°, include 8 varfuri rezerva
Tableta grafică Huion Inspiroy H950P reprezintă o combinație ideală de...Show More
Tableta grafică Huion Inspiroy H950P reprezintă o combinație ideală de funcționalitate și eficiență, concepută pentru creativii care își doresc un instrument de precizie în lucru. Show Less

Tableta grafică Huion Inspiroy H950P reprezintă o combinație ideală de funcționalitate și eficiență, concepută pentru creativii care își doresc un instrument de precizie în lucru. Cu dimensiuni de 8.7×5.4″, această tabletă oferă un spațiu generos pentru desen și editare. Cele 8 taste rapide personalizabile permit un acces facil la comenzi frecvente, sporind productivitatea.

Unul dintre punctele sale forte este rata de raportare de 266 PPS, asigurând o redare fluidă a liniei, combinată cu cele 8192 niveluri de presiune care permit o varietate mare de nuanțe în tragere.

Stiloul PW100, fără baterie, aduce o mare libertate de mișcare, având și funcția TILT ±60°, care simulează unghiurile reale de inclinare a unui creion tradițional. În pachet se includ și 8 vârfuri de rezervă, ceea ce garantează o durată de viață lungă a produsului. Huion Inspiroy H950P este alegerea perfectă pentru profesioniști și amatori pasionați.

Tableta grafica XP-PEN Deco PRO M, 11×6″, TILT, OTG + Android, USB Type-C, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva

Tableta grafica XP-PEN Deco PRO M, 11x6", TILT, OTG + Android, USB Type-C, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Deco PRO M, 11×6″, TILT, OTG + Android, USB Type-C, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafică XP-PEN Deco PRO M reprezintă un instrument avansat pentru toți cei...Show More
Tableta grafică XP-PEN Deco PRO M reprezintă un instrument avansat pentru toți cei pasionați de artă și design. Show Less

Tableta grafică XP-PEN Deco PRO M reprezintă un instrument avansat pentru toți cei pasionați de artă și design. Cu o dimensiune de lucru generoasă de 11×6″, oferă suficient spațiu pentru a desena sau edita cu precizie. Unul dintre cele mai remarcabile avantaje este funcția TILT, care permite detectarea înclinării pen-ului, mărind realismul și fluiditatea mișcărilor.

Cu suport OTG, această tabletă este compatibilă și cu dispozitive Android, ceea ce mărește versatilitatea în utilizare. Conectivitatea este asigurată prin USB Type-C, garantând o transmisie rapidă a datelor. Tehnologia de detectare a presiunii suportă 8192 de niveluri, ceea ce oferă o sensibilitate sporită și adaptabilitate în funcție de stilul fiecărui artist.

Pachetul include și software-ul Artrage 5, menționând seriozitatea angajamentului XP-PEN față de profesioniști. În plus, utilizatorii beneficiază de o mănușă, un Pen-Stand și 8 vârfuri de rezervă, asigurând o experiență completă și de durată în domeniul graficii digitale.

De ce să alegi cele mai bune tablete grafice?

Cu siguranță cele mai bune tablete grafice au revoluționat arta digitală. Ai posibilitatea să desenezi pe tabletă cu ajutorul unui creion special, fără a te complica cu un mouse. Este o modalitate mai simplă și mai rapidă de realizare a proiectelor. Deoarece sunt produse tehnologice, ele pot da erori, dacă nu sunt alese conform standardelor. O tabletă de calitate rezistă mai mult în timp.

Analizează cu atenție activitățile pe care le vei desfășura cu ajutorul ei, dimensiunile necesare pentru o manevrare cât mai utilă a creionului pe ecran, sensibilitatea și rezoluția pe care ți le dorești și mai ales dacă vine la pachet cu funcții speciale, ce sunt menite să-ți ușureze munca.

Cea mai bună tabletă grafică este cea cu o rezoluție cât mai mare. Îți va permite să adaugi mult mai multe elemente în proiectul tău. Ca și o regulă, tabletele mai mari au automat o rezoluție mai mare. Probabil călătorești suficient de mult și ai nevoie să iei tableta grafică cu tine. Esențial ar fi ca bateria să te țină minim 3-4 ore. Producătorii vor specifica mereu doar durata maximă a bateriei.

Durata bateria va fi influențată de:

  • Modul de folosire a tabletei;
  • Cât de vechi este acumulatorul;
  • Condițiile termometrice din spațiul de lucru.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.