AlexScrie.Ro
Cum alegi cele mai bune tablete grafice

Cum alegi cele mai bune tablete grafice?

Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani. Tableta grafică se numără printre gadget-urile cele mai folosite. Ea va reda perfect pe un monitor desenele create cu ajutorul unui creion special.

Este instrumental iubit de industriile creative. De obicei, tableta grafică va fi folosită de către cei ce-și doresc să deseneze și de către cei ce lucrează în domeniul graficii și webdesign-ului.

Cea mi potrivită tabletă grafică se alege în urma unei analize a criteriilor și necesităților pe care le avem.

Dimenisiunile unei tablete grafice

În acest termen sunt incluse laturile tabletei, dar și suprafața propriu-zisă de lucru. Creativitatea și talentul se vor putea manifesta, la adevărata lor valoare, pe dimensiuni mai mari ale spațiului de muncă.

Tabletele mici sunt cu mult mai ușor de transportat decât cele mari, indiferent de destinație. Pentru pictură digitală și grafică, o tabletă de mari dimensiuni este indispensabilă.

Sensibilitatea tabletei grafice la presiune

O mai bună precizie asupra liniilor pe care le trasăm cu creionul special este datorită variației de niveluri de sensibilitate la presiune.

În funcție de cât de tare vei apăsa cu creionul pe tabletă, liniile pot fi mai groase sau mai subțiri și cantitățile de culoare diferă. Este remarcată de către cei ce se ocupă de editarea pozelor și de prelucrarea imaginilor.

Nivelurile de presiune vor varia de la 500 până la 2000, în cazul unei tablete grafice profesionale. Datorită acestei caracteristici importante, vom avea impresia că lucrăm cu instrumente clasice. Vei avea un control analog, realizat cu ajutorul creionului special.

Accesorii pentru o tableta grafică

Majoritatea tabletelor vin la pachet cu:

 • Creion;
 • Ecran tactil;
 • Cablul USB;
 • Mouse;
 • Programe de editare.

Recomandări pentru cele mai bune tablete grafice

 • Tableta grafica XP-PEN Artist 12, 11.6″ FHD, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Artist 12, 11.6" FHD, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva
 • Tableta grafica XP-PEN Deco 01v2, 10×6.25″, TILT, OTG + Android, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Artrage LIte, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Deco 01v2, 10x6.25", TILT, OTG + Android, 8 Butoane, 8192 niveluri presiune, include Artrage LIte, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva

Cel mai bun preț pe eMag

 • Tableta grafica cu display HUION Kamvas Pro 13, USB-C, Negru/Argintiu

Tableta grafica cu display HUION Kamvas Pro 13, USB-C, Negru/Argintiu

Cel mai bun preț pe eMag

 • Tableta grafica Huion Inspiroy H950P, 8.7×5.4″, 8 taste rapide, 266 PPS, 8192 niveluri presiune, PW100 Pen fara baterie, TILT ±60°, include 8 varfuri rezerva

Tableta grafica Huion Inspiroy H950P, 8.7x5.4", 8 taste rapide, 266 PPS, 8192 niveluri presiune, PW100 Pen fara baterie, TILT ±60°, include 8 varfuri rezerva

Cel mai bun preț pe eMag

 • Tableta grafica XP-PEN Deco PRO M, 11×6″, TILT, OTG + Android, USB Type-C, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva
Tableta grafica XP-PEN Deco PRO M, 11x6", TILT, OTG + Android, USB Type-C, 8192 niveluri presiune, include Artrage 5, Manusa, Pen-Stand, 8 varfuri de rezerva

 

De ce ai alege cea mai bună tabletă grafică?

Cu siguranță tabletele grafice au revoluționat arta digitală. Ai posibilitatea să desenezi pe tabletă cu ajutorul unui creion special, fără a te complica cu un mouse.

Este o modalitate mai simplă și mai rapidă de realizare a proiectelor. Deoarece sunt produse tehnologice, ele pot da erori, dacă nu sunt alese conform standardelor. O tabletă de calitate rezistă mai mult în timp.

Analizează cu atenție activitățile pe care le vei desfășura cu ajutorul ei, dimensiunile necesare pentru o manevrare cât mai utilă a creionului pe ecran, sensibilitatea și rezoluția pe care ți le dorești și mai ales dacă vine la pachet cu funcții speciale, ce sunt menite să-ți ușureze munca.

Cea mai bună tabletă grafică este cea cu o rezoluție cât mai mare. Îți va permite să adaugi mult mai multe elemente în proiectul tău. Ca și o regulă, tabletele mai mari au automat o rezoluție mai mare.

Probabil călătorești suficient de mult și ai nevoie să iei tableta grafică cu tine. Esențial ar fi ca bateria să te țină minim 3-4 ore. Producătorii vor specifica mereu doar durata maximă a bateriei.

Durata bateria va fi influențată de:

 • Modul de folosire a tabletei;
 • Cât de vechi este acumulatorul;
 • Condițiile termometrice din spațiul de lucru.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.