Cum alegi cel mai bun grătar pentru acasă?

Tuturor ne place să petrecem timp afară, alături de cei dragi. Cel mai bun grătar pentru acasă de grădină te va ajuta să readuci viață căminului tău. Timpul de calitate nu poate fi înlocuit cu nimic.

Cu ajutorul lor poți găti preparate excelente, de care se poate bucura toată lumea. Gătitul la flacără deschisă este o experiență de neuitat. Poveștile și starea de bine ce completează atmosfera, nu pot fi înlocuite. Pe piață vei găsi o gamă variată de grătare. Sunt câteva elemente care te vor ajuta să-l alegi pe cel potrivit.

Top 5 cele mai bune grătare pentru acasă

Gătitul în aer liber, fie că este vorba de o cină în familie sau o adunare cu prietenii, a devenit mult mai plăcut datorită grătarelor de calitate superioară disponibile pe piață. Iată o listă cu top 5 grătare pentru acasă, care promit o experiență culinară de excepție:

Gratar dreptunghiular Kring, pe carbuni, cu suport lateral si termometru capac

Gratar dreptunghiular Kring, pe carbuni, cu suport lateral si termometru capac
Gratar dreptunghiular Kring, pe carbuni, cu suport lateral si termometru capac
Grătarul dreptunghiular Kring, alimentat cu cărbuni, reprezintă alegerea perfectă...Show More
Grătarul dreptunghiular Kring, alimentat cu cărbuni, reprezintă alegerea perfectă pentru iubitorii de grătare autentice. Show Less

Grătarul dreptunghiular Kring, alimentat cu cărbuni, reprezintă alegerea perfectă pentru iubitorii de grătare autentice. Concepția sa robustă îmbină designul clasic cu funcționalitatea modernă, fiind nu doar un instrument de gătit, dar și un accesoriu estetic pentru orice grădină sau terasă.

Unul dintre punctele sale forte este suportul lateral, care oferă un spațiu suplimentar pentru pregătirea alimentelor sau depozitarea ustensilelor. Cu ajutorul termometrului integrat în capac, gătitul devine o experiență mult mai precisă, permițându-vă să monitorizați temperatura cu ușurință, asigurând astfel că mâncarea este pregătită la perfecțiune.

Structura sa dreptunghiulară maximizează spațiul de gătit, iar grătarul Kring promite nu doar un gust excepțional al alimentelor, ci și momente memorabile petrecute în aer liber, alături de familie și prieteni. Acest grătar pentru acasă devine astfel un companion de nădejde pentru toate evenimentele dumneavoastră culinare în aer liber.

Gratar pentru acasa gradina, grill, dreptunghiular, cu roti, rafturi

Gratar gradina, grill, dreptunghiular, cu roti, rafturi
Gratar gradina, grill, dreptunghiular, cu roti, rafturi
Grătarul de grădină, de formă dreptunghiulară, este conceput pentru iubitorii de...Show More
Grătarul de grădină, de formă dreptunghiulară, este conceput pentru iubitorii de barbecue și pentru cei ce doresc să experimenteze bucuriile gătitului în aer liber. Show Less

Grătarul de grădină, de formă dreptunghiulară, este conceput pentru iubitorii de barbecue și pentru cei ce doresc să experimenteze bucuriile gătitului în aer liber. Construit solid, acest grătar asigură o suprafață generoasă de gătit, fiind ideal pentru reuniuni de familie sau petreceri cu prietenii.

Dotat cu roți rezistente, acest grătar poate fi mutat cu ușurință în orice colț al grădinii sau al terasei, făcându-l practic și ușor de depozitat. Cele două rafturi laterale oferă spațiu suplimentar pentru a așeza farfurii, condimente sau alte ustensile necesare grătarului, optimizând astfel spațiul și organizarea.

Designul său modern și funcțional îl face nu doar un instrument esențial pentru gătit, dar și o completare estetică pentru orice spațiu exterior. Grătarul de grădină cu roți și rafturi este alegerea perfectă pentru cei care caută o combinație de funcționalitate, mobilitate și durabilitate în echipamentele lor de gătit la aer liber.

Gratar de gradina traditional HouseXL™ Premium Barbecue

Gratar de gradina traditional HouseXL™ Premium Barbecue
Gratar de gradina traditional HouseXL™ Premium Barbecue
Grătarul de grădină HouseXL™ Premium Barbecue combină tradiția cu inovația...Show More
Grătarul de grădină HouseXL™ Premium Barbecue combină tradiția cu inovația, oferind gurmanzilor o experiență culinară de neuitat. Show Less

Grătarul de grădină HouseXL™ Premium Barbecue combină tradiția cu inovația, oferind gurmanzilor o experiență culinară de neuitat. Concepția sa tradițională se îmbină armonios cu aspectul modern, astfel că devine nu doar un instrument util, dar și un obiect decorativ pentru spațiul exterior.

Realizat cu o atenție meticuloasă la detalii, grătarul HouseXL™ se distinge prin rezistența materialelor utilizate și durabilitatea pe termen lung. Suprafața generoasă de gătit permite prepararea simultană a mai multor alimente, făcându-l ideal pentru evenimente cu mulți oaspeți. Grătarul vine echipat cu accesorii de top, facilitând manipularea alimentelor și asigurând o gătire uniformă.

Cu HouseXL™ Premium Barbecue, fiecare grătar în grădină se transformă într-o experiență culinară autentică, în care aroma tradițională se îmbină cu eficiența tehnologiei moderne. Este alegerea perfectă pentru cei pasionați de grătarele în aer liber, care caută calitate și performanță.

Gratar cu carbuni mare de gradina, cu capac, termometru

Gratar cu carbuni mare de gradina, cu capac, termometru
Gratar cu carbuni mare de gradina, cu capac, termometru
Grătarul cu cărbuni pentru grădină combină tradiționalismul gătitului la grătar cu...Show More
Grătarul cu cărbuni pentru grădină combină tradiționalismul gătitului la grătar cu funcționalitatea modernă. Show Less

Grătarul cu cărbuni pentru grădină combină tradiționalismul gătitului la grătar pentru acasă cu funcționalitatea modernă. Având dimensiuni mari, acest grătar este ideal pentru evenimente cu mai mulți invitați sau pentru cei pasionați de gătit la aer liber.

Capacul solid, din material rezistent la căldură, asigură nu doar o gătit uniform și o menținere eficientă a temperaturii, dar și protejarea alimentelor de factori externi. Integrat în capac, termometrul permite monitorizarea cu precizie a temperaturii interne, astfel încât fiecare preparat să ajungă la perfecțiune. Structura robustă a grătarului oferă stabilitate, iar designul său elegant se potrivește perfect în orice grădină.

Cu acest grătar, gătitul în aer liber devine nu doar un hobby, ci o adevărată artă culinară, fie că doriți să pregătiți carne, legume sau pește. Experimentați autenticitatea gustului oferit de cărbuni și transformați fiecare masă într-un eveniment memorabil!

Gratar pentru acasa Memphis cu grill de fonta, cenusar, desfacator de bere si roti

Gratar Memphis cu grill de fonta, cenusar, desfacator de bere si roti
Gratar Memphis cu grill de fonta, cenusar, desfacator de bere si roti
Grătarul Memphis reprezintă o combinație ideală între funcționalitate și design...Show More
Grătarul Memphis reprezintă o combinație ideală între funcționalitate și design atrăgător. Show Less

Grătarul Memphis reprezintă o combinație ideală între funcționalitate și design atrăgător. Acesta este echipat cu un grill din fontă, un material cunoscut pentru capacitatea sa de a distribui căldura uniform și de a menține o temperatură stabilă, garantând astfel gătirea perfectă a alimentelor.

Designul inteligent include un cenușar, care facilitează curățarea și colectarea resturilor, evitând astfel dezordinea și simplificând procesul de întreținere după grătar. Un plus distinctiv este desfăcătorul de bere integrat, un detaliu care subliniază caracterul amuzant și practic al grătarului, transformând experiența grătarului într-o adevărată petrecere.

Rotile atașate la bază oferă o mobilitate sporită, permițându-vă să mutați cu ușurință grătarul în locul dorit, fie că este pe terasă sau în grădină. Grătarul Memphis reunește toate elementele esențiale pentru a transforma orice eveniment în aer liber într-o ocazie memorabilă.

Cum faci alegerea celui mai bun grătar pentru acasă?

  • Tipul de combustibil folosit

Grătarele pentru grădină pot funcția pe:

  • Gaz;
  • Cărbuni;
  • Lemne;
  • Mixte (cărbuni și lemne).

Pentru iubitorii grătarului tradițional, cea mai bună variantă va fi cel pe lemn și cărbune. Este conceput pentru iubitorii fumului și a serilor petrecute în jurul focului.

Dacă ești adeptul practicii, iar fumul și mirosul specific nu te încântă, grătarul potrivit pentru tine este cel pe gaz. Aici trebuie să ai în vedere tipul de butelie. Există cu butan sau cu propan. Butelia cu propan va fi pentru grătarele supuse unor temperaturi mai scăzute, iar cele pe butan vor fi folosite și la interior, dar nu sunt la fel de rezistente ca și cele cu propan.

  • Dimensiunea grătarului

Numărul de persoane ce se vor strânge la un grătar pentru acasă, va dicta cu siguranță dimensiunea sa. În funcție de câți sunteți și cantitatea de mâncare, diferă. Dimensiunea împreună cu materialul grătarului vor defini greutatea sa. În funcție de dimensiuni, de material și de greutate, manevrabilitatea va diferi de la un model la altul. Cele mai ușoare vor fi cu siguranță mai manevrabile față de cele mai grele.

Grătarele se impart în două categorii:

  • Grătarele strict pentru acasă;
  • Grătarele pentru drum.

Grătarul fix, special create pentru curte, nu va avea roți. Față de acesta, cel pentru drum poate fi transportat cu ușurință. Grătarele pentru ieșiri în aer liber sunt compacte, având o manevrabilitate mai mare. Nu vor ocupa mult loc în portbagaj sau în locurile de depozitare.

Un grătar cu roți este mai fiabil. Prin urmare, cu același grătar, poți da drumul unei experiențe frumoase la tine în curte, dar și să-l transporți cu tine pentru o drumeție. Grătarele fixe vor fi special concepute pentru curte. Așa că, vei fi nevoit să achiziționezi unul mobil pentru ieșirile în aer liber.

  • Materialul grătarului

Materialul din care este realizat grătarul va dicta: rezistența la uzură și la temperatură, dar și ușurința cu care poate fi curățat. Inoxul va fi rezistent la șocuri, nu va ruginii și se va curăța foarte ușor. Este un material ce se încinge repede și tot la fel de repede se va și răci. Oțelul cromat, va fi rezistent împotriva temperaturilor extreme. Se va încălzi omogen, într-un timp scurt. Este printre cele mai scumpe materiale folosite pentru grătar pentru acasă.

Fonta este un material rezistent. Va menține căldura pe o perioadă îndelungată de timp. Dezavantajul ei este că nu are rezistență crescută la rugină. Se curăță foarte ușor, însă nu suportă temperaturi foarte mari.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.