AlexScrie.Ro
Cum alegi cel mai bun grătar pentru acasă

Cum alegi cel mai bun grătar pentru acasă?

Tuturor ne place să petrecem timp afară, alături de cei dragi. Un grătar pentru acasă de grădină te va ajuta să readuci viață căminului tău. Timpul de calitate nu poate fi înlocuit cu nimic.

Cu ajutorul lor poți găti preparate excelente, de care se poate bucura toată lumea. Gătitul la flacără deschisă este o experiență de neuitat. Poveștile și starea de bine ce completează atmosfera, nu pot fi înlocuite.

Pe piață vei găsi o gamă variată de grătare. Sunt câteva elemente care te vor ajuta să-l alegi pe cel potrivit.

Top 5 cele mai bune grătare pentru acasă

 • Gratar dreptunghiular Kring, pe carbuni, cu suport lateral si termometru capac

Gratar dreptunghiular Kring, pe carbuni, cu suport lateral si termometru capac

Cel mai bun preț!

 • Gratar gradina, grill, dreptunghiular, cu roti, rafturi

Gratar gradina, grill, dreptunghiular, cu roti, rafturi

Cel mai bun preț!

 • Gratar de gradina traditional HouseXL™ Premium Barbecue

Gratar de gradina traditional HouseXL™ Premium Barbecue

Cel mai bun preț!

 • Gratar cu carbuni mare de gradina, cu capac, termometru

Gratar cu carbuni mare de gradina, cu capac, termometru

Cel mai bun preț!

 • Gratar Memphis cu grill de fonta, cenusar, desfacator de bere si roti

Gratar Memphis cu grill de fonta, cenusar, desfacator de bere si roti

Cel mai bun preț!

Cum faci alegerea celui mai bun grătar pentru acasă?

 • Tipul de combustibil folosit

Grătarele pentru grădină pot funcția pe:

 • Gaz;
 • Cărbuni;
 • Lemne;
 • Mixte (cărbuni și lemne).

Pentru iubitorii grătarului tradițional, cea mai bună variantă va fi cel pe lemn și cărbune. Este conceput pentru iubitorii fumului și a serilor petrecute în jurul focului.

Dacă ești adeptul practicii, iar fumul și mirosul specific nu te încântă, grătarul potrivit pentru tine este cel pe gaz. Aici trebuie să ai în vedere tipul de butelie. Există cu butan sau cu propan.

Butelia cu propan va fi pentru grătarele supuse unor temperaturi mai scăzute, iar cele pe butan vor fi folosite și la interior, dar nu sunt la fel de rezistente ca și cele cu propan.

 • Dimensiunea grătarului

Numărul de persoane ce se vor strânge la un grătar, va dicta cu siguranță dimensiunea sa. În funcție de câți sunteți și cantitatea de mâncare, diferă. Dimensiunea împreună cu materialul grătarului vor defini greutatea sa.

În funcție de dimensiuni, de material și de greutate, manevrabilitatea va diferi de la un model la altul. Cele mai ușoare vor fi cu siguranță mai manevrabile față de cele mai grele.

Grătarele se impart în două categorii:

 • Grătarele strict pentru acasă;
 • Grătarele pentru drum.

Grătarul fix, special create pentru curte, nu va avea roți. Față de acesta, cel pentru drum poate fi transportat cu ușurință.

Grătarele pentru ieșiri în aer liber sunt compacte, având o manevrabilitate mai mare. Nu vor ocupa mult loc în portbagaj sau în locurile de depozitare.

Un grătar cu roți este mai fiabil. Prin urmare, cu același grătar, poți da drumul unei experiențe frumoase la tine în curte, dar și să-l transporți cu tine pentru o drumeție.

Grătarele fixe vor fi special concepute pentru curte. Așa că, vei fi nevoit să achiziționezi unul mobil pentru ieșirile în aer liber.

 • Materialul grătarului

Materialul din care este realizat grătarul va dicta: rezistența la uzură și la temperatură, dar și ușurința cu care poate fi curățat.

Inoxul va fi rezistent la șocuri, nu va ruginii și se va curăța foarte ușor. Este un material ce se încinge repede și tot la fel de repede se va și răci.

Oțelul cromat, va fi rezistent împotriva temperaturilor extreme. Se va încălzi omogen, într-un timp scurt. Este printre cele mai scumpe materiale folosite pentru grătar.

Fonta este un material rezistent. Va menține căldura pe o perioadă îndelungată de timp. Dezavantajul ei este că nu are rezistență crescută la rugină. Se curăță foarte ușor, însă nu suportă temperaturi foarte mari.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.