Cât costă viața unui maestru?

Foarte puțin, din câte observăm zilele astea pe toate portalurile de știri. Greșeli în medicină s-au făcut mereu, trist este că se vor mai face, iar cei care răspund de viața noastră nu sunt mereu cei mai potriviți oameni care să poată căra atât de multă responsabilitate pe umeri. Se întâmplă des ca un medic să greșească și pacientul să se stingă din cauza lui, dar aceste cazuri sunt făcute publice doar când o persoană publică este victima lor.

Viața maestrului Ioan Gyuri Pascu a fost „licitată” la prețul unui dosar penal și o scădere a salariului, pedepse ce nu vor compensa niciodată cu actele ce artistul le-a făcut și le mai putea face. Chiar dacă a dispărut din atenția presei, așa cum dispar toți marii artiști, pentru că nu mai prezintă interes pentru prostime, deci nici rating-deci nici bani, Ioan Gyuri Pascu era mereu prezent pe scenă, încânta toată țara cu spectacolele lui de bun gust și își făcea treaba care o stăpânea cel mai bine.

Specific românesc, doctorul care a intervenit să-l salveze pe artist și-a uitat aparatul EKG în ambulanță. Pentru a înțelege mai bine, asta este ca și cum un țăran ce merge la cosit își uită coasa acasă. Primul caz însă nu a fost penalizat doar cu un drum în plus, în astfel de cazuri secundele sunt extrem de importante, iar un drum până la mașină înseamnă destabilizarea pacientului.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.