ChatGPT și serviciile de content writing

S-au mai scris păreri despre ce poate să facă ChatGPT și cât de eficient este în bula noastră, dar încerc să vin și eu cu o abordare diferită. În ultimii ani mi-am dedicat tot timpul serviciilor online de content writing, realizare website-uri de prezentare și administrare pagini de pe rețelele de socializare. Am crescut mult, am un portofoliu mulțumitor de clienți, deși întotdeauna există loc de mai bine.

M-am speriat puțin de ChatGPT și de modul în care acesta poate înlocui serviciile pe care le ofer, dar m-am liniștit imediat după ce am văzut ce poate să ofere. Nu e primul AI care face asta și probabil nici ultimul. Deși este folosit de unii onlineri pentru a le crea conținutul pentru advertoriale și textele curate din bloguri, din punct de vedere SEO, acele texte sunt spre 0 ca eficiență.

Experiența mea cu ChatGPT

L-am testat cu o mulțime de întrebări, l-am pus să-mi scrie mai multe articole pentru blogurile mele, dar fără intervenția unui content writer cu minimul de cunoștințe SEO, toate acele materiale sunt inutile. Informațiile sunt bune, cele generale, dar ceea ce AI produce nu trebuie să fie folosit ca rezultat final, ci mai bine ca o schiță a unui articol bine scris.

Poate fi folositor pentru content writeri, dar nu trebuie să fie văzut ca soluția prin care să dai buf-ul. Să copiezi tot ce ChatGPT scrie și să livrezi clientului nu-ți va merge pentru mult timp, nu în cazul în care clientul cunoaște sistemul și are nevoie de conținut de calitate. Aș vedea această resursă folositoare doar pentru articolele de umplutură dintr-un blog, cele pe care le folosești pentru a nu avea doar advertoriale postate.

Într-o discuție pe care nu o mai găsesc de pe un grup de Facebook, un tip care părea mult mai curent decât mine cu schimbările Google, ne-a transmis membrilor că Google va penaliza site-urile care folosesc texte 100% scrise de AI. Și e ușor să-ți dai seama care au fost scrise de roboței și care au fost scrise de un content writer.

Concluzie:

Dacă la început îmi era teamă că-mi va lua un roboțel pâinea de la gură, acum sunt cât se poate de liniștit. Nu va înlocui niciun proiect de acest gen ceea ce poate scrie un writer cu experiență. Nu poate scrie nici măcar ca un freelancer la început de drum, ci doar oferă informații care pot fi folosite în anumite materiale, rescrise, mult mai bine documentate.

Dacă ești companie, onliner, deținătorul unui blog sau site de orice fel și ai nevoie de conținut text, nu ezita să mă contactezi! Scrie-mi pe [email protected] și te voi convinge că serviciile mele sunt bune și la prețuri corecte.

PS: nici măcar ChatGPT nu crede despre el că poate scrie mai bine ca un content writer

nici măcar ChatGPT nu crede despre el că poate scrie mai bine ca un content writer

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.