AlexScrie.Ro
Cel mai bun aparat pentru masurarea saturatiei de oxigen

Cel mai bun aparat pentru masurarea saturatiei de oxigen

Probabil ca fiecare dintre noi ar trebui sa fie mult mai preocupat de starea sa de sanatate, mai ales in aceasta perioada oarecum critica pentru anumite categorii de persoane. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol vom vorbi despre cel mai bun aparat pentru masurarea saturatiei de oxigen, insa, vom trece in revista si alte aparate de luat in seama, in functie de anumite caracteristici.

Top 3 aparate pentru masurarea saturatiei de oxigen

1. Pulsoximetru Yimi YM301pulsoximetru yimi

Cumpără de pe eMag.ro

2. Puls-oximetru de deget YK-80CPuls-oximetru de deget YK-80C

Cumpără de pe eMag.ro

3. Pulsoximetru profesional de deget YK-81CPulsoximetru profesional

Cumpără de pe eMag.ro

Asa cum mentionam si ceva mai sus, in aceasta perioada, grija pentru starea de sanatate a fiecarui membru al familiei trebuie sa fie sporita, tinand cont de situatia grea pe care o traverseaza intreg Globul, situatie ce speram sa nu mai persiste prea mult.

O stare buna de sanatate poate fi intretinuta atat printr-un stil echilibrat de viata ce consta in sport, odihna si o dieta, la care se adauga si vizitele periodice pe la cabinetele medicale, pentru a-ti verifica starea de sanatate si a te linisti, odata ce vei afla ca totul e in regula. Sau, in cazul in care va fi descoperita o problema, cu siguranta ca cel mai indicat ar fi sa o descoperi inainte ca aceasta sa ajunga sa isi faca de cap prin corpul tau.

Insa, pe langa acest stil de viata echilibrat ce consta in cele mai sus enuntate, ar trebui sa tii cont si de faptul ca odata cu timpul, tehnologia a reusit sa evolueze foarte mult, iar acum iti sunt oferite la discretie diferite aparate pentru a-ti putea verifica de acasa starea de sanatate. Putem enunta aici aparate precum tensiometrul, glucometrul, dar si cel despre care vom vorbi astazi, pulsoximetrul.

Mai exact, pulsoximetrul este un aparat cu dimensiuni destul de reduse, fiind folosite pe degetul pacientului, iar principala sa misiune este de a masura pulsul, dar si nivelul de oxigen. Tocmai datorita dimensiunilor sale reduse, un astfel de aparat poate fi usor transportabil, inclusiv intr-o geanta sua intr-un bagaj de mana. Un pulsoximetru poate fi folosit de oricine, de la cel mai mic si pana la cel mai in etate membru al familiei, deoarece tehnica sa de folosire nu este deloc complicata. Totodata, ecranul acestuia indica clar, mare si vizibil valorile detectate.

Cum alegi cel mai bun pulsoximetru

Pentru a putea alege cel mai bun pulsoximetru, trebuie sa tii cont de mai multe caracteristici. Vorbim aici in special de modul de folosire, afisarea rezultatelor, functionabilitatea sa, si multe altele despre care urmeaza sa vorbim in continuarea acestui articol.

Cine poate folosi un aparat pentru masurarea saturatiei de oxigen?

In primul rand, trebuie sa stii din start ca un astfel de aparat este ideal pentru absolut orice membru al familiei, ba mai mult, fiind ceva oarecum indispensabil dintr-o locuinta.

Totodata, un pulsoximetru functioneaza pe baza unei metode oarecum simple, respectiv cea fotometrica, astfel ca atunci cand aceasta este aprins vor fi afisate doua linii, acestea fiind transmise catre capilare si catre vasele de sange. Senzorul are scopul de a afla nivelul hemoglobinelor din sange, putand sa afle astfel daca celulele de hemoglobine sunt sau nu atasate diferitelor molecule de oxigen. Astfel se calculeaza nivelul saturatiei de oxigen din sange.

Pulsoximetrul functioneaza pe baterii?

Vorbind despre functionabilitate, ptuem spune ca marea majoritate a pulsoximetrelor functioneaza pe baterii AAA, avand o autonomie de circa 20 de ore.

In cat timp este afisat rezultatul?

In urma cu ani buni, pentru a putea masura nivelul saturatiei de oxigen, doctorii se vedeau nevoiti sa ia sange de la fiecare pacient in parte, ulterior sa se faca analize, iar abia apoi sa se stabileasca nivelul de oxigen din sange. Ei bine, odata cu aparitia pulsoximetrelor, nu s-a mai pus problema despre asa ceva. Cel mai bun pulsoximetru iti poate oferi aceste date in doar cateva secunde.

Cum se masoara nivelul oxigenului si pe ce deget trebuie montat pulsoximetrul?

Pentru a putea realiza aceasta operatiune, trebuie doar sa fixezi pulsoximetrul pe deget si sa astepti putin pentru a putea vedea rezultatele. Totodata, in timpul operatiunii nu trebuie sa te misti, si foarte important, sa fii cat mai relaxat. De mentionat si faptul ca in cazul persoanelor de sex feminin, rezultatul poate fi influentat intr-un mod negativ de catre oja de pe unghii.

Conform studiilor, cea mai inalta precizie este data de degetul pe care se prinde pulsoximetrul. Asadar, trebuie ca acesta sa fie montat pe degetul mijlociu de la mana dreapta, iar a doua varianta ar fi data de degetul mare de la mana dreapta.

Te expui vreunui risc atunci cand utilizezi un astfel de aparat?

Iar in cazul in care te intrebi daca exista vreun risc in ceea ce tine folosirea unui astfel de aparat, ei bine, trebuie sa te linistesti deoarece nu exista nici cel mai mic risc. Trebuie doar sa te asiguri ca ai la indemana un aparat de o buna calitate, astfel incat rezultatele sa fie cat mai reale. In caz contrar, iti va fi prescris un tratament gresit, din moment ce datele afisate vor fi si ele gresite.

Valorile normale pentru puls si oxigen

Odata ce am vorbit despre modul de folosire al unui astfel de aparat si am trecut in revista mai multe caracteristici importante, a venit momentul sa vorbim si despre valorile pe care un astfel de aparat le afiseaza.

Ei bine, pentru a te asigura ca ai niste valori normale, trebuie sa tii cont de anumite valori standard. Vorbim de o frecventa cardiaca ce ar trebui sa se situeze intre 60 si 100 de batai pe minut, in timp ce saturatia nivelului de oxigen trebuie sa fie cuprinsa intre 95 si 100%.

Vorbim de aici de valorile standard pentru o persoana adulta, valori ce pot sa difere in functie de mai multi factori precum varsta, tratament, probleme de sanatate, si asa mai departe. Ar trebui sa te ingrijorezi daca valoarea saturatiei de oxigen este de sub 90%. In termeni medicali, acest lucru poarta numele de hipoxemie si cadrele medicale trebuie sa intervina destul de rapid pentru a putea rezolva aceasta problema.

Asadar, mai sus ti-am enuntat cele mai importante caracteristici ale unui pulsoximetru, totodata am trecut in revista si cateva aparate de care sa tii cont, iar noi iti recomandam sa treci la achizitionarea unui astfel de aparat cat mai repede, fiind ceva indispensabil, mai ales ca ne confruntam si cu pandemia de COVID-19, pandemie ce parca nu mai ia sfarsit.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.