AlexScrie.Ro
Cel mai bun aparat auditiv retroauricular

Cel mai bun aparat auditiv retroauricular

In prezent, alegerea unui aparat auditiv retroauricular s-ar putea dovedi a fi o alegere destul de complicata, tinand cont de faptul ca tehnologia a evoluat, iar pe piata si-au facut prezenta tot mai multe brand-uri si modele. Insa, pentru a va simplifica oarecum alegerea, pe parcursula cestui articol urmeaza sa trecem in revista detalii despre cel mai bun aparat auditiv retroauricular si de ce sa tii cont in alegerea unui astfel de aparat.

Top 3 aparate auditive retroauriculare

Aparat Auditiv EvoSmart™ G25L Premium

Aparat Auditiv EvoSmart™ G25L Premium

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat auditiv medical Lanaform retroauricular

Aparat auditiv medical Lanaform retroauricular

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat auditiv ZinBest 115 , Retroauricular

Aparat auditiv ZinBest 115 , Retroauricular

Cumpără de pe eMag.ro

Exista o panta oarecum ascendenta in ceea ce tine persoanele ce incep sa inregistreze anumite pierderi de auz, iar deseori aceste pierderi de auzi incep sa apara chiar de la varste oarecum fragede. Chiar daca perceptia este una oarecum gresita, conform carora aparatele auditive sunt destinate persoanelor mai in etate, ei bine, mare majoritate a persoanelor ce aleg sa poarte astfel de dispozitive au o varsta de sub 55 de ani.

Din punct de vedere al aparatelor auditive retroauriculare, avem o piata destul de bogata, cu preturi si caracteristici pentru toate buzunarele, astfel ca alegerea ar putea sa fie una destul de dificila. Totusi, trebuie sa tineti cont ca un astfel de aparat auditiv ar trebui sa devina o prioritate si un “must have”, in cazul in care aveti ghinionul a de a intampina probleme cu auzul.

Scopul principal al unui astfel de aparat este acela de a te ajuta sa iti recapeti intr-o anumita masura auzul, insa exista si persoane ce declara ca odata ce auzul iti este amplificat, sunetul poate sa fie unul de genul unui fluierat sau mai rau, sa devina prea puternic, prea zgomotos.

Evident, acest lucru nu poate fi posibil si in cazul unor aparate moderne, de cea mai inalta calitate, iar aici ti-am oferit deja si un model de top.

Top 5: Aparat auditiv retroauricular de pe eMag.ro

Aparat auditiv retroauricular HP50

Aparat auditiv retroauricular HP50

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat auditiv digital 220

Aparat auditiv digital 220

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat Auditiv Digital D18HK cu tub aer

Aparat Auditiv Digital D18HK cu tub aer

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat Auditiv ZinBest REINCARCABIL Digital VHP-220T

Aparat Auditiv ZinBest REINCARCABIL Digital VHP-220T

Cumpără de pe eMag.ro

Aparat auditiv reincarcabil HP-118

Aparat auditiv reincarcabil HP-118

Cumpără de pe eMag.ro

Cum alegi cel mai bun aparat auditiv retroauricular?

Asa cum spuneam si in introducerea acestui articol, deseori alegerea unui astfel de aparat se poate dovedi una destul de complicata, tinand cont de multitudinea de aparate si de brand-uri ce au aparut pe piata in ultima perioada de timp.

Tocmai de aceea, acum a venit momentul sa trecem in revista mai multe lucruri esentiale si avantaje in ceea ce tine un astfel de aparat auditiv.

Avantajele pe care ti le poate oferi un aparat retroauricular

Principalul avantaj al unui aparat auditiv retroauricular este acela ca iti poate reda intr-o buna masura auzul pierdut, tocmai de aceea, in zilele noastre, cei mai multi dintre pacienti aleg sa cumpere un aparat de cea mai inalta calitate, performant, astfel incat sa se asigure de performantele pe care aparatul le poate reda.

Vorbim aici in special de un aparat digital, acest semnal fiind reprezentat de catre o anumita secventa de numere, fiecare numar avand dreot corespondent un anumit esantion al semnalului analogic. Proba se poate face la o anumita frecventa fixa, invariabila. Principalul scop al digitalizarii este acela de a adauga in dispozitivul tau o varietate mai mare de functii.

Un astfel de aparat se poate reincarca?

Marea majoritate a aparatelor auditive de tip retroauricular functioneaza pe baza de baterii, avand o medie anuala de consum de circa 60 de baterii. Insa, in cazul in care avem un aparat binaural, asa cum sunt marea majoritate, numarul de baterii folosite ar putea sa fie de circa 100-120.

Cum se utilizeaza un aparat retroauricular?

Un aparat auditiv retroauricular nu are un principiu prea sofisticat de functionare, insa stilul de functionare ale fiecarui aparat paote sa varieze in functie de caracteristicile aparatului. Mai exact, un astfel de aparat are un microfon in interior, microfon ce are ca scop captarea undelor. Apoi, apare in joc calculatorul miniatural, care are ca scop procesarea semnalului, pe care ulterior il va converti si il va transmite catre ureche.

Asadar, vedem un intreg mecanism de functionare, la baza caruia stau doar doua “piese” foarte importante, vorbind aici de microfon si de calculatorul miniatural.

Ce alte tipuri de aparate auditive retroauriculare mai sunt disponibile pe piata?

Tinand cont de principiul de functionare al unui astfel de aparat, pe piata exista doua tipuri de aparate, despre unul deja vorbind, respectiv cel digital. Un al doilea tip de aparat auditiv este cel analogic.

Principala diferenta dintre acestea tine de conversia semnalului in ceea ce se numeste “codul digital”, acesta permitand obtinerea unui sonor cat mai bun si mai clar, dar si a posibilitatii de reglare de unul singur a aparatului. Totodata, veti avea posibilitatea de a mai folosi si alte accesorii.

Insa, in prezent se gasesc tot mai putine aparate analogice pe piata, deoarece marea majoritate a producatorilor au ales sa migreze spre cele digitale, care sunt ceva mai performante decat “batranele” aparate analogice. Dar, chiar si asa, inca mai pot fi gasite modele analogice pe piata.

Cui sunt destinate aceste aparate retroauriculare?

In cazul in care va intrebati caror tipuri de persoane le sunt destinate aceste aparate, ei bine, raspunsul ar putea sa va surprinda. Vorbim aici in special de persoanele ce inregistreaza pierderi moderate, chiar catre severe de auz sau de persoanelor ce au conductul auditiv mai mic. Cu siguranta ca daca va regasiti in una din aceste categorii, aparatele retroauriculare reprezinta solutia ce v-ar putea reda din nou auzul.

Asadar, am vorbit mai sus despre ce ar trebui sa tii cont in alegerea unui aparat auditiv retroauricular, principiul sau de functionare, cum se incarca, cat functioneaza si care este principalul sau scop. Totodata, am trecut in revista si tipurile de aparate ce se regasesc pe piata, iar cu siguranta ati observat ca aparatele digitale reprezinta performanta si viitorul.

Insa asta nu e tot. V-am prezentat si cateva modele de aparate pe care le-ati putea achizitiona in cazul in care intampinati anumite probleme cu auzul, aparate pentru toate buzunarele, gandindu-ne atat la cei cu buget ceva mai limitat, dar si la cei care vor sa aiba cel mai bun aparat de pe piata, astfel incat sa nu regrete achizitia facuta. Totul tine doar de ceea ce va doriti si de bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.