Ce înțeleg eu prin „vacanță perfectă”

Se aproprie vacanța de Paște, vacanță ce o aștept de cel puțin o lună. Vreau să mă odihnesc și să scap puțin de rutina de zi cu zi. O să scriu în rândurile următoare ce înțeleg eu prin „vacanță perfectă”.

vacanta-perfecta

Locația

În primul rând, trebuie să fie cât mai departe de casă. Asta nu doar pentru a ieși din rutină, ci și pentru a prețui mai mult, măcar pentru câteva zile, casa ta.
În al doilea rând, nu trebuie să alegi neapărat destinații exotice, trebuie să fie locul în care tu te simți cel mai bine. Pentru mine, o vacanță perfectă este o vacanță în care îmbin distracția cu odihna. Chiar dacă, de cele mai multe ori, cele două nu prea se pupă, nu este imposibil.

Cu cine pleci?

Asta depinde de cele mai multe ori de primul punct. Nu toți iubesc muntele cum îl iubești tuu, la fel și cu marea. Cât timp ai familia sau prietenii lângă tine, o să ai parte de cea mai frumoasă vacanță, chiar dacă o să vă plictisiți, faptul că vă plictisiți împreună o să fie diferit. O să-ți amintești cu drag de fiecare zi petrecută alături de ei.
Sunteți prieteni, deci aveți ceva în comun. Acest aspect este foarte important, datorită acestuia o să aveți mereu o activitate de făcut. Plictiseala dispare dacă știi cu cine să-ți petreci timpul.
Pentru mine, vacanțele cu părinții mi-au adus mereu mai multă poftă de viață și m-au făcut să revin la lucrurile de zi cu zi cu mai multă bucurie, și să le fac mai cu plăcere. Încă nu am avut o vacanță petrecută cu prietenii, dar mi-am propus ca anul acesta să o fac.

Spontaneitatea

Nu te gândi prea mult la ce urmează să faci. Asta este destul de distractiv când ești într-un colectiv plăcut. Nu te gândi prea mult la locul unde vrei să pleci, nu te gândi la câte zile vrei să stai și nu-ți planifica niciodată o vacanța pas cu pas. În acest caz, organizarea, deși este un bun aliat pentru fiecare om care tinde spre succes, o să-ți devină un inamic care-ți strică vacanța.

Aș vrea, dacă nu sunt prea insistent, să-mi descrieți și voi în secțiunea de comentarii câteva vacanțe de vis.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.