Ce Este Un Like?

OK1Aseară, ca în oricare zi, m-am pus în pat cu tableta în mâini și am ales să mă uit la câteva videoclipuri de la Social Media Summit (unde vreau să fiu și eu invitat peste 1-2 ani de activitate pe acest blog). Din mai multe întrebări, mi-a rămas în minte întrebarea din titlul acestui post.

Ce este un like?
Poi ca să o luăm cum înțeleg eu lucrurile, un like este un gest de apreciere care nu costă nimic, acorzi acel like dacă îți place munca unor oameni sau proiectele pe care ei le scot, tot din muncă. Însă, am aflat că mai mult de 10% din utilizatori nu știu că la fel cum ai dat like acelei pagini, îl poți scoate imediat. Este stupid să trăiești cu ideea că odată ce ai dat like, like rămâne.

Like-ul este feedback-ul tău la un proiect, este o monedă de plată a muncii depuse de un om. Acum să fim serioși, tuturor ne place când vedem cum cresc proiectele noastre și cum sunt apreciate de oameni.

La noi se duce în extrem chestia cu like-urile, sunt câteva pagini făcute pentru cerșit like-uri, pentru schimb de like-uri, dar se practică și cerșitul prin mail sau pe chat-ul FaceBook-ului.

Butonul de like nu este butonul pe care trebuie să-l apeși când te roagă cineva, nu este butonul care trebuie apăsat drept răsplată pentru like-urile primite, nu este butonul ce trebuie click-uit dacă vrei să afli când o să mori, câți copii o să ai și ce mașină o să conduci peste 50 de ani.

Ce este un like?

7 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.