Ce am învățat cu ajutorul blogului

538206_561087233911196_2013140456_nNu sunt de acord cu cei care zic că suntem o generație de bloggeri. Dacă postăm pe FaceBook câteva rânduri nu înseamnă că suntem bloggeri. După părerea mea, bloggerul este acea persoană care scrie zilnic pe un blog sau mai multe și care are câte ceva de spus, de comentat despre ce se întâmplă în jurul lui. Dacă bloggeri sunt și acei care scriu de fiecare dată când plouă sau ninge pe facebook, eu nu vreau să fiu numit așa.

Și dacă tot vorbim despre asta, aș vrea să scriu în rândurile ce urmează câteva lucruri ce le-am câștigat de-a lungul timpului cu ajutorul blogurilor mele.
1. Am învățat să scriu mai bine.
Știu că am progresat destul de mult, am citit recent câteva articole de scrise de mine cel de acum 2 ani și câteva articole scrise de mine de anul acesta. Mă exprim mai direct, am renunțat la introduceri și-mi place că am devenit în unele cazuri mai dur în exprimare.
2. Am învățat foarte multe lucruri noi
Am învățat foarte multe despre online și nu doar că le-am învățat, dar le-am și pus în aplicare. Am învățat și că online-ul este un mediu extrem de frumos și bănos, doar că trebuie să știi cum să-l abordezi.
3. Am învățat să scriu în 100 de cuvinte ce scriu alții în 300 de cuvinte
… iar asta se poate vedea din ultimele mele articole. La început e bine pentru Google să scrii articole cât mai complexe și mai lungi, dar după un timp, după ce ți-ai format un public cititor, este bine să nu-i plictisești cu pomelnice de sute de rânduri.
4. Am învățat unele chestii de marketing
Acum știu să comunic cu clienții mei și să le prezint marfa mea într-un mod cât mai atrăgător, nu îmi mai este rușine nici de discuțiile purtate la telefon cu anumiți clienți, dar nici să vorbesc cu ei face2face.
5. Acum pot vorbi în fața unui public fără rețineri
Am devenit mai încrezător în mine și a început să-mi placă să vorbesc în fața unui public, îmi place să-mi spun părerile și să fiu apreciat și comentat atunci când este cazul.

Și astea sunt doar câteva lucruri învățate de când am deschis prima data new post-ul alb și gol al wordpress-ului. Și da, se câștigă și bani, chiar dacă eu încă nu am ajuns în acel punct (îmi place să spun că scot mărunt, dar măruntul meu sunt câteva alocații bune pe lună care alte persoane de vârsta mea nu știu să le obțină). Cât timp alții se joacă anumite jocuri sau se duc la salon masaj erotic, eu aleg să scriu, să scriu și iar să scriu.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.