Câteva lucruri despre statul în casă

Se întâmplă câteva lucruri ciudate de când stau doar în casă, deși multă lume ar spune că eu nu sunt la fel de afectat în aceste momente. Lucrez din fața laptopului dintotdeauna, nu doar în aceste momente grele, dar cu toate astea am fost și eu afectat. Nu doar de faptul că nu mai avem la fel de mult de muncă, ci la întreg conceptul de a lucra.

Consider că pandemia ne afectează mai mult psihic. Nu pandemia în sine, ci statul în casă. Sau mai bine zis, obligativitatea de a sta în casă.

E dificil să-ți alimentezi creativitatea dacă nu-i dai creierului câteva momente de pauză, câteva discuții face2face cu prietenii, câteva plimbări, orice nu poți face în astfel de momente. E greu de tot să scrii în zilele astea, mai ales dacă te preocupă ce se întâmplă.

Personal, mă liniștisem oricum cu mult înaintea pandemiei. Nu prea sunt cu ieșitul în cluburi, nu sunt dependent de statul afară continuu, deși iubesc să servesc o cafea la o terasă sau să-mi văd prietenii ocazional. Nu sunt dependent de locuri aglomerate, dimpotrivă, nu-mi plac deloc, dar am nevoie de libertate.

S-au schimbat mai multe lucruri la mine, lucruri pe care le observ de parcă m-aș privi din exterior și nu mi le explic concret.

  • deși stau continuu în casă și nu am altceva de făcut, nu pot să-mi fac treaba de content writer la fel de bine ca înainte de pandemie;
  • am început să citesc. Asta nu e ceva surpizător, aveam apucături în acest sens și înainte, dar acum citesc beletristică. Nu mi-a plăcut niciodată să fac asta, acum sunt prins de Singur pe lume – Hector Malot;
  • mă uit la televizor. Deloc în scop productiv, urmăresc toate mizeriile de emisiuni și mă las prins în orice poveste;
  • nu mai am un somn liniștit;
  • simt nevoia de dulce mult mai des;
  • nu-mi ajunge o singură cafea pe zi;

Cu siguranță nu mai rezist pentru mult timp în această formă. Îmi doresc să merg la sală, să ies la drum lung cu mașina, să stau în trafic, să văd lume pe stradă. Vreau să revină totul la normal, dar sper din toată puterea că am învățat cu toții ceva din pandemia asta.

Fără comentarii

  1. Pingback: Ce mai citesc.. - AlexScrie.Ro 9 mai 2020

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.