Care sunt cele mai potrivite rucsacuri pentru copii?

Se apropie începerea anului școlar, iar copiii tăi vor avea nevoie de un rucsac special. Având în vedere volumul de caiete și de cărți pe care trebuie să le poarte cu ei, copiii vor avea nevoie de un ghiozdan potrivit vârstei. Vom afla în acest articol care sunt cele mai potrivite rucsacuri pentru copii.

Procesul de alegere este unul amplu, care implică alegerea materialului, culorii, dimensiunii și greutății rucsacului. Ghiozdanul perfect îl va ajuta pe copilul tău să prevină durerile de spate.

Rucsacul pentru copii potrivit în funcție de vârstă

Cel mai simplu mod de a alege ghiozdanul potrivit este să te orientezi după vârstă. În funcție de clasa în care se află copilul tău, ghiozdanul va trebui să aibă spațiul necesar pentru rechizitele aferente.

Prin urmare, un ghiozdan pentru un copil ce se află în clasele primare, va fi mai micuț decât cel din clasele gimnaziale.

În clasele I – IV, se recomandă ca ghiozdanul să fie unul ușor, dar și de dimensiuni reduse. Înălțimea poate fi cuprinsă între 35 și 40 de centimetri.

În perioada claselor gimnaziale, mai exact V – VIII, copilul tău se va dezvolta foarte repede. Datorită volumului mai mare de cărți și de caiete, ghiozdanul trebuie să fie mai încăpător. Astfel, un rucsac potrivit, poate fi perfect pentru toată perioada gimnazială.

În cazul perioadei liceale este o cu totul altă discuție. Copilul tău va avea nevoie de un ghiozdan ușor, dar mai ales spațios, perfect pentru volumul mare de cărți și caiete.

Rucsacuri pentru copii în funcție de material, culoare și dimensiuni

Perioada grădiniței și a claselor primare este cea mai frumoasă. Copii sunt ființe jucăușe, care au nevoie de culoare în viață. Prin urmare, rucsacul pentru copii cu modele din desenele animate poate fi aliatul perfect pentru zilele de școală și nu numai.

Chiar mai mult de atât, poate fi purtat pentru o plimbare în parc. Este perfect pentru a-și pune sticla de apă sau jucăria preferată.

Dimensiunile unui astfel de rucsac pentru copii trebuie să fie mai mic, potrivit pentru vârsta pe care o are. Nu va fi nevoie de dimensiuni mai mari, deoarece vor avea de purtat cu ei doar câteva caiete micuțe și pachețelul de mâncare.

Copiii sunt atrași de ghiozdanele colorate. Modelele cu paiete sunt foarte potrivite pentru fetițe, iar pentru băieței, poți găsi cu eroii lor favoriți din desenele animate.

Este indicat ca rucsacul să nu depășească mai mult de 10% din greutatea copilului.  Astfel, ghiozdanul nu va fi mai greu de 2 kilograme.

Materialul este și el un element important în alegerea rucsacului pentru copii. Pielea ecologică este un material potrivit. Nu este greu și poate fi curățat cu ușurință.

Compartimentarea este esențială pentru copilul tău. Pe lângă faptul că micuțul va învăța să-și țină lucrurile în ordine, îi va fi și ușor să își găsească cele necesare.

Ideal ar fi ca rucsacul pentru copii să nu fie mai lat decât zona umerilor și să nu depășească linia șoldului. Orientează-te după bretelele reglabile.

Când vine vorba de copii, îți dorești ce e mai bună pentru ei. Însă, începerea școlii poate să îți dea dureri de cap. Un ghiozdan rezistent și potrivit îi va fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.