Care sunt cele mai bune SSD-uri externe?

SSD-urile externe sunt defapt SSD-uri portabile. Ele sunt perfecte pentru persoanele ce călătoresc mult, fără a avea un spațiu de stocare suficient de mare pe laptop sau PC. De mare ajutor în acest sens sunt cele mai bune SSD-uri externe.

Cel mai bun SSD extern este diferit pentru toată lumea, în funcție de viteza, capacitatea sa de stocare și de compatibilitatea cu device-ul aferent. Caracteristica primordial în alegerea SSD-ului extern potrivit este capacitatea de stocare. Față de vechile forme de stocare, HDD-uri, SSD-urile sunt mult mai rapide.

În majoritatea cazurilor 500 de GB de stocare sunt suficienți. Pot fi păstrate poze și filmări importante, speciale, din viața fiecăruia. Cu cât prețul este mai piperat, cu atât și spațiul de stocare va fi mai mare.

Top 5 cele mai bune SSD-uri externe

Viteza și eficiența în accesarea și transferul datelor sunt esențiale. SSD-urile externe s-au dovedit a fi soluția perfectă pentru aceste nevoi, combinând portabilitatea cu performanța superioară. Cu o piață în plină expansiune și multe opțiuni disponibile, alegerea unui SSD extern poate fi o provocare.

Fie că sunteți un profesionist creativ care are nevoie de viteze mari de transfer pentru proiecte video, un gamer care își dorește să își extindă biblioteca de jocuri sau pur și simplu cineva care caută o soluție eficientă de backup, există un SSD extern potrivit pentru fiecare.

În continuare, vom explora top 5 cele mai bune SSD-uri externe disponibile pe piață, oferindu-vă o imagine clară a ceea ce fiecare are de oferit, pentru a vă ajuta să luați decizia cea mai informată.

SSD extern Samsung T7 portabil, 1TB, USB 3.2, Titan Grey

SSD extern Samsung T7 portabil, 1TB, USB 3.2, Titan Grey
SSD extern Samsung T7 portabil, 1TB, USB 3.2, Titan Grey
SSD-ul extern Samsung T7 reprezintă un pas major în lumea stocării portabile. Cu o...Show More
SSD-ul extern Samsung T7 reprezintă un pas major în lumea stocării portabile. Cu o capacitate de 1TB, acest dispozitiv compact oferă spațiu generos pentru a salva, transfera și accesa rapid o varietate de fișiere Show Less

SSD-ul extern Samsung T7 reprezintă un pas major în lumea stocării portabile. Cu o capacitate de 1TB, acest dispozitiv compact oferă spațiu generos pentru a salva, transfera și accesa rapid o varietate de fișiere. Folosind interfața USB 3.2, T7 asigură viteze uluitoare de transfer, făcându-l ideal pentru cei care lucrează cu fișiere mari, precum conținut multimedia sau proiecte software.

Designul său elegant în culoarea Titan Grey nu este doar un element estetic; este și un testament al robusteții și durabilității produsului. Cu o carcasă solidă, Samsung T7 este construit să reziste la uzura zilnică, protejându-ți datele în orice situație.

Ușurința de utilizare și compatibilitatea cu diverse dispozitive fac din SSD-ul Samsung T7 o alegere excelentă pentru profesioniști, studenți și oricine dorește o soluție de stocare de înaltă performanță, portabilă și fiabilă. Într-o eră digitală rapidă, Samsung T7 se dovedește a fi un companion indispensabil pentru nevoile de stocare.

SSD Extern WD My Passport™ 1TB, USB 3.2 Gen2 Type-C/A, NVMe, Space Gray

SSD Extern WD My Passport™ 1TB, USB 3.2 Gen2 Type-C/A, NVMe, Space Gray
SSD Extern WD My Passport™ 1TB, USB 3.2 Gen2 Type-C/A, NVMe, Space Gray
SSD-ul extern WD My Passport™ cu capacitatea de 1TB reprezintă un pas major în lumea...Show More
SSD-ul extern WD My Passport™ cu capacitatea de 1TB reprezintă un pas major în lumea stocării portabile. Show Less

SSD-ul extern WD My Passport™ cu capacitatea de 1TB reprezintă un pas major în lumea stocării portabile. Cu tehnologia NVMe, acest dispozitiv oferă viteze de transfer extrem de rapide, asigurând o performanță impresionantă în comparație cu SSD-urile externe tradiționale.

Interfața USB 3.2 Gen2 Type-C/A nu numai că permite conectivitate universală cu majoritatea dispozitivelor, dar garantează și transferuri de date fulgerătoare, esențiale atât pentru profesioniști, cât și pentru utilizatorii obișnuiți. Designul său elegant, finisat în Space Gray, îl face nu doar funcțional, dar și estetic plăcut, integrându-se perfect într-un mediu de lucru modern.

Compact și durabil, SSD-ul WD My Passport™ 1TB este soluția ideală pentru cei care caută portabilitate, fiabilitate și performanță de top în domeniul stocării de date externe. În plus, software-ul inclus facilitează backup-ul datelor, sporind securitatea și liniștea utilizatorilor.

SSD extern Sandisk Extreme® Portable V2, 2TB, NVMe, USB 3.2 Gen 2, protectie IP55

SSD extern Sandisk Extreme® Portable V2, 2TB, NVMe, USB 3.2 Gen 2, protectie IP55
SSD extern Sandisk Extreme® Portable V2, 2TB, NVMe, USB 3.2 Gen 2, protectie IP55
SSD-ul extern Sandisk Extreme® Portable V2 cu o capacitate de 2TB este o soluție de...Show More
SSD-ul extern Sandisk Extreme® Portable V2 cu o capacitate de 2TB este o soluție de stocare avansată, concepută pentru cei care au nevoie de viteză și fiabilitate. Show Less

SSD-ul extern Sandisk Extreme® Portable V2 cu o capacitate de 2TB este o soluție de stocare avansată, concepută pentru cei care au nevoie de viteză și fiabilitate. Baza sa tehnică NVMe asigură transferuri de date rapide, beneficiind de conexiunea USB 3.2 Gen 2, ceea ce îl face ideal pentru sarcini care necesită viteze mari, precum editarea video sau gaming-ul.

Dimensiunile compacte și designul robust al unității permit portabilitate și durabilitate în situații diverse. Un aspect notabil al acestui SSD este protecția IP55, care îl face rezistent la apă și praf, oferind o protecție suplimentară datelor utilizatorului în condiții neprielnice.

Fie că ești un profesionist în domeniul creativ sau pur și simplu ai nevoie de un spațiu de stocare fiabil în deplasări, SSD-ul extern Sandisk Extreme® Portable V2 de 2TB este o opțiune excelentă care combină performanță, capacitate și rezistență într-un design elegant și portabil.

SSD extern Verbatim Store ‘n’ Go Mini 512GB, USB 3.2 Gen 1, Negru

SSD extern Verbatim Store 'n' Go Mini 512GB, USB 3.2 Gen 1, Negru
SSD extern Verbatim Store ‘n’ Go Mini 512GB, USB 3.2 Gen 1, Negru
SSD-ul extern Verbatim Store 'n' Go Mini cu o capacitate de 512GB oferă utilizatorilor o...Show More
SSD-ul extern Verbatim Store 'n' Go Mini cu o capacitate de 512GB oferă utilizatorilor o soluție de stocare rapidă și compactă. Show Less

SSD-ul extern Verbatim Store ‘n’ Go Mini cu o capacitate de 512GB oferă utilizatorilor o soluție de stocare rapidă și compactă. Beneficiind de interfața USB 3.2 Gen 1, acest dispozitiv garantează viteze de transfer rapide, făcând copierea și accesarea datelor o experiență eficientă.

Designul său elegant și negru se îmbină cu dimensiunile sale reduse, ceea ce îl face ideal pentru cei în mișcare. Solid State Drive (SSD) înseamnă că nu există părți mobile, ceea ce reduce riscul de defectare mecanică și oferă o mai mare rezistență la șocuri comparativ cu HDD-urile tradiționale.

Fie că e folosit pentru backup, stocarea fotografiilor, videoclipurilor sau documentelor importante, Verbatim Store ‘n’ Go Mini se dovedește a fi o alegere de încredere. Pe lângă performanțele sale superioare, fiabilitatea și designul compact, SSD-ul vine cu o reputație solidă, Verbatim fiind recunoscut pentru produsele sale de calitate în domeniul stocării datelor.

SSD extern WD Elements Portable SE, 1TB, 2.5″, USB 3.0, Negru

SSD extern WD Elements Portable SE, 1TB, 2.5", USB 3.0, Negr
SSD extern WD Elements Portable SE, 1TB, 2.5″, USB 3.0, Negru
SSD extern WD Elements Portable SE este o soluție de stocare compactă și eficientă...Show More
SSD extern WD Elements Portable SE este o soluție de stocare compactă și eficientă, oferind utilizatorilor 1TB de spațiu pentru a salva și accesa datele cu rapiditate. Show Less

SSD extern WD Elements Portable SE este o soluție de stocare compactă și eficientă, oferind utilizatorilor 1TB de spațiu pentru a salva și accesa datele cu rapiditate. Cu dimensiuni de 2.5″, acest SSD este perfect pentru cei care călătoresc sau care au nevoie de o opțiune de stocare mobilă.

Echipat cu o interfață USB 3.0, asigură transferuri de date la viteze înalte, ceea ce face copierea sau accesarea fișierelor o operațiune rapidă și fără bătăi de cap. Designul său elegant, în culoarea neagră, se potrivește oricărui tip de laptop sau PC, asigurând, totodată, o protecție adecvată a datelor.

Marca WD, recunoscută pentru fiabilitatea și calitatea produselor sale, garantează durabilitate și performanță de lungă durată. Fie că doriți să extindeți spațiul de stocare sau să aveți o copie de rezervă a datelor esențiale, SSD-ul extern WD Elements Portable SE reprezintă alegerea ideală.

Ce fel de conectări există pe SSD-urile externe?

Tipul conexiunii unui SSD extern este foarte important. Modelele din generațiile anterioare vor veni cu cabluri de conectare tip USB 2.0. Prin urmare, viteza de citire a datelor de pe acesta va fi una limitată.

Un tip de conectare a unui SSD nou, va fi USB 3.1 Type-C. Este cel mai potrivit pentru o viteză mare de citire și de copiere a datelor. Viteza va putea ajunge până la 100MB/secundă.

Care este capacitatea de stocare potrivită?

Capacitatea de stocare minimă recomandată pentru un SSD extern este de 250 de GB. Cele de 120 de GB nu vor fi ieftine. De obicei, 500 de GB sunt suficienți dacă nu îți dorești să depozitezi alt ceva decât poze și filmări sau fișiere mai mici.

Viteza de transfer și fiabilitatea unui SSD extern

Un SSD va scoate timpi de citire mai buni decât un HDD. Este un aspect foarte important, mai ales când datele vor fi accesate destul de des. Fiabilitatea unui SSD extern este mai bună decât a unui HDD. SSD-urile nu vor avea componente ce se pot mișca. Prin urmare, vor fi mai rezistente. Fiabilitatea mai depinde și de calitatea componentelor.

Cum te poți folosi util de un SSD extern?

Pe lângă capacitatea de stocare a pozelor și filmulețelor din aventurile tale, vei putea transfera un film pe care dorești să-l vizionezi, ca mai apoi să îl stochezi pe SSD-ul extern. Poate fi conectat la televizor, iar filmul urmărit pe un ecran mai mare. Acest dispozitiv este o soluție de back-up. Îți va veni în ajutor când unitatea de stocare de pe device-ul tău se va deteriora.

Un SSD extern va consuma mult mai puțină energie electrică față de un HDD. Mai presus, este silențios, datorită lipsei de componente mișcătoare. Se va folosi de o memorie flash. Va produce cu siguranță mai puțină căldură față de un HDD. Datorită caracteristicilor sale, va avea o durată de viață mai îndelungată.

Viteza de transfer este de 15 ori mai mare decât cea a unui HDD. Informațiile se vor deschide instantaneu, deci îți va salva și din timp. Este mai rezistent la șocuri. Nu trebuie să ai o grijă deosebită de el, mai ales când mergi într-o călătorie. Te poți bucura cu adevărat și să stochezi momentele frumoase pe un SSD extern.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.