AlexScrie.Ro
Top 5 cele mai bune SSD-uri externe

Care sunt cele mai bune SSD-uri externe?

SSD-urile externe sunt defapt SSD-uri portabile. Ele sunt perfecte pentru persoanele ce călătoresc mult, fără a avea un spațiu de stocare suficient de mare pe laptop sau PC. De mare ajutor în acest sens sunt cele mai bune SSD-uri externe.

Cel mai bun SSD extern este diferit pentru toată lumea, în funcție de viteza, capacitatea sa de stocare și de compatibilitatea cu device-ul aferent.

Caracteristica primordial în alegerea SSD-ului extern potrivit este capacitatea de stocare. Față de vechile forme de stocare, HDD-uri, SSD-urile sunt mult mai rapide.

În majoritatea cazurilor 500 de GB de stocare sunt suficienți. Pot fi păstrate poze și filmări importante, speciale, din viața fiecăruia. Cu cât prețul este mai piperat, cu atât și spațiul de stocare va fi mai mare.

Top 5 cele mai bune SSD-uri externe

  • SSD extern Samsung T7 portabil, 1TB, USB 3.2, Titan Grey

SSD extern Samsung T7 portabil, 1TB, USB 3.2, Titan Grey

Cel mai bun preț!

  • SSD Extern WD My Passport™ 1TB, USB 3.2 Gen2 Type-C/A, NVMe, Space Gray

SSD Extern WD My Passport 1TB, USB 3.2 Gen2 Type-C A, NVMe, Space Gray

Cel mai bun preț!

  • SSD extern Sandisk Extreme® Portable V2, 2TB, NVMe, USB 3.2 Gen 2, protectie IP55

SSD extern Sandisk Extreme® Portable V2, 2TB, NVMe, USB 3.2 Gen 2, protectie IP55

Cel mai bun preț!

  • SSD extern Verbatim Store ‘n’ Go Mini 512GB, USB 3.2 Gen 1, Negru

SSD extern Verbatim Store 'n' Go Mini 512GB, USB 3.2 Gen 1, Negru

Cel mai bun preț!

  • SSD extern WD Elements Portable SE, 1TB, 2.5″, USB 3.0, Negru

SSD extern WD Elements Portable SE, 1TB, 2.5", USB 3.0, Negru

Cel mai bun preț!

Ce fel de conectări există pe SSD-urile externe?

Tipul conexiunii unui SSD extern este foarte important. Modelele din generațiile anterioare vor veni cu cabluri de conectare tip USB 2.0. Prin urmare, viteza de citire a datelor de pe acesta va fi una limitată.

Un tip de conectare a unui SSD nou, va fi USB 3.1 Type-C. Este cel mai potrivit pentru o viteză mare de citire și de copiere a datelor. Viteza va putea ajunge până la 100MB/secundă.

Care este capacitatea de stocare potrivită?

Capacitatea de stocare minimă recomandată pentru un SSD extern este de 250 de GB. Cele de 120 de GB nu vor fi ieftine. De obicei, 500 de GB sunt suficienți dacă nu îți dorești să depozitezi alt ceva decât poze și filmări sau fișiere mai mici.

Viteza de transfer și fiabilitatea unui SSD extern

Un SSD va scoate timpi de citire mai buni decât un HDD. Este un aspect foarte important, mai ales când datele vor fi accesate destul de des.

Fiabilitatea unui SSD extern este mai bună decât a unui HDD. SSD-urile nu vor avea componente ce se pot mișca. Prin urmare, vor fi mai rezistente. Fiabilitatea mai depinde și de calitatea componentelor.

Cum te poți folosi util de un SSD extern?

Pe lângă capacitatea de stocare a pozelor și filmulețelor din aventurile tale, vei putea transfera un film pe care dorești să-l vizionezi, ca mai apoi să îl stochezi pe SSD-ul extern. Poate fi conectat la televizor, iar filmul urmărit pe un ecran mai mare.

Acest dispozitiv este o soluție de back-up. Îți va veni în ajutor când unitatea de stocare de pe device-ul tău se va deteriora.

Un SSD extern va consuma mult mai puțină energie electrică față de un HDD. Mai presus, este silențios, datorită lipsei de componente mișcătoare. Se va folosi de o memorie flash.

Va produce cu siguranță mai puțină căldură față de un HDD. Datorită caracteristicilor sale, va avea o durată de viață mai îndelungată.

Viteza de transfer este de 15 ori mai mare decât cea a unui HDD. Informațiile se vor deschide instantaneu, deci îți va salva și din timp.

Este mai rezistent la șocuri. Nu trebuie să ai o grijă deosebită de el, mai ales când mergi într-o călătorie. Te poți bucura cu adevărat și să stochezi momentele frumoase pe un SSD extern.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.