AlexScrie.Ro
Care sunt cele mai bune aspiratoare pentru piscină?

Care sunt cele mai bune aspiratoare pentru piscină? Recomadări și sfaturi.

Cei ce își doresc piscine sunt surprinși de cantitatea de muncă depusă pentru o întreținere corespunzătoare. Există aspiratoare pentru piscină ce vor menține curățenia. Necesită o muncă minimă.

Cele mai performante aspiratoare pentru piscină vor putea curăța frunzele, crenguțele, iarba și alte resturi ce nu ar trebui să se afle pe fundul apei.

Top 5 modele de aspiratoare pentru piscină

  • Aspirator piscina Intex Hassle-Free 7.5m, 5678-13248L/hr

Aspirator piscina Intex Hassle-Free 7.5m, 5678-13248L/hr

Cel mai bun preț!

  • Aspirator piscina Intex 28005, ZX300 Deluxe Automatic pool Cleaner

Aspirator piscina Intex 28005, ZX300 Deluxe Automatic pool Cleaner

Cel mai bun preț!

  • Aspirator piscina Intex 28620NP, reincarcabil – cu acumulatori, 106 x 17 x 14cm

Aspirator piscina Intex 28620NP, reincarcabil - cu acumulatori, 106 x 17 x 14cm

Cel mai bun preț!

  • Robot pentru curatat piscina Zodiac RT 3200

Robot pentru curatat piscina Zodiac RT 3200

Cel mai bun preț!

  • Aspirator automat pentru piscina, PONTAQUA PHANTOM, TKA 562, pentru orice suprafata si cu program urcare pereti

Aspirator automat pentru piscina, PONTAQUA PHANTOM, TKA 562, pentru orice suprafata si cu program urcare pereti

Cel mai bun preț!

Tipuri de aspiratoare pentru piscină

Există aspiratoare manuale pentru piscină. Ele prezintă niște capete de vid, ce vor fi atașate la un stâlp lung, în timp ce posesorul va fi nevoit să împingă înainte și înapoi, exact ca și la un aspirator normal.

Se potrivesc pentru majoritatea tipurilor de piscine. Vor funcționa pe un sistem de aspirație ce va capta toate impuritățiile de pe podeaua și pereții piscinei.

Un aspirator manual poate avea o pungă specială, unde se colectează reziduurile. Alt tip va utiliza filtrul piscinei. Sunt printre cele mai accesibile aspiratoare de piscină.

Alt model este cel robotic. Ele sunt puse în piscină și lăsate să-și facă treaba fără intervenție umană. Unele modele pot fi folosite și pentru pereți. Aceste tipuri vor avea un temporizator. El are rolul de a programa timpul de funcționare a vidului. Este mai costisitor, însă mai ușor de folosit.

Aspiratoarele robotice vor avea 2 surse de alimentare:

  • Pe baterie;
  • Pe electricitate.

Cei electrici se vor folosi de un cablu foarte lung și impermeabil, față de cele pe baterii, ce vor fi reîncărcabile.

Care sunt cele mai bune aspiratoare?

Există modele recunoscute la nivel internațional pentru eficacitatea lor. Însă, pentru propria piscină, poți achiziționa un aspirator după analiza a câtorva criterii.

Dimensiunile și formele piscinei trebuie să fie potrivite cu dimensiunile aspiratorului. Pentru o piscină de mari dimensiuni, va fi convenabil un aspirator mai mare. Un model mai mic va pune în dificultate procesul de curățare.

În bazinele mari se vor regăsi o grămadă de resturi. Un aspirator potrivit ar fi unul de dimensiuni impresionante, care poate colecta tot ce se află pe pereții și podeaua piscinei.

Lungimea furtunului aspiratorului este un factor important. Majoritatea aspiratoarelor vin cu o lungime medie, însă este important, mai ales pentru piscinele mai mari, să ai o lungime suplimentară. Există accesorii ce vor favoriza conectarea lor.

Un furtun prea lung poate fi și el o problemă. El are tendința să se încurce. Prin rumare, eficacitatea aspiratorului va scădea.

Unele aspiratoare vor veni la pachet cu o telecomandă. Aceasta va permite activarea lor chiar din interiorul casei. Procesul poate fi început dimineața devreme. Este rentabil, deoarece până la folosirea piscinei, ea va fi curățată și gata de utilizare.

Cele mai bune aspiratoare sunt cele care pot urca și pe pereți. Se vor folosi de roțile de vid și de motorizare pentru a aspira toată murdăria de pe pereții piscinei. Ele arată similar cu un mop și își vor croi singure traseul. Nu sunt indicate pentru piscinele supraterane, deoarece unghiul dintre perete și podea este drept, făcând procesul imposibil.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.