Care sunt avantajele proprietarilor de apartamente din blocuri noi

Casele, constructiile de orice fel, spatiile de locuit si in general imobilele nu sunt atat de usor de procurat sau de schimbat. Sunt acea clasa de investitie cu grad ridicat de responsabilitate si implicatii. Asadar la ce spui da acum te va urmari pe viitor poate chiar si pe alte generatii din familia ta.

Cum nivelul de trai si de confort ni le dorim la cote mai inalte, traind deja o epoca in care ne inghesuiam in apartamente mici si multe in acelasi bloc, la ora actuala se inregistreaza un tot mai mare interes fata de opus. Fie ca este vorba de blocuri noi Brasov sau in orice alt oras, exista o serie de avantaje de care ar trebui sa tina cont viitorii proprietari.

Nu mai este nevoie de alte investitii

De la parchet la modul in care sunt finisati peretii si tot ce are nevoie o locuinta pentru a fi gata ocupata, un apartament nou te invita doar sa te muti si gata. Daca mai pui la socoteala si unele dotari realizate inca din faza de constructie, spre exemplu tevi incluse pentru montaj de centrala, cu atat mai bine.

Valoare pastrata in timp

O mare parte a blocurilor au o vechime mare la ora actuala. Asadar, chiar si pentru cei care doresc sa vanda sa spunem la final de creditare, dupa 30 de ani, vechimea blocului va fi relativ mica. Valoarea apartamentului si a blocului in sine se pastreaza la cote bune din acest punct de vedere.

Finantarea mai buna sau mai rapida

Daca este sa ne raportam la programul Prima Casa, finantarea este mai avantajoasa daca achizitia vizeaza un apartament nou sau cu cel mult 5 ani la activ. Asadar se incurajeaza acest segment, spre marele avantaj al proprietarilor de asemenea.

Instalatii noi, de calitate

Oricat ai incerca sa renovezi un apartament, cand structura sa este veche si cand instalatiile sunt pe masura, vei avea mereu o problema. Accesul la tevi sau la firele din pereti, toate vechi, impun de regula nu numai deranj, nevoia de a investi, insa sunt si costisitoare. Asadar, e de preferat sa fie si ele noi, ceea ce iti asigura ani buni de utilizare, chiar fara probleme.

Legi noi, standarde de actualitate

Legea actuala a locuintelor impune suprafete minime mai mari ca in trecut. Asadar constructorii si dezvoltatorii trebuie sa respecte legi ce sunt mai avantajoase si tin cont mai mult de partea de confort. Raportat la stilul de viata actual, un apartament realizat in era comunista poate fi chiar dezavantajos si prost compartimentat, slab calitativ si/sau inghesuit.

La asta se mai adauga si mentalitatea prezentului, stilul modern care influenteaza dezvoltatorii. Pentru a fi pe placul viitorilor proprietari, pentru a vinde mai repede si mai bine, dezvoltatorii imobiliari pun accent pe partea de instalatii moderne. Spre exemplu, oferta unui apartament include izolatii exterioare, interioare, centrale termice, incalzire in pardoseala etc.

Practic esti primul, cel care inaugureaza, nu exista istoric al locului deci e ca si cand o iei de la zero si incepi sa scrii istoria. Daca si asta conteaza poate, atunci un viitor propretar se va simti onorat sa detina un apartament nou.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.