Care este diferenta dintre aerul conditionat si sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura Komfovent RHP

Sunt o multime de diferente cand vine vorba de cele doua sisteme, iar mai jos vei afla exact pentru care ar trebui sa optezi. Cand vine vorba de aerul din interiorul casei pe care il respiram, ai putea crede ca deschiderea geamului iti aeriseste incaperile si aduce oxigen proaspat, insa este cat se poate de departe de adevar.

Traim intr-un mediu tot mai poluat, iar pe fereastra intra praful, noxele masinilor sau poate ale fabricilor daca stati la periferie, ca sa nu mai vorbim despre poluarea fonica. Iar iarna, pierzi bani substantiali datorita faptului ca temperatura scade, iar centrala trebuie sa functioneze din nou pentru a incalzi casa dupa ce ai aerisit-o. Pe timp de vara ai putea crede ca sistemul cu aer conditionat este salvarea ta, insa sistemul cu recuperare de caldura este mult mai avantajos.

Care este diferenta intre cele doua

Aerul conditionat are doua functii si anume sa raceasca si sa incalzeasca aerul din incapere. Problema cu acest sistem este ca doar recircula aerul existent. Asta inseamna ca desi pe timp de vara iti ofera prospetime, aerul este totusi contaminat, nefiind proaspat. Din aceasta pricina exista riscul de a aparea infectii respiratorii, aerul nefiind filtrat.

Cand vine vorba de sisteme centralizate de ventilatie cu recuperare de caldura, Komfovent RHP are toate beneficiile intr-o singura centrala. Komfovent RHP ofera confort total pe tot parcursul anului, furnizeaza aer proaspat, curat, fara praf, racind si dezumidificand oxigenul din casa pe timp de vara. Practic actioneaza ca aerul conditionat, insa familia are parte de oxigen filtrat in acelasi timp. In sezonul rece, centrala ofera incalzire, acelasi aer filtrat si umidificare ideala. Eficienta energetica este un alt punct forte al acestui sistem, iar la final de luna se va resimti acest lucru la facturile primite.

Cum functioneaza sistemul Komfovent RHP

Echipa de la Altecovent iti ofera consultanta necesara in vederea alegerii sistemului potrivit. Indiferent de spatiul din casa sau posibilitati, acestia vor oferi solutia ideala si te ajuta cu montarea lui. Design-ul sistemului Komfovent RHP este unul compact si folosesc tubulatura adaptata pentru spatiul disponibil.

Sistemul Komfovent RHP are 2 moduri. Modul de racire – recuperarea racirii se face prin sistemul de caldura rotativ, temperatura aerului dupa rotor fiind mai mica decat temperatura aerului exterior. Temperatura de condensare este astfel mai scazuta, ce duce la consum energetic redus. Modul de incalzire – schimbatorul rotativ de caldura este extrem de eficient, recuperand in mare parte caldura aerului extras. Pentru recuperarea caldurii si controlul temperaturii aerului ce alimenteaza incaperile este utilizata o pompa de caldura.

Intra si tu pe www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro si afla toate beneficiile de care ai parte daca instalezi in casa un astfel de sistem.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.