AlexScrie.Ro
Care este cea mai bună mașină de tuns iarba

Care este cea mai bună mașină de tuns iarba?

Un gazon curat, întreținut, poate spune multe despre noi. Pentru un astfel de rezultat avem nevoie de o mașină de tuns iarba de înaltă calitate. Despre acestea vom discuta în acest articol. Avem și câteva recomandări de mașini de tuns iarba pentru tine.

Cea mai bună mașină de tuns gazonul depinde de mecanismele sale de funcționare. Fiecare dintre noi va avea nevoie de un anumit tip. Factorii vor influența decizia de alegere.

Top 5 mașini de tuns iarba

  • Masina de tuns iarba, VONROC, S2_LM504DC, brushless

Masina de tuns iarba, VONROC, S2_LM504DC, brushless

Cel mai bun preț!

  • Masina de tuns gazon/iarba electrica Skil

Masina de tuns gazon/iarba electrica Skil

Cel mai bun preț!

  • Masina de tuns gazon/iarba pe benzina Ruris Dac 100XL

Masina de tuns gazon/iarba pe benzina Ruris Dac 100XL

Cel mai bun preț!

  • Masina de tuns gazon/iarba autopropulsata pe benzina NAX 3001S, motor Briggs & Stratton 750EX

Masina de tuns gazon/iarba autopropulsata pe benzina NAX 3001S, motor Briggs & Stratton 750EX

Cel mai bun preț!

  • Masina de tuns gazon/iarba pe acumulator Bosch CityMower 18V-32-300

Masina de tuns gazon/iarba pe acumulator Bosch CityMower 18V-32-300

Cel mai bun preț!

De câte tipuri poate fi o mașină de tuns iarba?

Un prim tip sunt mașinile de tuns iarba manuale. Ele sunt potrivite pentru suprafețele netede, până în 100 mp. Ca și preț, sunt cele mai accesibile, atât din punctul de vedere al costurilor de achiziție, cât și a costurilor de întreținere.

Mașinile electrice sunt folosite în mare parte pentru suprafețe cuprinse între 100 și 600 mp. Avantajul lor este ergonomia. Sunt silențioase în comparație cu cele cu motor pe benzină. Cablul de alimentare este un impediment. Vei avea mereu nevoie de access la priză.

Mașinile de tuns iarba pe acumulatori sunt cele mai comode. Ele funcționează pe bază de curent electric, însă fără cablu. Avantajul său este libertatea de mișcare pe care ți-o oferă. Acumulatorii vor necesita să fie reîncărcați, în funcție de suprafața de utilizare.

Mașinile de tuns iarba cu benzină sunt cele ce oferă libertate totală de mișcare. Nu au nevoie de nici un fir de alimentare. Vor funcționa pe bază de combustibil. Se pot utiliza pentru suprafețe mai mari de 600 de mp. Sunt ușor de manevrat, indiferent de gabaritul pe care-l au.

Dezavantajele lor sunt definite de:

  • Zgomotul produs;
  • Mirosul de noxe degajate;
  • Întreținerea ce necesită cunoștințe tehnice.

Va fi necesară o revizie perioadică de schimbare a uleiului, a bujiilor și a filtrelor. Totul depinde de gradul de uzură.

Criterii de bază pentru o mașină de tuns iarba excelentă nevoilor tale

În funcție de suprafața pe care o are gazonul tău, te vei orienta să achiziționezi o mașină specifică. Mașinile de tuns, trimerele, cositoarele și așa mai departe, se vor utiliza pentru o suprafață cuprinsă între 100 și 600 de mp.

Pentru un gazon mai mare de 600 de mp, se vor folosi cele pe benzină. Iar pentru cele de peste 1000 de mp, există tractorașe speciale pentru tuns gazonul.

Modelele premium vor avea o funcție suplimentară de mulcire. Acest proces este benefic pentru gazon. Materialele organice rezultate în urma tăierii, vor acționa ca și nutrienți și îngrășământ pentru iarbă. Astfel, se va evita efectul de putrezire a gazonului.

Sacul colector este prezent pe orice tip de mașină de tuns iarba. Capacitatea va fi exprimată în litri. În funcție de dimensiunile mașinii, sacul colector va avea valori cuprinse între 20 și 100 de litri.

Puterea motorului diferă de la cele electrice la cele pe combustibil. Cele electrice vor avea o putere exprimată în W sau KW, în timp ce cele pe combustibil în CP. Puterea sa va influența eficiența mașinii de tuns iarba. Cu cât suprafața terenului este mai mare, cu atât puterea motorului trebuie să fie și ea mai mare.

O altă funcție foarte importantă este protecția motorului la supraîncălzire. Dacă ceva blochează lamele, cum sunt niște rădăcini mai groase, motorul se va orpi complet. Prin urmare, utilajul va fi protejat de defecțiuni.

Fii primul care comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.