Când lista de task-uri e mai lungă decât ziua

În rutina mea de dimineață (impropriu spus dimineață..), imediat după ce-mi fac toaleta, vin la laptop și mă pun la punct cu ce s-a mai scris pe blogurile pe care le urmăresc, răspund la mail-uri și postez pe paginile pe care le administrez pe FaceBook. Apoi, pentru a putea să-mi servesc cafeaua trebuie să simt că am început cumva ziua de muncă și încerc să găsesc o idee pentru acest blog.

Privesc altfel subiectele despre care să scriu, am avut mai multe discuții lungi cu un camarad (te salut, Manole!) și am considerat că trebuie să dau mai rar în ce mă deranjează și să vin și cu lucruri de bine în articole. M-am uitat în lista lungă de lucruri de făcut din Google Tasks și mi-am adus aminte, din nou, de perioada în care îmi doream să schimb lucruri în zona de tineret.

Fiecare zi începea cu un prim telefon în jur de ora 8, nu era niciun task care să-mi permită să mă dezmeticesc, să-mi beau cafeaua liniștit și să mănânc ceva, ci trebuia direct să plec pe drumuri. Problemele nu se rezolvau așa cum îmi doream și mai apăreau pe drum o mulțime de lucruri de făcut. Cafeaua era băută doar în mașină, în fugă, mâncarea era servită doar cu o altă persoană cu care trebuia să colaborez sau lipsea.

Pare un ritm în care nu prea poți să reziști, dar motivația din acea vreme ținea și de foame și înlocuia cu brio și cafeaua de dimineață. Ziua de muncă se finaliza, de cele mai multe ori, noaptea, atunci când trăgeam linie și realizam cu greu că am fost/organizat o mulțime de ședințe și am rezolvat și un teanc de probleme. Cei din jur erau mulțumiți, în mine creștea o mulțumire și mai mare și-mi doream să vina ziua următoare în care să-mi reiau rutina. Rutina e, din nou, impropriu spus, în voluntariat nu prea te întâlnești cu astfel de termeni.

Paralela cu munca de acum – A fost o perioadă frumoasă în care mi-am arătat mie că pot rezista la un volum mare de muncă DACĂ SUNT MOTIVAT. Lista de task-uri nu mă sperie, ci mă face să mă apuc mai devreme de muncă, să pierd mai puțin timp și să mixez între task-uri astfel încât să nu obosesc scriind sau optimizând un singur site pentru câteva ore la rând.

P.S.: Articolele pe blog sunt și ele task-uri pe care trebuie să le îndeplinesc în fiecare zi. Mi-am zis ca măcar după 8 ani de blog să scriu și eu mai des pentru mine.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.