AlexScrie.Ro

De Ce Bloggerii Sunt Răi? De Ce Nu Ne Ajutăm?

outlook-express-helpBloggerii sunt răi, nu se ajută intra ei și nu fac nici un lucru pentru că așa simt ei, fac numai pentru că au un scop, urmăresc ceva, majoritatea campaniilor care sprijină bloggeri la început de drum au un obiectiv, în spatele acelei campanii defapt stă o strategie de promovare.

Mai toate campaniile cer link-uri înapoi, link-uri prin care blogurile care vor a fi ceva bun pentu bloggeri începători, se promovează, își ridică blogurile în motoarele de căutare. Bloggeri tineri, începători, nu cunosc fenomenul și cad în plasa bloggerilor vechi care organizează concursuri în care cer link-uri.

Vorbesc la general acum, dar nu vreau să-i bag pe toți în aceeași oală, am descoperit în cursul celor 2 ani de activitate a mea în online oameni buni, care știu cum este să începi ceva de la zero, știu cum este să fii la început și să nu cunoști lucrurile esențiale. Am avut norocul să dau mai mult de astfel de persoane, dar am participat și eu la concursurile de care vă spuneam, am oferit și eu link-uri în sidebar în speranța că o să mă ridic, o să devin ceea ce mi-am propus, un blogger cunoscut și citit.

Acum am mai învățat, nu consider că am ajuns unde mi-am propus, dar mi-am dat seama că mulți bloggeri nu sunt așa cum ar trebui să fie, nu toți se gândesc să ajute pe cei care fac primii pași în blogosferă, vor să elimine potențiala concurență ce o pot avea din partea începătorilor. Sunt mulți bloggeri buni care se pierd, nu cunosc online-ul și astfel talentul lor la scris este egal cu zero, nu știu să promoveze ceea ce ei scriu, iar bloggeri mari se folosesc de ei sau în cel mai bun caz le spulberă toate speranțele.

Bloggeri sunt răi, blogosfera este un joc dur, nu trebuie să ai încredere în toți cei care îți promit marea cu sarea, performanța nu se face într-o zi sau într-o săptămână, niciunde nu este așa, performanța este stabilită prin muncă, prin multă muncă.

Citiți, citiți mult, citiți bloggeri care au multă vechime, bloggeri consacrați, care știu cum să se descurce, bloggeri care sunt vânați din toate părțile, acești oameni sunt mereu criticați, au hateri câți avem noi cititori, dar știu să lupte.

Bloggeri ar trebui să fie uniți, să muncească împreună, să se adune în haite de oameni cu aceleași idei, cu aceeași perspectivă și să scoată proiecte frumoase. Vrând, nevrând, toți bloggeri sunt catalogați la fel pentru că suntem o categorie, dacă oamenii citesc 5-6 bloguri proaste, vor spune că toate blogurile sunt așa, de asta trebuie să fim buni și să-i sfătuim pe cei care nu știu, mai ales ăștia mari, carora nu le mai ajungi la nas de figuri, oamenii când se ajung, uită de unde au plecat.

Nimeni nu se naște învățat, de asta avem nevoie să fim uniți, să facem din blogosferă ceva frumos, să fim ceva important în România, cum sunt blogurile din afară, ei au reușit pentru că sunt uniți și nu sunt răi între ei.

Tema acestui articol a fost propusă de Iulian Grecu, îi mulțumesc pe această cale.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Si eu am fost cu nasul pe sus cand mi-am facut prima data un blog dar sa recunoastem acum , cine nu a fost asa ? Cine nu cerdea ca blog-ul sau e mai bun ca toate iar daca se uita acum peste ele au o parere groaznica ? Toata lumea a trecut prin asta , toti au fost inganfati la inceput .

  Eu am invatat din propriile greseli si mi-am dat seama intr-un final ca ceilalti colegi din blogosfera vor sa ma ajute nu sa imi faca un rau .

  • Am spus de cei mari că sunt cu nasul pe sus pentru că ei se cred buni și atât, au uitat de unde au plecat. La început nu știu dacă eram cu nasul pe sus, nu ai ales tu cuvintele potrivite, eu zic că eram mai mult mândri de ce realizasem, cu toate că era ceva banal.

   Ai avut tu norocul să dai peste persoanele potrivite, sunt puțini bloggeri care sunt dispuși să ajute fără să primească ceva în schimb.

   Eu înafară de Iulian Grecu și Blogatu, nu cunosc persoane care să ajute de mai multe ori fără să ceară ceva la schimb.

 • Tin minte ca am scris acum 1-2 ani si eu un articol pe tema asta pentru ca eram incepator insa mi-am facut cativa prieteni buni pe care ii am si acum si sper sa ii am si in continuare. E mai bine sa te descurci singur, sa inveti din propriile greseli, eu unul asa am facut si mi-a mers bine. Trebuie sa intelegi ca fiecare e pentru el dar se mai gasesc si oameni de treaba.

 • daca esti rau si in viata de zi cu zi cum poti sa fi un blogger bun,evident ramai la fel de rau.Asadra oameni in general sunt rai,haini si multe alte ‘calitati’ rele

 • Nu sunt un blogger vechi, dar pot sa-ti dau un sfat pentru a creste in ochiul lui nea Google lasa articolul intreg pe prima pagina, adica scoate butonul Read More .
  Sa ai un an bun!

 • Încă de când am intrat în online am cunoscut 2-3 oameni extrem de sociabili, care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, domenii, host, tot tacâmul. Nu toţi „oamenii din online” sunt răi.

  • Ha, am două bănuieli în legătură cu cine ești tu defapt. Am să-ți zic două lucruri. 1, crezi că dacă ți-ai deschis blog exact acum și mi-ai copiat mie primul articol vei ajunge undeva? 2, să nu mai zic că ai aceeași temă pe care am avut-o eu 10 luni de zile.

   Ești penibil, serios.

 • Imi este dor de blogosfera din 2007 !

  Atunci bloggerii erau ca o familie , se ajutau intre ei, ajutau oamenii la nevoie , se intalneau destul de des si se sfatuiau pe diverse teme

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.