De Ce Bloggerii Sunt Răi? De Ce Nu Ne Ajutăm?

outlook-express-helpBloggerii sunt răi, nu se ajută intra ei și nu fac nici un lucru pentru că așa simt ei, fac numai pentru că au un scop, urmăresc ceva, majoritatea campaniilor care sprijină bloggeri la început de drum au un obiectiv, în spatele acelei campanii defapt stă o strategie de promovare.

Mai toate campaniile cer link-uri înapoi, link-uri prin care blogurile care vor a fi ceva bun pentu bloggeri începători, se promovează, își ridică blogurile în motoarele de căutare. Bloggeri tineri, începători, nu cunosc fenomenul și cad în plasa bloggerilor vechi care organizează concursuri în care cer link-uri.

Vorbesc la general acum, dar nu vreau să-i bag pe toți în aceeași oală, am descoperit în cursul celor 2 ani de activitate a mea în online oameni buni, care știu cum este să începi ceva de la zero, știu cum este să fii la început și să nu cunoști lucrurile esențiale. Am avut norocul să dau mai mult de astfel de persoane, dar am participat și eu la concursurile de care vă spuneam, am oferit și eu link-uri în sidebar în speranța că o să mă ridic, o să devin ceea ce mi-am propus, un blogger cunoscut și citit.

Acum am mai învățat, nu consider că am ajuns unde mi-am propus, dar mi-am dat seama că mulți bloggeri nu sunt așa cum ar trebui să fie, nu toți se gândesc să ajute pe cei care fac primii pași în blogosferă, vor să elimine potențiala concurență ce o pot avea din partea începătorilor. Sunt mulți bloggeri buni care se pierd, nu cunosc online-ul și astfel talentul lor la scris este egal cu zero, nu știu să promoveze ceea ce ei scriu, iar bloggeri mari se folosesc de ei sau în cel mai bun caz le spulberă toate speranțele.

Bloggeri sunt răi, blogosfera este un joc dur, nu trebuie să ai încredere în toți cei care îți promit marea cu sarea, performanța nu se face într-o zi sau într-o săptămână, niciunde nu este așa, performanța este stabilită prin muncă, prin multă muncă.

Citiți, citiți mult, citiți bloggeri care au multă vechime, bloggeri consacrați, care știu cum să se descurce, bloggeri care sunt vânați din toate părțile, acești oameni sunt mereu criticați, au hateri câți avem noi cititori, dar știu să lupte.

Bloggeri ar trebui să fie uniți, să muncească împreună, să se adune în haite de oameni cu aceleași idei, cu aceeași perspectivă și să scoată proiecte frumoase. Vrând, nevrând, toți bloggeri sunt catalogați la fel pentru că suntem o categorie, dacă oamenii citesc 5-6 bloguri proaste, vor spune că toate blogurile sunt așa, de asta trebuie să fim buni și să-i sfătuim pe cei care nu știu, mai ales ăștia mari, carora nu le mai ajungi la nas de figuri, oamenii când se ajung, uită de unde au plecat.

Nimeni nu se naște învățat, de asta avem nevoie să fim uniți, să facem din blogosferă ceva frumos, să fim ceva important în România, cum sunt blogurile din afară, ei au reușit pentru că sunt uniți și nu sunt răi între ei.

Tema acestui articol a fost propusă de Iulian Grecu, îi mulțumesc pe această cale.

14 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.