Blog: Să folosim sau nu diacriticele?

Sunt membru SEOPEDIA de pe 11 noiembrie. Am citit și am învățat foarte multe lucruri interesante și utile de pe acel forum. Acum am dat peste o întrebare bună, vreau să răspund și eu la ea prin acest articol.

Cu sau fără diacritice?
Eu zic că ar trebui să ne respectăm limba, fără să ne mai gândim că Google nu este chiar fanul diacriticelor. Noi, bloggeri, scriem pentru români și pentru Google. Pentru google, adică pentru trafic.

Limba română conține destul de multe cuvinte care, scrise fără diacritice, pot îmbrăca alt sens. Cititorii sunt foarte comozi, nu își vor bate capul foarte mult să înțeleagă un text, ei vor să primească informația cât mai direct și rapid. Cum folosirea sh-urilor, tz-urilor și alte cocălărisme de pe messenger nu dau bine pe bloguri, ar trebui să folosim diacriticele.

Iar dacă totuși vrei să ai titluri bune pentru Google și crezi că prezența diacriticelor în ele nu dau bine, încearcă să găsești un titlu care să nu le conțină. Astfel împaci și pe Google, dar și pe cititori.

Iar dacă nu vă este comod să tastați cu tastatură setată în limba română, ia și scrie textul fără diacritice și apoi îl convertești cu diacritice.com. Chiar dacă pierzi câteva minute alegând varianta corectă a anumitor cuvinte, o să îi scutești pe cititori să nu citească articolul tău de mai multe ori pentru a-l înțelege.

PS: nu vreau să se înțeleagă greșit, nu dau sfaturi despre blogging, doar mi-am spus părerea despre acest subiect.

Tu scrii cu diacritice sau fără pe blogul tău? Motivează-ți răspunsul.

Hai-sa-vorbim-romaneste

7 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.