Bișnița cu domenii .ro de vânzare

Un tip postează pe un grup de FaceBook dedicat antreprenorilor o listă cu 700 domenii .ro de vânzare. Cineva îi reproșează faptul că a blocat o mulțime de domenii bune pe care se puteau construi proiecte frumoase. Apar mai multe păreri, unele de bine, altele de rău.

Din cauza unora ca ăștia trebuie să plătești pe un domeniu sume foarte mari. Doar domeniu, fără nimic altceva. Îi înțeleg pe cei care au încercat să demareze un proiect dar s-au blocat din anumite motive. Am pățit și eu asta de mai multe ori. Ca să nu moară ideea și proiectul în sine, mai bine vinzi altcuiva care are timp să se ocupe.

Care e faza cu cei care cumpără domenii .ro pe care nu le folosesc?

E o afacere, foartă simplă în esență. Investești în domenii bune și apoi le vinzi, când este momentul. Nu trebuie să faci decât research și să postezi lista cu domeniile tale de vânzare.

E ca în oricare alt domeniu, alții muncesc la rupere pentru a deschide proiecte interesante, pentru a face bani din afiliere sau diferite campanii, iar alții doar cumpără ieftin și vând scump. Iar activitatea asta nu o să moară niciodată.

Nu mi-e ciudă pe cei care produc bani din asta, ci doar mă oftic pe faptul că unele proiecte interesante nu-și pot desfășura activitatea pe un domeniu premium. Majoritatea, dacă nu toate, sunt cumpărate de astfel de bișnițari.

Mai este un punct de vedere căruia îi dau dreptate chiar dacă se contrazice cu primul. Dacă eu renunț la acest blog, imediat după ce expiră domeniul va fi înregistrat de o firmă din Bulgaria, Serbia sau altă țară care vânează domenii cu autoritate. Este o altă afacere mai puțin curată care se practică. La fel se întâmplă și cu aceste domenii premium care au fost cândva înregistrate. Nu le iei tu, le ia o firmă din străinătate și nici așa nu e bun.

6 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.