Avantajele si dezavantajele pe care le poate oferi un apartament

Alegerea spatiului optim pentru a locui este una dintre cele mai importante decizii din viata ta. E mai bine la casa sau la apartament? Aceasta este una dintre cele mai des folosite intrebari. Ei bine, raspunsul nu este unul simplu, fiecare dintre acestea prezinta anumite avantaje si dezavantaje. Sa vedem care sunt acestea in cazul unui apartament.

help-my-friends-say-my-house-smells-like-a-dog

 

Avantaje

  • Costuri mici de intretinere

In cazul unui apartament, utilitatile reprezinta in cele mai multe cazuri un cost mai mic decat cel care ar fi fost existent in cazul unei case. Fiind de dimensiuni mai reduse fata de o casa, consumul nu este la fel de ridicat, in special daca izolatia si sistemul de alimentare cu apa au fost realizate corespunzator.

  • Ingrijirea mai usoara

Curatenia este un must-do indiferent de spatiul in care locuiesti. Ei bine, timpul alocat pentru a mentine curat si a ingriji un apartament este mult mai mic decat cel aferent curateniei unei case. La o casa, de altfel, mereu apare cate ceva de facut si reparat.

  • Amenajare mai rapida

Spatiul existent in cadrul unui apartament poate fi mobilat cu destula usurinta. De asemenea, fiind mai redus ca suprafata, chiar si costurile ce tin de mobilare si decorare pot fi mai mici decat in cazul unei case.

can-make-house-smell-fresh_aba2bec830a1bf34

Dezavantaje

  • Nu se pot face modificari

Unul dintre principalele dezavantaje pe care le intalnesti la un apartament este faptul ca nu poti compartimenta spatiul asa cum iti doresti. Cel putin, nu fara o aprobare. Din acest motiv e important sa alegi de la inceput un apartament care sa iti placa felul in care arata si este construit.

In prezent, reperul celor care isi doresc un apartament de calitate sunt cei de la Maurer Imobiliare, recunoscuti pentru locatii frumoase, calitatea lucrarii si design-ul apartamentelor.

  • Vecinii

Daca vei locui la bloc va trebui sa stii ca e important sa mentii linistea, sa respecti vecinii. Pana acum acest lucru e ceva firesc, nu un dezavantaj, insa poate deveni atunci cand vecinii tai sunt cei care fac zgomot deseori.

  • Lipsa unei gradini

Daca iti place sa iti ocupi timpul cu gradinaritul, la apartament cu siguranta nu ai unde sa faci asa ceva. Principiul pe care se bazeaza in general blocurile de apartamente este de a fructifica spatiul cat mai eficient. Sunt situatii in care spatiul din jurul blocurilor este foarte frumos amenajat, poate cuprinde locuri de joaca si odihna pentru rezidenti, fiind unul comun.

Pe langa aceste aspecte pe care le-am prezentat in cele de mai sus, mai exista inca doua aspecte importante, dar care pot diferi prea mult pentru a le considera avantaje sau dezavantaje.

  • Pretul

Costul de achizitie al unui apartament sau de constructie al unei case poate diferi destul de mult. In functie de suprafata acestora si de alte cateva cerinte pretul poate fi, in multe cazuri,egal.

  • Zona

Aceasta este probabil cel mai important detaliu atunci cand iti doresti sa te simti confortabil. Calitatea unei zone este oferita atunci cand ai acces rapid la drumuri, cand echipele de interventie pot ajunge rapid, cand scolile, magazinele,locul de munca este in apropiere, iar infractionalitatea tind espre zero. In cele mai multe cazuri, zona este cea care ofera valoare si are un impact semnificativ asupra pretului.

Acestea fiind spuse, depinde de fiecare persoana in parte ceea ce-si doreste de la locuinta si trebuie sa iei toate aceste detalii in considerare cand vei face o astfel de alegere.

smell_flowers-bed-e1287886026313

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.