Atunci Și Acum

Clasele primare și gimnaziala le-am făcut în cadrul școlii din satul în care locuiesc. Școala nu era deloc modernă, ba mai mult, pot spune că nu îndeplinea nici o condiție pentru o școală decentă. Holurile erau lungi și vai mama lor. Pereții abia se mai țineau și aveam chiar și o gaură mare în tavan. Sobele scoteau foarte mult fum iarna și prin geamuri trecea foarte lejer vântul. Și totuși, noi învățam carte.

Profesorii erau foarte buni, știau să ne pregătească, dar și să ne înțeleagă. Acum acea școală nu mai este, a fost dărâmată pentru a fi construită una nouă și modernă care poartă numele fostului patron de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu.

Acum școala este dotată cu laboratoare pentru fiecare materie, fiecare laborator are whiteboard și foarte multe planșe astfel încât și cel mai nepregătit elev din școală (să nu spun prost) poate înțelege despre ce vorbește profesorul la oră.

Când am fost ultima dată la vechea școală, chiar am întrebat o parte din profesori dacă generațiile de acum învață mai bine ca noi, dacă elevii din acea școală super-modernă își dedică mai mult timpul învățatului decât noi. Profesorii au început să zâmbească când le-am adresat întrebarea, iar unii dintre ei mi-au răspuns că nivelul scade cu fiecare generație. Toate acestea în ciuda condițiilor oferite de școală.

Școala despre care vorbesc este chiar mai dotată decât liceul la care eu învăț, este una dintre cele mai moderne din orașul Vaslui, dar foarte puțini elevi sunt conștienți de acest lucru și încearcă să răsplătească școala cu rezultate bune la învățătură și la concursuri ori olimpiade.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.