Atunci când te iei prea în serios..

Cătălina Racu a postat o întâmplare cel puțin interesantă dintr-un autobuz din Iași, pe grupul Ești din Iași dacă… (link mai jos pentru cei care sunt pe grup), iar eu nu pot sta fără să-mi dau cu părerea. Scurt/2, cum m-am obișnuit.

Cam asta se întâmplă atunci când te iei mult prea în serios, când te pui la somn șofer și te trezești legionar, când îți spui singur, dimineața, în oglindă, că tu ești cineva. Bineînțeles că nu a fost nici primul, nici ultimul student care a urcat într-un astfel de mijloc de transport cu o cafea în mână, doar că a tras lozul necâștigător și a prins o stare mai puțin prietenoasă a unui șofer.

Comparația cu un comunist nu pare deloc exagerată dacă șoferul și-a însușit într-adevăr autobuzul pentru a argumenta că nu are voie cu o cafea. Bineînțeles că nici expresia „cu capac” spusă de prea multe ori nu ajută la nimic, ținând cont că acel capac dă mai mult design băuturii în sine, iar în cazul unei bruscări nu ajută la nimic.

Așadar, concluzia e simplă-Propun să fim mai atenți și să facem diferența dintre litera legii și spiritul legii. Să nu uităm să fim oameni. Doar zic.

link postare – https://www.facebook.com/groups/DinIasiDaca/permalink/1120281948109666/

#Cazrevoltator #Joscomunistii Buna seara! Sambata dimineata, in autobuzul 43 s-a iscat o cearta intre un student(probabil) si soferul acestui autobuz. Soferul era foarte indignat ca studentul s-a urcat cu un pahar de cafea in autobuz. A inceput sa tipe si sa-i vorbeasca urat, ca vezi doamne,, cum si-a permis sa urce cu cafeaua in autobuz”. Studentul, care tinea niste foi albe in mana ( probabil mergea la examen saracul baiat) i-a explicat ca acea cafea are capac si ca nu are ce sa se intample. Soferul a continuat sa strige in timp ce conducea, a zguduit autobusul de cateva ori nefiind atent la trafic. S-a oprit nervos, a iesit de la volanul autobuzului urland si fulgerand ca un drac inrosit, tinand o foaie pe care cica scria,, obligatiile calatorului” studentul l-a intrebat cu ce drept ii vorbeste asa iar acesta l-a apucat violent si l-a izbit spre usa autobuzului strigand,, iesi afara nesimtitule”. Intre timp, cateva doamne au inceput sa se revolte si sa-i spuna ca atitudinea lui nu este fireasca, si daca este sofer mai in varsta nu inseamna ca trebuie sa se considere ,,Dumnezeu” si sa se comporte in felul acesta cu un student care poate intarzia la examen in dimineata aceea si care, cel mai probabil si-a luat o cafea,,cu capac” din ultimii lui bani de buzunar. Soferul continua sa strige si sa se certe cu doamna ( in timp ce conducea foarte neatent, spunandu-i ca e autobuzul lui si ca el face regula acolo). Doamna era profesoara la universitate din ce am putut sa-mi dau seama, deoarece a spus la un moment dat ,, Ce ar fi sa iau si eu universitatea in spate si sa spun ca este a mea si sa tratez studentii fara respect?” Doamna era suparata foc( si pe buna dreptate), spunand ca acest caz nu va ramane nerezolvat, ca noi ca si calatori avem obligatii dar mai aveam si drepturi, spunand ca nu e bine sa lasam comunistii sa ne conduca tara. A coborat din autobuz, a luat numarul autobuzului si sper din tot sufletul ca acest caz sa ajunga mai departe , pentru ca nu e ok, tu ca angajat al statului sa ai asemenea comportament. Din punctul meu de vedere, doamna avea perfecta dreptate, pe langa faptul ca mult stimatul domn sofer ne-a tinut tot drumul fara aer conditionat pe caldura aceea, se certa in timp ce conducea de se zguduia tot autobuzul, a mai si oprit autobuzul ca sa dea jos violent un student care fara nici o vina avea o cafea in mana. Cam cu ce drept? Cine se crede? Si la urma urmei daca chiar l-a deranjat atat de mult, nu putea sa-i vorbeasca frumos, avand in vedere faptul ca baiatul i-a vorbit cat se poate de politicos? Si chiar daca in regulament este scris ca nu se permite cafea in autobuz , nu se putea sa fie mai intelegator?Chiar asa aere de superioritate trebuie sa imbracam doar pentru faptul ca suntem mai mari si ne credem cineva? Daca faceam accident, oare cine era vinovatul? Ce exemplu putem lua, noi, ca studenti de la oamenii mai in varsta, functionari ai statului? Jos comunistii!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.