De ce ArenaWeb nu este cunoscut ca un forum serios

expresivefaceAm avut scrise câteva rânduri despre tema asta și le-am salvat în draft, nu era sigur dacă să postez sau nu. Dar m-am hotărât. Am urmărit o perioadă ce se întâmplă acolo și am mai și avut un mic conflict cu un user.

Pe ArenaWeb nu contează ce scrii, contează cât scrii și în ce categorii. Și asta nu e ok pentru un forum ca al lor. Dacă vrei un forum serios, în care să ai content valoros în toate topicurile de pe el trebuie să pui o limită de postări, nu trebuie să ai acces direct la topicul cu vânzări. Îmi place că se repetă mereu fraza „ArenaWeb nu e bazar online”, când defapt chiar așa e. Toți onlinerii caută să vândă acolo, își pot etala produsul și poate fi văzut de o masă mare de clienți, ArenaWeb este cunoscut pentru asta, nu mai negați adevărul. Nu intră nimeni pe acel forum ca să citească despre bloguri, SEO, marketing online sau știri din acest mediu, pentru asta avem SEOPedia.

Adminii ArenaWeb nu știu cum să modereze forumul. Acolo se stârnesc zilnic mici scandaluri între membri, iar când este anunțat adminul despre aceste certuri, acesta verifică profilele „scandalagiilor” și îl mustră pe cel cu mai puține postări, nu contează că sunt mai pertinente decât a primului, nu contează că primul știe doar să critice, chiar dacă nu a realizat nimic în online. Îl ameninți pe cel mai slab cu ban, ca în cazul meu. Puțin îmi pasă că-mi dai ban pe un email, îmi fac alt cont, îmi dai pe ip? Îl am dinamic.

Sunt și oameni buni acolo, care știu cu ce se mănâncă online-ul, dar acele persoane nu scriu pe ArenaWeb, au cont doar pentru cumpărături sau vânzări (ce spuneam și mai sus, ArenaWeb e un bazar bun). Oamenii buni știu cum stă treabă cu acest forum și aleg să economisească timp și energie, nu are rost să dezbați o idee cu alți bloggeri care vând advertorialul la 0.5$ sau link-ul la 0.2$. Am cunoscut multe persoane ok cu ajutorul acelui forum care se încadrează în categoria celor care doar vizitează forumul, fără să posteze pe el (eventual doar în categoria „cumpăr-vând”) și colaborez cu câțiva, majoritatea au aceeași părere ca mine despre ArenaWeb.

Apropo de prețuri, m-am certat cu mulți useri de acolo pe tema asta. Ceream 50 de lei pe un advertorial, nu 2$ cât ar fi oferit ei, și-mi spuneau că nu știu cum stă piața. Mie nu-mi place să muncesc degeaba, știu să-mi apreciez munca și mai știu și cât timp am „pierdut” cu blogul. Vrei un articol pe el cu link spre site-ul tău? Eu sunt cel mai în măsură să-ți spun prețul.

Și mă oftică câte un limbric din ăsta care critică mult și prost, fără rost. Am mai scris aici câteva rânduri despre asta. Ideea stă în felul următor, el are cont acolo pentru a mânca maro, pentru a împroșca pe alții cu noroi și a jigni la greu, dar tipul nu deține nimic serios în online, nu are realizări, nu știe cu ce se mănâncă acest mediu.

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.