Aparatul dentar sau tratamentul ortodontic – rezultate de invidiat la Dental Premier

Indreptarea dintilor este o activitate stomatologica, ce alcatuieste o ramura speciala: ortodontia. Se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor si se realizeaza indeosebi prin aparatele ortodontice despre care oricine stie macar ceva sumar.

Oricine se orienteaza spre astfel de servicii trebuie sa tina cont de faptul ca succestul unui tratament ortodontic este dictat nu doar de materialele ce se folosesc, ci mai ales de pregatirea medicului ortodont. In acest sens, pe raza Bucurestiului un reper este Clinica Dental Premier. Despre serviciile disponibile aici si alte informatii pretioase cu referire la tratamentele ortodontice poti citi mai departe.

Aparatele dentare si tipuri de tratament la Dental Premier

Iata ce tipuri de aparate dentare fac parte din lista de servicii ortodontice din cadrul acestei clinici din Bucuresti.

Aparatele fixe, concepute atat pentru adulti, cat si pentru copii, sunt reprezentate de bracket-uri ceramice/metalice, montarea realizandu-se pe partea exterioara a dintilor.

Aparatele mobile sunt special pentru copii, respectiv pentru varste intre 7 si 12 ani. Reprezinta o solutie de indreptare a dintilor permanenti care cresc intr-o pozitie incorecta. Acest tratament vizeaza si probleme precum maxilarele deformate ca forma din cauza biberonului.

Aparatele invizibile sunt o alternativa a variantei clasice, deosebirea facand-o faptul ca nu se vad. Sunt o recomandare pentru cei care se simt incomodati de un aparat vizibil.

Tratamentul ortodontic, o necesitate

Nu doar din rigori estetice, dar mai ales din considerente ce vizeaza sanatatea danturii si a intregii cavitati bucale, aparatul dentar este o necesitate. Oricine se confrunta cu probleme ce tin de pozitia dintilor ar trebui sa ia in calcul un tratament ortodontic.

Iata cateva exemple de situatii in care acesta este indispensabil: o muscatura incorecta, defecte estetice pentru ca dintii nu sunt aliniati armonios, defecte de vorbire, risc de parodontoza, metoda de preventie a cariilor.

In ceea ce priveste corectia formei maxilarului, aceasta este posibila pana la 14 ani. Daca apar probleme dupa aceasta, in discutie pot deja intra extractiile.

La Clinica Dental Premier se pot realiza aparate dentare cu aspect estetic aparte, din safir sau ceramica, imitand fidel culoarea naturala a dintilor.

In cazul adultilor insa, un tratament ortodontic presupune un proces mai indelungat, dat fiind ca oasele maxilare si-au pierdut din elasticitate. Cu cat mai repede este solicitat un astfel de tratament deci, cu atat mai bine este pentru un adult.

Mai detaliat despre aparatele dentare, tipuri, proceduri, etc. poti citi mai multe pe dentalpremier.ro.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.