AlexScrie.Ro
Anvelope de iarnă ieftine: Cum să alegi cauciucurile

Anvelope de iarnă ieftine: Cum să alegi cauciucurile?

Alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta, te poate scuti de accidente grave. Peste 50% din evenimentele rutiere au ca și cauză cauciucurile uzate sau nepotrivite pentru sezonul curent. Ți-am pregătit în acest articol și un top cu cele mai bune anvelope de iarnă ieftine.

Anvelopele sunt de trei tipuri:

 • Anvelope de vară;
 • Anvelope de iarnă;
 • Și anvelope all-season.

Este necesar să ai în vedere sezonul în care te afli, modelul benzii de rulare, de etanșare, construcția cauciucurilor, înălțimea și lățimea lor, pentru o alegere cât mai potrivită.

Top 5 anvelope de iarnă ieftine

 • Anvelopa de iarna Tigar WINTER 195/65R15 91H

Anvelopa de iarna Tigar WINTER 195/65R15 91H

Cel mai bun preț!

 • Anvelopa iarna Hankook Winter ICept RS2 W452 205/55R16 91T

Anvelopa iarna Hankook Winter ICept RS2 W452 205/55R16 91T

Cel mai bun preț!

 • Anvelopa iarna Debica Frigo 2 M+S 205/55R16 91T

Anvelopa iarna Debica Frigo 2 M+S 205/55R16 91T

Cel mai bun preț!

 • Anvelopa iarna Hankook Winter ICept RS2 W452 185/65R15 88T

Anvelopa iarna Hankook Winter ICept RS2 W452 185/65R15 88T

Cel mai bun preț!

 • Anvelopa de iarna Michelin ALPIN 6 205/55R16 91H

Anvelopa de iarna Michelin ALPIN 6 205/55R16 91H

Cel mai bun preț!

Anvelope de iarnă sau de vară? Ce să alegi în funcție de sezon

Printre primii parametrii după care te poți ghida este sezonul în care te afli. Poți găsi anvelope pentru trei categorii: de vară, de iarnă și pentru orice perioadă din an.

Cauciucurile de vară sunt pentru perioadele toride ale anului. Acestea sunt scoase în evidență de către duritatea lor. Vor prezenta un relief mai neted. Prin urmare, nu vor fi așa de zgomotoase, având un grad mai mic de aderență.

Anvelopele de iarnă sunt vitale pentru perioadele friguroase. Sunt realizate dintr-un cauciuc elastic și mai moale. Modele calitative au protectoarele mai pronunțate. Prezintă un număr mare de canale transversale. Va ajuta la îndepărtarea apei și zăpezii, asigurând o aderență crescută. Distanța de frânare se reduce simțitor.

Anvelopele all season sunt o combinație dintre cele două tipuri descrise mai sus. Acestea pot fi utilizate pe întreaga durată a anului. Desigur, ele vor fi mai inferioare față de cele speciale pentru sezonul cald sau rece. Vor avea o greutate mai mare decât cele de vară, oferind în același timp o aderență mai slabă față de cele de iarnă.

Aspectul protectorului este un element cheie

Tipul de desen prevăzut pe protector este un element cheie în alegerea anvelopelor potrivite. Este partea anvelopei ce intră în contact direct cu asfaltul. Are rolul de a asigura aderența și de a proteja interiorul cauciucului.

Alegerea sa va depinde de stilul tău de condus, de calitatea drumurilor și de climat. Mai presus decât atât, siguranța ta va depinde de modelul benzii de rulare. Proprietățile sunt strâns legate de doi parametrii:

 • Direcția modelului;
 • Simetria modelului.
Tipul de construcție al anvelopelor și metoda de etanșare

Există două tipuri de anvelope bazate pe modul de etanșare:

 • Cele cu camera;
 • Cele tubeless.

Diferența constă în prezența sau absența camerelor ce defapt mențin aerul în cauciucuri. Camera la modelele tubless lipește. Le vei putea deosebi prin modul de etichetare. Dacă pe anvelopă vei găsi marcajul ”Tube Tyre”, ele vin cu cameră, iar dacă marcajul este ”Tubeless”, anvelopa nu va avea cameră.

Tipurile de construcții actuale sunt cele radiale sau diagonale. Anvelopele radiale au niște fire care nu se încurcișează, în timp ce la cele diagonale firele sunt așezate pe diagonală.

Dimensiunile anvelopelor. Lățimea și înălțimea lor

Lățimea și înălțimea anvelopelor sunt caracteristici esențiale. Există anvelope largi și înguste. Anvelopele largi sunt foarte potrivite pentru cei ce conduc cu viteză sau pe terenuri accidentate. Anvelopele înguste se vor potrivi de minune pentru drumurile din oraș.

În funcție de înălțime, cauciucurile vor fi de două tipuri: cu profil redus sau cu profil înalt. Anvelopele cu profil redus sunt foarte dure. Asigură o aderență aproape perfectă și sunt ușor manevrabile. Anvelopele de profil înalt sunt mult mai moi, având o durată de viață mai mare decât cele cu profil redus.

Comentează și tu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Anvelopele mixte iarna-vara, am înțeles cu nu sunt ok…cei de la Rutiera zic ca nu sunt omologate de RAR….
  Ciudat….Doar la noi se intampla asta…am circulat afara și nu au fost probleme!

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.