Angajatorul nu ti-a acordat concediu de odihna? Cauta un avocat litigii de munca la AVM Consult

Esti angajat si consideri ca ti s-a facut o nedreptate la locul de munca? Nu sunt putine cazurile in care angajatilor le-au fost incalcate drepturile la locul de munca, iar acestia nu au reactionat in niciul fel fie din cauza lipsei de interes, a curajului de a-si infrunta superiorii, fie din cauza ca nu isi cunoasteau drepturile de salariat.

In astfel de situatii, este recomandat ca fiecare angajat sa cunoasca drepturile pe care le are la munca si cand are parte de asupriri nejusificate. In ajutorul angajatilor apare AVM Consult, un cabinet de avocatura cu o echipa de avocati ce activeaza in toate domeniile juridice, printre care si dreptul muncii si al litigiilor profesionale. In continuare vei descoperi informatii despre serviciile de care beneficiaza clientii AVM Consult.

Ce ajutor iti poate oferi un avocat de dreptul muncii daca esti angajat?

Paleta de servicii oferita de un avocat de dreptul muncii este diversa si cuprinde atat problema contractelor de munca, medierea in cazul conflictelor aparute intre angajat si angajator, cat si concedierile abuzive sau sanctiuni nejustificate. Desigur, lista continua, insa o problema tot mai comuna intalnita printre angajati este cea a incalcarii dreptului la concediu. Un numar tot mai mare de angajati reclama in instanta faptul ca nu au putut beneficia de dreptul la odihna, fie nu au putut sa beneficieze de toate zilele de concediu disponibile, fie au fost chemati la munca, in ciuda faptului ca se aflau in concediu. Chiar si asa, dupa o sesizare facuta la Inspectoratul Teritorial de Munca, persoana in cauza se poate adresa unui avocat litigii de munca pentru a ajunge in fata instantei de judecata.

Nu trebuie ca aceste situatii de incalcare a drepturilor salariale sa ni se para o normalitate, iar atunci cand ne confruntam cu astfel de litigii este recomandat sa luam masuri imediate prin apelarea la un avocat de dreptul muncii care sa ne reprezinte in relatia cu superiorii si care sa ne ofere solutii optime pentru problema avuta.

In ce situatii poti apela la parerea unui avocat daca esti angajator?

Nu trebuie de ignorat si faptul ca nu doar angajatul se poate afla intr-un litigiu privind munca, ci si angajatorul poate avea nevoie de consultanta in acest domeniu. Cum asa? Ei bine, exista o multime de situatii litigioase in care angajatorul poate fi implicat, iar aici putem aminti problema contractelor colective sau individuale de munca. Angajatorul poate solicita consultanta de specialitate din partea unui avocat in privinta constituirii sau incetarii unui astfel de contract de munca.

Daca ai nevoie de ajutor in redactarea documentelor interne de tip regulament sau ordin pentru detasari/deplasari, avocatul te poate ajuta si la acest capitol. Sanctiunile emise de Inspectoratul Teritorial de Munca reprezinta o alta problema cu care se confrunta majoritatea angajatorilor, iar pe unele dintre acestea le poate contesta cu ajutorul unui avocat. In cazul in care cauti avocat dreptul muncii in Sibiu pentru un litigiu in munca, afla ca poti gasi ajutor de specialitate la AVM Consult.

Cu alte cuvinte, ajutorul unui avocat de dreptul muncii este binevenit in situatiile cand intervin litigii profesionale, iar daca ai nevoie de unul care sa te reprezinte in instanta poti consulta pagina oficiala AVM Consult pentru detalii suplimentare.

Contact:

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.