Am Luat 10! Și Ce?

bitch-pleaseVis-a-vis despre ce scriam în articolul cu materiile de umplutură, scriam acolo că nu înțeleg la ce-mi folosește psihologia dar am menționat și că-mi place această materie. Am descoperit un motiv pentru care-mi place psihologia: profesoara. Am avut norocul să am o profesoară foarte inteligentă și prietenoasă, chiar dacă la note este cam rea.

Ne-a spus ora trecută că notele nu contează, ci contează ce ai în cap. Extrem de adevărat. Cam pe aceeași lungime de undă cu încă un lucru pe care nu-l înțeleg, lucru menționat și aici pe blog (de ce să învăț la un obiect pe care-l displac?). Când termii o școală nu te întreabă nimeni cu ce notă ai terminat, ce note aveai la nu știu ce materie, ci își face o părere despre felul cum vorbești, din câteva cuvinte un om poate fi etichetat drept prost. Degeaba ai câțiva ani de școală premiați cu nota 10 dacă nu știi să fii om, dacă nu te duce capul și nu ești descurcăreț, părerea mea.

Și acest articol nu este scris de cineva care are numai note slabe, deci nu este o scuză, ci un adevăr. Am note destul de mari, recunosc că vânez multe din ele pentru că așa pot fi obținute și pentru că mulți fac greșeala de a pune mare accent pe note, iar pentru mine contează părerea celor din jur, din păcate.

Notele sunt zero, ceea ce știi tu este totul. Zic să nu ne mai zbatem pentru o notă mare, ci pentru câteva informații importante care ne vor fi de folos în viitor.

p.s: nu prea am chef de scris în această seară, probabil va fi un articol slab.

4 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.