Alegerea casei, pas cu pas

Daca va interesati pe piata despre case aflati ca sunt atat de multe optiuni, incat pare destul de greu de luat o decizie. O mare parte dintre noi se raporteaza la investitie, ceea ce oarecum departajeaza alegerile.

Trebuie luate in considerare aspecte precum compartimentarea, ce este in vecinatate, pretul, materialele de constructii, eventuale alte investitii daca respectiva casa este deja construita, dar nefinisata.

Casa achizitionata in faza de constructie

O casa achizitionata in faza de constructie te scuteste de alegerea unui proiect. Ai insa sansa de a o personaliza, pe masura ce lucrurile evolueaza. Optiunile sunt destul de variate. Se poate alege casa inca din faza de proiect, inainte de a fi construita, ceea ce iti permite cele mai multe modificari, raportate la nevoile tale. In acest caz totusi ar trebui sa stii foarte bine ce iti doresti, alegand compartimentari specifice, spre exemplu. Te poti inspira din proiecte deja realizate de dezvoltator, pentru a cere specific ceva deja pus in practica de echipa sa. Poti cauta si optiuni pe cont propriu – galeria de la Smart Home Concept cu proiecte de case te poate ajuta sa iti faci o idee.

Casa la rosu

Denumirea aceasta este data acelor constructii ce se afla in primul stadiu de realizare. Este primul tip de casa ce se poate achizitiona imediat dupa ce au inceput constructiile. Are fundatie, ziduri, acoperis, dar ii lipsesc finisajele si instalatiile.

Avantajul in acest caz se refera la posibilitatea de a decide ce finisaje sa aiba casa, ce materiale sa fie folosite, pana la cele mai mici detalii.

Urmand stadiul firesc de evolutie a unei constructii, casa poate fi achizitionata cand dispune deja si de instalatie electrica, finisaje la interior si exterior. Unii o numesc casa la gri. La acest stadiu inca sunt se pot face modificari, ce tin de finisaje, putand continua pe cont propriu lucrarea.

Casa aproape gata

Pentru cei care doresc sa treaca de perioada de asteptare pana la finalizarea unei constructii, se vor orienta spre casele construite complet. O casa la alb spre exemplu se refera la cea careia ii lipsesc doar dotarile de mobilier, electrocasnice si alte accesorii. Practic este gata sa te muti. Chiar si mai complet de atat, se pot gasi case la cheie, care dispun de toate cele necesare, dotari ce permit doar sa te multi cu lucruri personale. Complet mobilata si utilata, o astfel de casa este o ocazie mai rar intalnita pe piata imobiliara din tara. Exista proiecte case la cheie desigur, dar nu la fel de populare ca altele, ce permit modificari si personalizari pe parcursul definirii constructiei.

In functie de cat esti dispus sa astepti, sa mai investesti, pe masura ce doresti sa ai control asupra constructiei in fiecare faza a sa sau doar doresti sa te muti cat mai repede, alegerea casei depinde de acesti factori. Vizioneaza ofertele de la Smart Home Concept spre exemplu, inspira-te si decide ce ti se potriveste; mai multe detalii vezi aici.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.