Alege un avocat Timisoara pentru o reprezentare de succes

Rolurile indeplinite de un avocat Timisoara sunt multiple si se pot imparti in functie de mai multe categorii. Contrar asteptarilor, un avocat este sprijinul ideal pentru a va reprezenta si in momentele de succes din viata dumneavoastra si nu doar in cele de cumpana.

Acest domeniu duce, de cele mai multe ori, cu gandul la reprezentarea in fata instantelor de judecata in cazul proceselor penale. Insa, un avocat nu va poate fi de folos doar in astfel de situatii, ci si in momentele in care aveti nevoie de o consultanta de specialitate, spre exemplu.

In calitate de angajat al unei firme private, poate sunteti interesat de interpretarea contractului individual de munca sau al celui colectiv. Avocatul va poate instiinta cu privire la clauzele pentru care urmeaza sa semnati, va poate sfatui si va poate reprezenta si in fata angajatorului.

Interventia avocatilor chiar si in cele mai banale situatii este dezirabila pentru ca va fereste de neplaceri pe viitor. O data ce ati semnat un document, va asumati raspunderea pentru fiecare clauza contractuala pentru care ati oferit semnatura.

In acest sens, va trebui ca intotdeauna sa tineti cont de faptul ca unele persoane isi vor urmari expres interesul propriu. Un avocat este suficient de vigilent cat sa depisteze astfel de incercari, sa va puna in tema si sa va sugereze cum puteti proceda.

Sferele de activitate ale unui avocat Timisoara

Asa cum am mentionat anterior, exista o mare diversitate in sfera de activitate a unui avocat Timisoara. Pentru ca domeniul s-a extins atat de mult, iata o scurta prezentare a celor mai frecvent utilizate arii ale dreptului:

  1. Drept civil. Situatiile de executare silita, obtinerea avizelor sau autorizatiilor, reprezentarea si asistarea in fata notarilor publici sau serviciile de mediere si arbitraj sunt doat cateva exemple prin care un avocat de drept civil va poate ajuta. Negocierea contractelor si interpretarea acestora sunt alte activitati ce apartin acestei sfere si care pot fi realizate mult mai facil.
  2. Dreptul familiei. In cazul in care ajungeti la decizia de divort, o reprezentare profesionista este aspectul de care aveti cea mai mare nevoie. Acest lucru este cu atat mai mult valabil in situatiile in care divortul nu se realizeaza pe cale amiabila.

Actele de care va trebui sa va ocupati, respectiv pe care va trebui sa le inaintati in fata instantei de judecata vor fi in responsabilitatea avocatului. Divortul nu este o alegere usoara pentru nimeni, astfel ca acest moment nu trebuie sa intervina in viata dumneavoastra cu mai mult stres.

  1. Dreptul penal. Cazurile de arestare, incriminare, inculpat sau cercetati penal apartin in totalitate avocatilor din sfera dreptului penal. In faza de cercetare si urmarire penala este absolut necesar sa beneficiati de sprijinul unui avocat bun.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.