Akismet: Cum Să Scapi De Comentariile Spam

Stop-SpamÎn articolul ăsta am cerut părerea voastră, aveam nevoie atunci de un plugin bun pentru a-l iniția alături de mine în războiul contra comentariilor de tip spam, mi-am găsit partenerul, am găsit acest cal magic care mănâncă jăratec și mă ajută să dobor solul cel rău…

Să revenim în lumea noastră, deși este mai frumoasă cea a lui Harap-Alb. Akismet este numele pluginului, cu toate că este foarte cunoscut și foarte utilizat, nu aveam destulă încredere în acesta, deși am mai lucrat cu el în diferite proiecte. A fost o perioadă în care primeam peste 100 de comentarii spam pe zi, perioadă în care nu-mi găsisem partenerul, luptam singur contra ele și nu era plăcut deloc, să ștergi manual 100 de comentarii pe zi nu este deloc relaxant, trebuie să menționez că nu puteau fi șterse toate odată pentru că printre aceste comentarii spam erau și altele foarte bune lăsate de cititorii mei.

Până în acest moment, Akismet și-a făcut treaba extrem de bine, se descurcă onorabil, mi-a protejat blogul de 344 de comentarii spam (în momentul în care scriu acest articol). Nu am ce să-i reproșez, mai sunt unele comentarii ok care mi le ia drept spam, dar nimeni și nimic nu este perfect.

Mă simt dator să dau sfatul mai departe, să-i anunț și pe ceilalți că Akismet este un plugin foarte bun în lupta contra comentariile spam, așadar, folosiți cu încredere, eu nu regret deloc că am instalat acest plugin și că m-am bazat pe sfaturile cititorilor mei, apropo, o să vă mai cer sfaturi, sunteți foarte buni la acest capitol.

10 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.