Afla unde poti gasi un recuperator de caldura eficient

Atunci cand construiesti casa visurilor tale, iti doresti sa iti oferi inca de la inceput conditii optime pentru a asigura confort pentru tine si cei dragi. Recurgi la izolare corespunzatoare, materiale de calitate, insa, la final, aerul din incaperi pare greu respirabil. Cum se explica acest lucru? Ei bine, aerul greoi este o consecinta a unei aerisiri incorecte sau a unor instalatii necorespunzatoare.

In acest caz poti opta pentru un sistem de ventilare cu recuperare de caldura pentru a asigura familiei tale conditii bune de trai. Poate pana in prezent ai fost reticent cu privire la acest sistem, intrucat nu cunosteai multe detalii despre ce presupune acesta si cum functioneaza. In continuare, poti afla informatii noi despre cum este utilizat recuperatorul de caldura, ce beneficii are, iar dupa parcurgerea acestor randuri, poti decide daca merita sa achizitionezi si tu unul in viitor.

Ce este recuperatorul de caldura?

Mai intai de toate, nu poti sa iei in calcul achizitionarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura daca nu stii ce presupune, in esenta, acesta. Astfel, la fel cum a fost mentionat anterior, o locuinta unde aerul este greu de respirat prezinta asa-numita poluare interioara. Ce inseamna, de fapt? Poluarea interioara difera de cea pe care o stii prin faptul ca este cauzata de o ventilatie necorespunzatoare, umiditate in exces, precum si folosirea unor substante toxice. Pe langa acestea, bacteriile din zonele umede, precum si fumul de tigara reprezinta pericole reale pentru sanatate, iar daca nu iei masuri din timp, risti imbolnavirea.

Pentru a elimina aceste pericole din casa ta este necesara o ventilatie corecta, pe care o poti dobandi cu ajutorul unui sistem de ventilatie. Ventilatia poate sa fie de doua tipuri: mecanica si naturala. Intr-o locuinta ventilatia naturala este dificil de obtinut, in functie de numarul de ferestre care exista, iar de aceea, se recurge la ventilatia de tip mecanica. Sistemul de ventilare cu recuperare de caldura se incadreaza in aceasta categorie si asigura conditii optime de trai pe parcursul intregii zile. Un astfel de sistem il poti descoperi pe site-ul celor de la Altecovent, unde poti alege dintr-o varietate de modele pe cel potrivit caracteristicilor locuintei proprii, fie ca este vorba de dimensiuni ori amplasare.

Cum functioneaza un recuperator de caldura?

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este o metoda moderna si economica prin care aerul este in permanenta proaspat in interiorul locuintei. Acest aparat permite in permanenta un schimb de aer din interiorul cladirii cu cel din exterior. Astfel, aerul viciat este inlocuit cu un val de aer proaspat din afara locuintei. Este o solutie economica, in acelasi timp, prin care cheltuielile sunt reduse in ceea ce priveste intretinerea, iar pierderile de caldura nu vor mai exista.

Din ce este compus recuperatorul de caldura?

Sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura este o inventie complexa, fiind compus din urmatoarele elemente:

 • Unitatea de ventilatie – este principala componenta ce se poate amplasa in diferite zone. Aici se regasesc ventilatoarele, schimbatorul de caldura si filtrele de aer.
 • Conductele de aer – sunt cele care permit o circulatie optima a aerului in toate colturile casei.
 • Schimbatorul de caldura – are rol in separarea aerului evacuat de cel proaspat intrat in locuinta, insa permite si schimbul caldurii in interiorul peretilor.
 • Comenzile de control – aici sunt incluse termostatele, senzorii de umiditate, panourile de comanda ce au drept scop ajustarea ventilatoarelor, in functie de cerintele locuintei.

Cum se foloseste acest sistem

Dezvoltarea tehnologiei este una cu adevarat impresionanta, iar in clipa de fata te poti bucura de manevrarea usoara a acestor dispozitive. Mai mult, sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura poate fi manevrat cu ajutorul unei telecomenzi ce a fost atasata cu succes acestui sistem. Daca vrei sa gasesti un recuperator de caldura eficient, poti face asta accesand site-ul oficial.

Unde poate fi folosit sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura?

Daca esti de parere ca un astfel de sistem poate fi utilizat cu precadere in interiorul caselor, afla ca lista locurilor unde acesta se potriveste este una lunga, dupa cum urmeaza:

 • Spatiile comerciale si birourile – spatiile mari au nevoie de o ventilatie bine stabilita, cum ar fi mall-urile sau restaurantele.
 • Spatiile medicale – aerul din mediul acesta trebuie sa fie unul curat in permanenta pentru a impiedica aparitia virusilor si bacteriilor.
 • Institutiile de invatamant – in procesul de invatare este necesar ca aerul sa fie proaspat incontinuu.
 • Spatiile din industria alimentara – atunci cand vine vorba de alimente este necesar un spatiu curat, ferit de mirosuri neplacute.

Care este pretul unui astfel de sistem?

Partea financiara este importanta indiferent de achizitia pe care o planuiesti, insa trebuie sa iei in considerare faptul ca o astfel de achizitie este benefica atat pentru sanatatea si confortul tau, cat si al familiei tale. De aceea, trebuie sa privesti acest sistem drept o investitie pe termen lung care iti va fi de folos nu doar cateva luni, ci ani intregi.

Avantajele utilizarii sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

Achizitionarea unui sistem de ventilare cu recuperator de caldura aduce cu sine numeroase beneficii, pe care le regasesti in randurile urmatoare:

 1. Aerul poluat este evacut din fiecare incapere.
 2. Aer plin de prospetime este introdus in locuinta.
 3. Pentru conditii optime aerul introdus este filtrat.
 4. Fluxurile de aer permit atat schimbul de energie, cat si de caldura intre ele.
 5. Intretinerea este usor de realizat – verificarile de rutina si schimbarea periodica a filtrelor sunt suficiente.
 6. Energia electrica este economisita intr-un mod smart.
 7. Sistemul poate fi utilizat nu doar in case, ci si in spatii mari, cladiri de birouri.
 8. Cu ajutorul unei baterii electrice, pe timp de iarna beneficiezi de aer cald introdus.
 9. Circulatia aerului este constata, iar astfel nu vei avea de-a face cu aer poluat sau greoi.

Ca o concluzie, confortul locuintei tale este primordial, iar daca acesta vine insotit de sanatatea intregii familii, atunci este si mai bine, iar daca vrei sa le combini pe cele doua poti sa iei in calcul achizitionarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura.

Contact:

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.