Afla de ce sa participi la cusuri de formare profesionala chiar daca ai experienta de lucru!

formare profesionala

Esti in cautarea unui loc de munca si te intrebi de ce angajatorii, pe langa experienta, vor sa ai in CV si un curs de formare profesionala absolvit recent? In ziua de azi, cand schimbarea este singura constanta pe piata muncii, imbunatatirea continua a abilitatilor devine o necesitate, nu doar un avantaj pe care il ai fata de alti candidati.

Angajatorii cauta nu doar experienta, ci si dovada ca esti mereu pregatit pentru viitoarele provocari pe care schimbarile din piata le aduc. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa participi la cursuri formare profesionala daca esti in cautarea unui loc de munca!

  1. Competente relevante pentru piata de munca

Primul motiv e simplu. Angajatorii prefera candidatii cu formare profesionala pentru ca acestia aduc in companie competente si cunostinte actualizate, relevante pentru ceea ce se intampla in industrie in momentul respectiv.

Ca si angajator, cand vezi un CV al unei persoane care are experienta, dar a absolvit recent un curs de formare profesionala, stii ca ai de-a face cu cineva care investeste in propria dezvoltare. Asadar, daca esti in cautarea unui loc de munca mai bun, este bine sa fii la curent cu tot ceea ce se intampla pe piata.

  1. Flexibilitate si adaptabilitate

Candidatii care participa la cursuri de formare profesionala, chiar si cand au deja experienta pe piata muncii, demonstreaza o deschidere spre invatare si adaptare. Intr-un mediu care se schimba neincetat, angajatorii cauta oameni capabili sa se adapteze rapid.

Cursurile de formare profesionala nu sunt doar despre invatarea unor competente specifice, ci si despre usurinta de adaptare la schimbari. Te recunosti aici?

  1. Angajament si motivatie

Pe langa aceste calitati, cand un angajator vede in CV-ul tau faptul ca ai absolvit un curs de formare profesionala, vede un semn al dedicarii tale. Arata ca esti dispus sa investesti timp si resurse in dezvoltarea ta.

Nu este doar despre ceea ce ai invatat, ci si despre dedicarea si respectul pe care le ai fata de munca.

  1. Expertiza specializata

Angajatorii nu cauta doar pe cineva competent, cauta o persoana care sa aiba si cunostintele si aptitudinile necesare. Prin urmare, candidatii care au absolvit astfel de cursuri se potrivesc perfect cu cerintele precise ale unei pozitii.

Nu e vorba doar de a fi bun in ceva, e vorba de a fi bun exact in ceea ce compania cauta.

  1. Capacitatea de a aduce valoare imediata

Sa nu uitam de valoarea imediata pe care o aduci. Un curs de formare profesionala te echipeaza atat cu aspecte teoretice, cat si cu abilitati practice. Asta inseamna ca poti incepe sa lucrezi la capacitate maxima chiar din primele zile de munca.

Angajatorii nu trebuie sa investeasca prea mult in formarea ta initiala, pentru ca tu deja vii pregatit. Acesta este un avantaj enorm pentru ei.

Vrei sa fii pregatit intotdeauna pentru schimbarile pietei muncii? Atelierul de Profesii este locul unde iti poti actualiza si extinde competentele. Aici vei gasi cursuri adaptate nevoilor tale, indiferent de nivelul de experienta sau domeniul de interes. Nu astepta ca oportunitatile sa vina la tine, fa pasul acum si inscrie-te la unul dintre cursuri!

 

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.