3 lucruri învățate din sala de forță

1i3Qc8LyUn4De curând m-am reapucat de sală. Se pare că devine o dependență. O dependență sănătoasă. Îmi place mai mult ca oricând, mă simt excelent după o oră jumătate de tras în sală. Pot spune că este locul unde mă descarc, mi-ar fi foarte greu fără.

1. Sănătatea este cea mai importantă
Știu că sună deja a clișeu, auziți mereu această propoziție, dar chiar este adevărat. Până nu ajungi să ai probleme, nu realizezi cât de important este să te simți bine și să știi că nu duci o boală pe umeri. Când mă simt rău, din cauza unei răceli mai puternice sau din cauza altor probleme relativ normale, realizez că trebuie să mă bucur în fiecare zi când mă trezesc fără vreo durere. Trebuie să ne bucurăm mai mult că suntem sănătoși!

2. Organizarea este cheia succesului
Cu toții avem idei despre viitor, toți vrem să facem bani făcând ceea ce ne place. Organizându-ne putem să ne transformăm visele în realitate. Cam așa e și în sala de forță. Dacă ești organizat, nu pierzi timp aiurea și ai grijă și la alimentație, rezultate nu au cum să nu apară.

Îi aud pe unii spunându-mi „Bă, dacă te duci la sală de ce nu ai mușchii foarte mari?”. Mereu îi provoc să-mi arate cum fac ei „mușchi mari” într-un timp foarte scurt. Dacă ar fi atât de simplu, toți am fi culturiști.

Oricum, eu sunt foarte mulțumit de rezultate înregistrate până acum.

3. Trebuie să muncești foarte mult pentru rezultate
Cum spuneam și la punctul 2, este imposibil să crești foarte mult într-un timp foarte scurt. Rezultatele apar abia în vreo 5-6 luni de sală, nu în 1-2 luni, cum speră toți. Cam asta-i fac pe majoritatea să renunțe. Au rezultate într-o lună, dar nu vizibile. Corpul lor este mai sănătos, mai în formă. De transformat în Hulk este greu.

Cam atât pentru acest articol, nu vreau să mă dau profesionist (pentru că nu sunt), am scris doar câteva lucruri învățate de mine de când frecventez sala de forță.
Revin cu alte articole care să-l completeze pe acestea în lunile/anii următori.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.