23 de ani

Nu au fost nevoie de 23 de ani să învăț toate lucrurile pe care le voi scrie în următoarele rânduri. Multe dintre ele sunt învățături desprinse din experiențe de câteva luni sau de câțiva ani, unele realizate cu mult timp în urmă să împlinesc această vârstă și altele zilele trecute.

E primul an în care nu mi-aș fi dorit să vină ziua mea acum. Trec printr-o perioadă în care am o energie mai slabă, în care realizez o mulțime de lucruri și încerc să învăț din fiecare în parte câte ceva. Pandemia m-a adus acasă, multe lucruri nu sunt permise, nu am aproape toți oamenii pe care mi-i doresc în viața mea, etc.

Situația actuală – stau acasă cu părinții, iar acest aspect mă nemulțumește cel mai mult. În schimb, mi-am găsit un drum pe care să-l urmez și mi se mai arată o mulțime de oportunități. Pe plan profesional mă pot declara mulțumit până în acest moment, mai puțin aspectul locuinței pe care îmi doresc să-l concretizez în cel mai scurt timp.

Am trăit lucruri frumoase până la această vârstă, am fost un tip care nu și-a pierdut toți anii prin cluburi, nu am făcut din băut un obicei și nici nu am făcut greșeli pe care să le regret în următorii ani.

Bineînțeles că situația actuală putea fi mult mai bună, dar îmi place să cred că timpul pe care nu l-am concretizat pe plan profesional și banii pe care i-am pierdut în tot acest timp au fost investiții, am învățat mai multe lecții valoroase ce mă vor ajuta în următorii ani.

Bun, să trecem la lucrurile pe care le-am învățat. Nu toate, doar cele pe care le simt și doresc să fie scrise.

  • Am realizat că nu sunt cea mai digerabilă persoană

Nici nu-mi doresc să fiu, am anumite principii și așteptări mai învechite, dar de bună credință. Totodată, știu că mă enervez foarte repede și de multe ori spun lucruri pe care nu le cred.

Sunt genul de persoană care calculează mult, care face legături, care trage concluzii din anumite scenarii create doar de mine. O prostie, în mare parte. Sunt câteva zile de când lucrez la asta și-mi doresc să fiu mai relaxat pe toate planurile.

Mi-am concentrat prea mult atenția spre anumite lucruri care îmi consumau mult din această resursă fără să-mi aducă nimic bun. Vreau să-mi îndrept toată atenția spre mine și totodată să-mi îmbunătățesc și viața socială prin acest pas.

  • Am nevoie să fiu înconjurat de oameni

Și nu am ocazia să fiu înconjurat doar de oamenii de calitatea pe care mi-aș dori-o. Chiar dacă îmi concentrez atenția în acest moment pe munca online, aș lucra mai bine dacă în jurul meu ar mai fi câteva persoane care să facă același lucru. Munca de acasă e plăcută, dar într-o anumită cantitate.

Nu am mulți prieteni deși am crescut într-un mediu în care am reprezentat sute de studenți. Acasă, la Vaslui, am doar câteva persoane pe care pot conta, dar cu ocupații diferite față de ale mele, iar acest aspect poate fi un minus în multe situații.

Îmi place să fiu înconjurat de oameni care își doresc mai mult de la viață, îmi plac discuțiile despre viitor, despre business, despre planuri, despre orice nu implică pierdere de timp și plafonare. Toate astea deși pierd mult timp în ultimele zile.

  • Îmi doresc un viitor tradițional

Poate nu i-am atribuit cel mai corect adjectiv viitorului pe care mi-l doresc, dar mă văd liniștit într-o familie clasică. Cu siguranță nu sunt pregătit pentru asta în acest moment, lucrez la răbdare, lucrez la încredere, lucrez la gelozie, lucrez la nervi, am multe defecte, extraordinar de multe. Le-am realizat de curând și-mi propun să elimin toate aceste lucruri negative din viața mea.

Îi am exemplu pe părinții mei. În ceea ce privește o relație, ei sunt cel mai bun exemplu pentru mine, așa-mi doresc și pentru mine. Vreau să am parte de înțelegerea din cuplul lor și în cuplul meu, de răbdarea lor, de implicarea lor, de copilăria și maturitatea lor.

  • Urmează o perioadă de schimbare

Toate lucrurile negative menționate mai sus nu-mi fac deloc bine, nici mie, nici persoanelor dragi din jurul meu. Vreau să le schimb și sper că am înțeles suficient de multe lucruri până la această vârstă pentru a avea puterea să fac asta.

Vreau să fiu mai relaxat în tot ce fac, în tot ce trăiesc, îmi fac rău singur de multe ori și accept anumite lucruri care pot ajunge în punctul în care mă vor afecta. Toate acestea se vor schimba. Mi-am impus asta. Poate nu-mi vor ieși de mâine, dar atenția mea se îndreaptă asupra rezolvării lor.

  • Vreau să zâmbesc mai des, să trăiesc mai mult

Nu-mi propun să ating o anumită vârstă, nu la asta fac referire când spun că vreau să trăiesc mai mult. Îmi propun să muncesc cu mai multă implicare și să mă relaxez în cele mai frumoase moduri.

Vreau să călătoresc mai mult, să mă bucur mai mult de lucrurile care-mi provoacă plăcere și să simt că merit tot. Vreau să vorbesc mai mult în fața unui public, să fiu implicat în proiecte, să am mulți prieteni care să mi se potrivească, să mă distrez mai des, să învăț să mă bucur din orice, să fiu mai optimist, mai motivat, mai plin de energie, mai molipsitor prin stările mele bune.

  • Estetic

Revin la stilul de viață în care m-am simțit cel mai bine – sală la ordinea zilei, alimentație sănătoasă. Mai mult decât atât, vreau să-mi schimb garderoba și să am mai multă grijă de mine.


Nu sunt cea mai bună persoană în acest moment, dar contează mult că am realizat asta și-mi doresc să ajung cea mai bună versiune a mea. Se pare că nu poate nici o carte de dezvoltare personală să te învețe ceea ce o poveste intensă, o experiență, o lecție de viață te poate învăța.

Mi-au plăcut întotdeauna momentele acestea care sunt un bun motiv de a pleca din nou la drum, de a schimba lucrurile rele, de a deveni mai bun, de a stabili obiective, de a trage concluzii.

Pe scurt – până la 23 de ani am învățat că doar de mine depinde tot ce se întâmplă în jurul meu, că-mi fac rău prin modul greșit de a gândi (în anumite situații), că nu-mi investesc energia în direcția care merită și că lucrând la cea mai bună versiune a mea voi trăi ceea ce-mi doresc.

Prin toate schimbările pe care mi le propun îmi doresc ca oamenii care m-au apreciat pentru partea mea frumoasă să revină în viața mea, să îmi lărgesc cercul de prieteni și să influențez cât mai multe persoane spre o viață relaxată. Și când spun relaxare nu mă refer doar la distracții, ci la o viață cu o gândire sănătoasă, în care totul este privit cu optimism și energie.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.