2 criterii in functie de care sa alegi canapele pentru casa ta

Elementele centrale, de baza dintr-un living sunt, fara indoiala, canapeaua si mobilierul, nu degeaba sunt si pozitionate in asa maniera incat sa fie scoase in evidenta, sa poata fi admirate. Mobila de living va trebui sa fie suficient de spatioasa pentru a depozita anumite lucruri din casa, bineinteles, nu la vedere, asa ca te poti orienta catre modele cu multe spatii compartimentate si inchise. Dezirabil ar fi ca, la vedere, sa ai accesorii pentru decor interior care sa puna in valoare incaperea.

Cand vine vorba de canepele, in schimb, alegerea poate fi mai dificila. Pentru a face alegerea mai simpla, iata doar doua criterii pe care sa le ai foarte bine stabilite atunci cand pornesti in cautare de canapele:

Elementele din care este realizata

Canapeaua trebuie sa dispuna de un cadru fix, solid care sa permita rezistenta la o utilizare indelunga, asta daca nu aveti in plan ca intr-un an sau doi sa o schimbati. O canapea rezistenta are, de regula, un cadru metalic format din elemente care se imbina la fix, pentru a evita „jocurile” atunci cand este utilizata.

Tot in acest sens, tapiteria este un alt aspect important pentru ca si aici puteti avea probleme o data cu trecerea timpului. Pielea ecologica de calitate slaba se poate rupe foarte usor, in special daca in locuinta aveti si animale de companie – semnele de gherute vor fi primele care vor aparea. O stofa, la fel, de calitate slaba, inseamna o tapiterie care in scurt timp se va tasa. Alegeti un material gros, calitativ, chiar daca asta va solicita putin bugetul dumneavoastra.

Tipul de extensie

Cel mai indicat ar fi sa alegeti canapeaua dupa ce ati pus restul elementelor de mobilier la locul lor. Astfel, veti identifica spatiul exact pe care doriti sa il utilizati in vederea amplasarii unei canapele si, totodata, tipul de extensie. O canapea se poate extinde fie lateral, fie catre in fata, formand un pat matrimional cu o suprafata de odihna extrem de generoasa. Aceasta din urma poate fi foarte utila daca alegeti canapeaua pentru utilizare frecventa si nu ocazionala.

Avantajele unei canapele cu o extensie buna le veti vedea in timp: usurinta cu care se deschide si se strange, rezistenta in timp, eventual spatiu pentru depozitare, compacta, cat sa nu ocupe foarte mult spatiu neextinsa si potrivita pentru odihna atunci cand aveti musafiri.

De unde pot achizitiona canapele de calitate?

Mersul in magazine pentru a alege un produs a fost depasit in prezent de cumparaturile online. La fl de bine se poate vorbi despre aceasta practica si in cazul alegerii de piese de mobilier. Cand vine vorba despre cumparaturile online va trebui sa fiti atent la mult mai multe detalii deoarece fizic, veti vedea produsul doar cand va ajunge acasa la dumneavoastra.

Producatorii sau furnizorii de canapele calitative pot fi recunoscuti in special dupa recenziile pe care le au, dar si dupa modul de prezentare al produselor. Analizati ce parere au vechii clienti despre colaborarea cu magazinele si puteti solicita si cateva fotografii mai amanuntite cu produsele achizitionate pentru a va convinge.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.