Ghidul tau – cum alegi canapeaua potrivita pentru living

O piesa de mobilier esentiala in amenajarea oricarei locuinte este canapeaua. Aceasta se regaseste in majoritatea livingurilor, indeplinind un rol practic si functional de neinlocuit.

Atunci cand vine vorba despre alegerea ei, decizia trebuie luata cunoscand nevoile locuintei, deci cu rabdare. Analizarea posibilitatilor este o sarcina necesar a fi realizata. Inlocuirea pieselor de mobilier nu o realizeaza nimeni la un interval prea scurt, deci acesta trebuie sa constituie o investitie de viitor.

Calitatea trebuie sa primeze, aceasta fiind un criteriu important in momentul alegerii. In acest sens, achizitia trebuie sa fie realizata de la un furnizor de incredere, respectiv direct de la producator. Se remarca pe piata de profil Primobila – un nume ce are in spate ani de experienta, deci detine capacitatea de a se adapta unor nevoi din cele mai variate.

Ghidul tau pentru alegerea canapelei din living

Canapelele sunt de mai multe tipuri: simple in stil clasic, fixe, extensibile. Fiecare dintre acestea prezinta caracteristici diverse, deci se pot plia pe nevoi dintre cele mai variate. Functiile pe care le indeplineste un astfel de articole de mobilier variaza de la un model la altul, motiv pentru care alegerea trebuie realizata responsabil.

Dimensiunile reprezinta un alt aspect de avut in vedere. Este un factor important, ce poate face diferenta finala cand vine vorba despre amplasarea ei in spatiul destinat. Primobila pune la dispozitie canapele, dar si optiuni sub forma de set canapele acolo unde spatiul permite si este si nevoie. Numarul de locuri al acesteia poate constitui un criteriu de urmarit, fapt ce se va influenta si asupra dimensiunii sale.

Pentru un living mic, de exemplu, este mai potrivit a alege o canapea de pana la 3 locuri, respectiv sa ai in vedere completarea cu un taburet sau un fotoliu. Atat timp cat corespunde cu nevoile de functionalitate, dar si de estetica, nu poate fi decat avantajos.

Desigur, poate fi vorba despre intentia de a crea impresia unui spatiu mai mare. In acest caz, ideala este o canapea compacta, respectiv una care creeaza impresia de ordine. Conteaza si marimea bratelor acestora, in cazul modelelor care le vizeaza. Reprezinta un detaliu care poate schimba complet aspectul interiorului. De altfel, favorizeaza optiunea de a plasa canapeaua intr-o pozitie centrala, nu neaparat lipita de perete cum se obisnuieste.

De altfel, materialul reprezinta un aspect care iti poate si ar trebui sa iti influenteze decizia. Atunci cand iti impui o limita de buget, asigura-te ca este una realista. Nu prea poti pune egal intre foarte ieftin si calitativ. Cu atat mai putin este posibil cu cat doresti si rezistenta a canapelei. Referitor la material, daca te uiti spre unul mai pretentios, asigura-te ca il vei putea intretine asa cum se cuvine.

Cat despre costuri, deja am mentionat cum se stabilesc acestea. Daca vrei calitate, rezistenta si mai ales ceva de actualitate, trebuie sa fii pregatit sa scoti un ban pe masura din buzunar. Bineinteles, si pe aceasta piata exista tot felul de oferte si diferente de pret. Primobila, spre exemplu, te intampina cu varietate si preturi echilibrate.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.