Tergiversare – STOP!

Tratez foarte multe lucruri la capitolul „diverse” și tind să îmi las task-uri de pe o zi pe alta, lucru deloc productiv. Sunt conștient că relaxarea asta nu-mi face deloc bine, dar îmi găsesc tot felul de scuze și mă oblig să cred în ele pentru a nu munci. Astfel, îmi pierd din sclipire și acopăr astfel munca din trecut. Trec printr-o perioadă mai slabă și am decis să pompez cât mai multe motivație, să muncesc indiferent dacă am inspirația necesară sau nu (riscând chiar și calitatea muncii), astea până când lucrurile merg din inerție. Programul personal la care lucrez de ani buni suferă modificări zilnice și nu reușesc să-mi standardizez orele de muncă, orele de relaxare, orele de voluntariat și așa mai departe (asta probabil și pentru că sunt voluntar cu normă întreagă).

Vreau productivitate pentru că am nevoie să fiu productiv, m-am născut să fiu așa, trec prin starea descrisă în rândurile de mai sus și nu mă simt deloc bine. Îmi place să muncesc mult, să realizez lucruri, iar la finalul zilei să mă uit în spate și să realizez că mi-am atins toate obiectivele pe ziua respectivă (și să fie multe obiective).

Soluția: Cursuri antreprenoriat, cărți de dezvoltare personală (citesc deocamdată Zig Zagler-De la bine la excelent, dar biblioteca personală îmi face cu ochiul, am cărți bune acolo ce așteaptă a fi citite), materiale video motivaționale (îmi place să urmăresc antreprenori de succes, mentori, traineri și cu asta îmi hrănesc nevoia de inspirație și motivare).

Nu o să revin cu un articol în care să spun dacă mi-am revenit sau nu, ci o să-mi doresc să se observe acest lucru. Am planul acestui blog realizat de prea mult timp, nu-l mai pot lăsa să aștepte.

TERGIVERSÁRE, tergiversări, s. f. Acțiunea de a tergiversa și rezultatul ei; amânare, tărăgăneală, trenare; tergiversațiune. – V. tergiversa. (dexonline)

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.