In slujba oamenilor care au nevoie de OAMENI – Gabriela Schmutzer

Desi tuturor ne-ar placea sa traim intr-o lume in care toti semenii nostri sa fie fericiti si sa nu duca grija zilei de maine, acest lucru nu este pe cale sa se intample. De aceea, ii putem ajuta pe oamenii de langa noi care au nevoie de suport fie pe cont propriu, fie implicandu-ne in proiecte ce se adreseaza acestora.
Una dintre institutiile statului care a dezvoltat numeroase proiecte de success, in care ne implica ca voluntar, (mai multe la www.asistentasociala6.ro, compartiment voluntariat formare) pentru diferite categorii de oameni defavorizati este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, care de peste zece ani lucreaza pentru Oameni, alaturi de Oameni. “O echipa frumoasa, implicata, gata oricand sa sara in ajutorul celor nevoiasi, gata oricand sa incepa un nou proiect in beneficiul Oamenilor”, acestea sunt cuvintele dnei Gabriela Schmutzer, directorul adjunct care ne povesteste despe activitatea insitutiei la implinirea a 10 ani de la infiintare.
Institutia, prin proiectele de interes local dezvoltate cu sprijinul Primariei Sectorului 6 si al Consiliulului Local, a reusit sa ajute sute de familii, copii, batrani si alte categorii de oameni ce aveau nevoie de protectie sociala, de suport material sau poate doar emotional.

Ajutor pentru fiecare in parte – proiecte dezvolate cu ajutorul Gabrielei Schmutzer

Dincolo de proiectele realizate la nivel local, Gabriela Schmutzer a sustinut ca pentru o dezvoltare durabila a comunitatii este deosebit de importanta accesarea fondurilor europene nerambursabile, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 reusind in ultimii ani sa atraga finantari pentru pregatirea profesionala cu scopul integrarii pe piata muncii a peste 5500 de persoane apartinind grupurilor vulnerabile, peste 1400 de femei au urmat cursuri gratuite de confectioner, lucrator in comert, florar, frizer si stagii de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale, peste 1400 de persoane cu handicap, 1100 de persoane de etnie roma, peste 450 de victim ale violentei domestic au sansa, datorita proiectelor sa inceapa o noua viata. De asemenea, proiectele cu finantare nerambursabila isi propun perfectionarea specialistilor din domeniul social prin dobandirea unor noi competente, de asemenea urmand cursuri gratuite gratie programelor puse la dispozitie de DGASPC Sector 6. Peste 250 de angajati din sistemul public au dobandit competente de mediator social, evaluator vocational, formator , urmarind specializarea si cresterea gradului de satisfactie atat al beneficiarilor, cat si al membrilor echipei care se simt motivati si valorizati in cadrul echipei.
Proiectele, masurile , serviciile integrate puse la dispozitia oamenilor se adreseaza tuturor celor aflati intr-o situatie dificila din punct de vedere social si urmaresc cu precadere adaptarea la nevoile sociale reale ale comunitatii, complexitatea muncii sociale, dedicarea, atentia , empatia si suportul vin in sprijinul a peste 50000 de oameni: persoane in varsta, persoane cu handicap, familii nevoiase, copii, femei, victime ale abuzurilor, de alfel oricare persoana care la un moment dat in viata are nevoie de ajutor. Ajutor pentru fiecare in parte este ceea ce oferim in fiecare zi la DGASPC Sector 6 asa cum spune si motto-ul nostru “oamenii sunt grija noastra”, ne spune zambind dna Gabriela Schmutzer.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.