Scule electrice necesare tuturor pasionaților de bricolaj

Pasionații de bricolaj abia așteaptă să-și pună în practică ideile creative. Pentru a materializa ceea ce își doresc, au nevoie de unelte specializate și performante. Proiectele de bricolaj presupun adesea reparații provizorii sau retușuri.

Bricolajul înglobează și proiectele de construire sau modificare. Pasionații de bricolaj își împărtășesc ideile, designurile, tehnicile de lucru, inclusiv noile unelte pe care le utilizează.

În istorie, prima referire la termenul de bricolaj s-a realizat pe la sfârșitul secolului XIX. De atunci, termenul a fost industrializat și globalizat, fapt ce a stârnit comportamente negative în rândul celor ce se ocupau de bricolaj.

Astăzi, există o varietate de scule și unelte pe care le poți folosi în proiectele de bricolaj. Unele magazine de truse profesionale îți pun la dispoziție truse de scule complete.

Pasionații vor avea mereu accesoriile la îndemână pentru noi proiecte care abia așteaptă să fie realizate. Bricolajul este o meserie frumoasă, ce o poți realiza din propriul atelier.

Uneltele și sculele de bricolaj te ajută să economisești timp, dar și să-și păstrezi energia pentru a petrece clipe cu familia ta. Așadar, acestea sunt o investiția pe termen lung.

Care sunt sculele electrice care nu trebuie să-ți lipsească?

În trusa de scule pe care o deții, există câteva unelte ce nu ar trebui să-ți lipsească niciodată:

  1.     Șurubelnița electrică

Șurubelnița electrică nu este folosită doar de profesioniști și cu siguranță este una dintre uneltele de care nu te poți dezlipi în nici un proiect de bricolaj. Modelele clasice doar îți fură timpul. Din acest motiv, optează pentru o sculă modernă și eficientă.

Vei avea posibilitatea să-ți micești timpul de muncă. Șurubelnița electrică este concepută cu accesorii care pot fi schimbate. Avantajele sale sunt:

  • Timpul redus de muncă;
  • Efortul minim de utilizare.
  1.     Bormașina cu percuție

Chiar dacă vrei să fii acel vecin enervant cu bormașina într-o dimineață de duminică sau vrei să o utilizezi pentru proiectele tale de bricolaj, atunci bormașina cu percuție este una dintre uneltele cele mai importante din trusa ta.

Acest model se diferențiază prin tipul de materie pe care-l poate găuri cu ușurință. Bormașina cu percuție este folosită pentru găurirea betonului dur. Are un sistem de prindere comod, pentru ca tu să depui minimul de efort în momentul utilizării sale.

  1.     Polizorul unghiular

Polizorul unghiular se utilizează mai ales pentru prelucrarea suprafețelor din:

  • Lemn;
  • Piatră;
  • Metale.
  1.     Mașina de găurit și înfiletat

Ai nevoie de o mașină de găurit și înfiletat în locul uneia clasice, deoarece este mai versatilă și foarte ușor de folosit. O poți utiliza cu cea mai mare încredere într-o multitudine de activități specifice bricolajului și activităților ce țin de amenajări interioare.

Printre criteriile de selecție importante după care trebuie să te ghidezi atunci când o achiziționezi sunt:

  • Puterea;
  • Turația;
  • Tipul de alimentare;
  • Greutatea;
  • Dotările.

Sfaturi pentru alegerea unei mașini de găurit și înșurubat

Mașinile de găurit și înșurubat fac parte din arsenalul unui profesionist în ale bricolajului. Este printre cele mai folosite și eficiente scule electrice din atelierul tău.

Astfel de mașini de găurit și înșurubat sunt de mai multe tipuri:

  • Mașinile cu reglare în 15-20 de trepte;
  • Cu percuție;
  • Cu impact;

Fiecare se folosește pentru activități de găurire și înșurubare în diverse materiale, care necesită anumite unelte mai speciale. De exemplu, mașina de înșurubat și găurit cu percuție se va folosi pentru beton, iar cea cu reglare pentru lemn și unele tipuri de metale.

Însă, pentru a alege mașina de înșurubat și găurit potrivită, trebuie să ai în vedere anumite aspecte importante. Câteva aspecte la cărora să le acorzi atenție sunt:

  • În funcție de aplicațiile pe care le vei realiza cel mai frecvent, aceste unelte diferă;
  • Forța de care ai nevoie;
  • Regimul în care o vei utiliza;
  • Tipul de acumulator;
  • Tipul mandrinei și motorului;
  • Numărul de trepte și poziții;
  • Cuplul maxim de strângere/desfacere;
  • Frecvența bătăilor;
  • Diametrul maxim de găurire, etc.

Utilitatea unui aspirator pentru suprafețe umede și uscate

Aspiratoarele pot fi folosite pentru a aspira atât suprafețe uscate, cât și pentru suprafețele umede. Aspiratoarele pentru suprafețe umede au capacitatea de a absorbi lichidele și pot fi utilizate pentru a curăța în urma unor mici accidente sau pentru a spăla podelele, în timp ce aspiratoarele pentru suprafețe uscate sunt ideale pentru a curăța praful și murdăria de pe o suprafață uscată. Ambele tipuri de aspiratoare sunt utile în diverse situații și îți pot ușura munca în casă.

Un aspirator pentru suprafețe umede și uscate este o binecuvântare în atelierul oricărui profesionist. Bricolajul aduce cu sine și multă mizerie de care trebuie să scapi în cel mai eficient mod cu putință.

Astfel de aspiratoare sunt destinate adesea șantierelor. Aspiratorul umed/uscat este perfect pentru strângerea mizeriei extrem de persistente, precum:

  • Praful;
  • Lichidele;
  • Resturile mici;
  • Deșeurile din diferite tipuri de materiale.

Nu ai nevoie de sac, deoarece nu este doar un simplu aspirator, ci are capacitatea de a îndepărta rapid și eficient murdăria uscată. Acest aspirator este o unealtă universală, atât pentru casă, cât și pentru atelierul propriu. Poate fi depozitat cu ușurință în dulapuri pentru scule, alături de celelalte unelte.

Ce este un polizor unghiular?

După cum am specificat și în rândurile anterioare, polizorul unghiular este de nelipsit din trusa de unelte ale oricărui iubitor de bricolaj. Îl poți utiliza pentru o multitudine de aplicații de tăiere, șlefuire sau ascuțire.

Polizorul unghiular este portabil și prezintă un disc rotativ, din diamant sau abraziv. Este folosit pentru șlefuirea materialelor dure, precum plăcile ceramice, țevile de PVC sau fierul.

Polizorul unghiular este popular denumit și flex. Există variantele ce au fir sau acumulator. Cele cu acumulator îți oferă libertate de mișcare. Fie că activitățile de bricolaj sunt un hobby sau o profesie, polizorul unghiular nu poate lipsi din trusa ta de unelte.

Bricolajul este o activitate fără de care nu am avea tot ceea ce avem astăzi, începând de la construcții, până la cele mai mici capodopere ale bricolajului. Acest lucru poate include reparații la casă, construirea unui mobilier sau a unor jucării pentru copii, sau orice altă activitate care implică munca manuală. Bricolajul poate fi o activitate plăcută și împlinitoare, care poate ajuta la dezvoltarea abilităților practice și la crearea obiectelor unice și personalizate.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.