Revenirea la sănătate prin kinetoterapie

Sănătatea este mai importantă decât orice. Este important să ai grijă de ea zi de zi, indiferent de situația în care te afli. Dacă ești sănătos, ai posibilitatea de a te bucura de tot ce este în jurul tău, să ai grijă de oamenii pe care-i iubești și să te bucuri de viață. „O minte sănătoasă într-un corp sănătos” este cel mai bun motto în viață pe care ar trebui să îl urmezi zi de zi. Pentru a te menține într-o formă bună, alege să mănânci sănătos, să faci sport și să participi din când în când la ședințele de sănătate de kinetoterapie.

Scapa de durerile musculare prin kinetoterapie

Ce este kinetoterapie și cu ce te poate ajuta?

Kinetoterapie este cunoscută ca fiind o ramură a medicinei de reabilitare, care se folosește de diverse exerciții fizice terapeutice. Astfel, ea se folosește foarte des în procesul de recuperare a pacienților sau de ameliorare a simptomelor care sunt asociate cu diverse afecțiuni medicale.

Terapie se concentrează în special pe dezvoltarea, menținerea și restabilirea capacităților fizice optime a unei persoane, precum:

  • forța;
  • flexibilitatea;
  • coordonarea;
  • echilibrul.

Kinetoterapia poate să reducă considerabil durerile sau rigiditatea mușchilor, articulațiilor și tendoanelor. Astfel, ea are efecte benefice asupra corpului și sănătății mintale, care îmbunătățesc calitatea vieții.

Terapeuții de kinetoterapie se folosesc de exerciții personalizate. Acestea sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărui individ în parte. Aceste exerciții sunt făcute în funcție de afecțiune și de gradul acesteia.

Exercițiile pot fi folosite inclusiv  pe post de terapie:

  • masaj terapeutic;
  • electroterapie;
  • termoterapia.

Kinetoterapia și-a demonstrat utilitatea, fiind foarte importantă în tratarea unor afecțiuni, precum:

  • bolile respiratorii;
  • tulburările neurologice;
  • afecțiunile musculo-scheletice;
  • bolile cardiovasculare;
  • bolile metabolice.

Această ramură a medicinei poate să mai fie folosită și în mod preventiv, pentru menținerea sănătății fizice și prevenirea unor afecțiuni.

Care sunt beneficiile kinetoterapiei?

Kinetoterapia are o serie de avantaje, foarte importante pentru viețile noastre:

  1. Ameliorarea durerilor – Exercițiile fizice kinetoterapeutice au efecte benefice dovedite asupra reducerii durerilor și creșterii mobilității articulațiilor. Ele pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților ce suferă de afecțiuni care împiedică mersul corect al vieții.
  2. Creșterea forței și dezvoltarea flexibilității – Kinetoterapie presupune anumite exerciții prin care forța și flexibilitatea organismului se îmbunătățesc, fiind foarte utile pentru afecțiunile care afectează considerabil capacitățile fizice.
  3. Personalizarea – Kinetoterapia se personalizează în funcție de afecțiunile și stadiul în care se află pacientul, crescând eficacitatea terapiei și reducând considerabil riscurile de complicații.
  4. Prevenția – Poate să fie folosită ca și metodă de prevenție, pentru a menține sănătatea fizici sau de a preveni anumite afecțiuni la care o persoană este predispusă.
  5. Îmbunătățirea stării generale – După sesiunile de kinetoterapie te vei simți considerabil mai bine și-ți vei recăpăta sănătatea de altă dată. Aceste tehnici reușesc să ridice nivelul de energie din organism, îmbunătățind calitatea somnului. Se va instala o stare generală de bine în tot organismul.
  6. Reduce riscul de complicații – Kinetoterapia este cunoscută ca fiind un mod de reducere a complicațiilor care sunt asociate cu boli cronice, precum cele cardiovasculare, metabolice sau respiratorii.
  7. Îmbunătățește echilibrul – Îmbunătățește și coordonarea, ceea ce devine foarte util, mai ales pentru pacienții care au tulburări de natură neurologică și pentru cei ce au suferit un accident vascular.

O sănătate de fier poate să fie menținută prin ședințe de kinetoterapie. Foarte mulți pacienți și-au revenit aproape total după câteva programări.

Ședințele se vor stabili de către medic, în funcție de rolul lor. Grija față de sine are un impact pozitiv asupra tuturor oamenilor care te iubesc, dar și asupra tuturor aspectelor vieții tale, care contribuie activ la o viață lungă, împlinită și sănătoasă.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.