Radiologie dentara in Sibiu: Spune stop durerilor dentare!

Spune stop durerilor de dinti! Durerea de dinti poate avea origini diferite: unele sunt locale (cavitatea bucala), altele mai indepartate (sinusurile, articulatia maxilarului sau fata). Pentru fiecare cauza, vor aparea niveluri diferite de durere, in functie de intarzierea sau nu a solicitarii tratamentului.

Aveti o carie nu prea placuta

Simptome: aveti dureri persistente pe un dinte, mai ales atunci cand mancati alimente calde, reci sau dulci. Smaltul de la suprafata se deterioreaza, uneori avand varful maro. Se poate forma chiar o carie mai mare. Ca problema sa fie rezolvata, puteti merge prima data intr-o radiologie dentara Sibiu pentru a face testele necesare.

Radiologia este o examinare suplimentara esentiala la dispozitia medicului dentist. Ce vedeti pe o radiografie dentara? Vedeti doar tesutul dur, adica practic osul si dintii insisi. Putem vedea, de asemenea, ceea ce punem in os ca implante sau ce punem in dinte ca suruburi si coroane sau chiar pasta de umplere a canalului radicular.

Ai sangerari ale gingiilor

Simptome: gingiile sunt rosii si umflate, conturul dintilor sangereaza in mod regulat, mai ales atunci cand periati sau mancati (atunci cand muscati un fruct, de exemplu). Gingia urca sus pe dinte. Dintii tai se misca usor. Aceasta se numeste gingivita (inflamatia gingiei) sau parodontita. Parodontita indica adesea o igiena orala deficitara. De asemenea, este posibil sa fiti supus unui stres sever. Se stie ca hormonii de stres accentueaza problemele gingivale. Prin deteriorarea tesutului gingival, bacteriile din gura pot infecta cu usurinta restul corpului.

Cariile pot aparea la orice varsta, inclusiv la dintii de lapte. Nu suntem cu totii egali in fata lor. Unii oameni au dinti mult mai puternici decat altii. Dar calitatea igienei orale are mult de-a face cu aparitia acestor patologii.

implantologie Sibiu

Se poate intampla, de asemenea, sa simti o durere de dinti fara a avea carii:

Un dinte care este grav cariat sau are o fisura simpla invizibila cu ochiul liber poate, de asemenea, sa doara. Din nou, acest lucru se poate vedea exact la o radiologie dentara Sibiu daca locuiti in apropiere. Fisura va crea aceleasi senzatii ca si cariile, de la sensibilitate la cald si la frig pana la durere.

Pe langa zahar, alti factori pot favoriza dezvoltarea cariilor, cum ar fi utilizarea anumitor medicamente. Anumite boli, in special cele care afecteaza imunitatea, tind sa deterioreze calitatea dintilor. Bacteriile care cauzeaza cariile se pot deplasa rapid in jurul corpului. Lasate netratate, cariile pot, prin urmare, infecta sistemul pulmonar, de exemplu daca dintele este situat langa sinusuri.

In cele din urma, cresterea dintilor de minte, care evolueaza de la varsta de 16 ani, este, de asemenea, cauza unei durerii uneori foarte severe. Acest lucru este valabil mai ales pentru dintii de minte care nu sunt bine pozitionati sau nu au spatiu pentru a creste corespunzator. Poate aparea o zona inflamatorie sau chiar o zona neteda. Aceasta etapa poate crea tulburari si la nivelul altor dinti.

Care sunt riscurile in cazul in care problemele dentare avanseaza si le tratam prea tarziu?

Riscul principal este mai presus de toate sa suferi mult si pe perioada indelungata degeaba! Cu toate acestea, se poate intampla ca o gingie sau un dinte prea deteriorat sa duca la slabire sau chiar la pierderea dintilor. Cariile foarte grave sunt adesea intalnite la persoanele care si-au neglijat mult dintii. De regula, problemele dentare nu evolueaza suficient de rapid pentru a crea complicatii grave.

O adevarata problema va aparea daca bacteriile responsabile de degradare, de exemplu, se raspandesc. In Sibiu gasesti radiologia dentara potrivita pentru aceste nevoi. Daca trec in sistemul sanguin, pot provoca probleme cardiace sau altele. Aceste cazuri sunt grave, dar raman exceptionale.

Cand ar trebui sa reactionezi?

Cand durerea persista si devine regulata, chiar permanenta, se recomanda o radiologie dentara si imediat vizita la medicul dentist daca nu s-a facut deja. Chiar daca acest lucru ramane dificil de determinat, deoarece pragul de toleranta este foarte diferit de la un pacient la altul.

Cum sa avem grija de dintii nostri?

In afara de anumite patologii inflamatorii ale gingiei care pot disparea, majoritatea cauzelor responsabile pentru durerea de dinti vor trebui tratate de un profesionist. Dar exista cateva sfaturi pentru a ajuta la ameliorarea durerii putin pana la programare si pentru a determina cel mai bun mod de actiune.

  • Mai intai, verificati cum arata zona dureroasa. Cauza durerii poate fi chiar in fata ochilor tai!
  • Uneori, pur si simplu o periere buna si utilizarea periilor interdentare sau atei dentare pot elibera o zona aglomerata de resturile alimentare si pot ameliora durerea.
  • Daca nu poti face nimic pentru tine pentru a elimina singur cauza, poate fi considerata o varianta sa iei analgezice, mai mult sau mai putin puternic in functie de durere, dar si in functie de varsta si starea ta sau a persoanei in cauza.
  • Apele de gura pot fi, de asemenea, un remediu foarte bun pentru ameliorarea durerii si asteptati pana la programarea medicului dentist. Mai ales daca apele de gura au o actiune oarecum amortitoare care va calma durerea si inflamatia gingiilor.

In cele din urma, antiinflamatoarele ar trebui luate in considerare daca inflamatia insoteste durerea. De asemenea, pot fi necesare antibiotice, in diferite situatii, daca durerea este cauzata de o infectie bacteriana. In ambele cazuri, va fi necesara o reteta medicala. Poate fi eliberat inainte de programare la cabinetul stomatologic, de exemplu de catre medicul tau de familie.

De ce sa faci o radiologie dentara Sibiu?

Aceasta examinare este indicata pentru a cauta diverse anomalii dentare, cum ar fi problemele gingivare grave, carii incipiente, abcese, tumori osoase sau fracturi maxilare sau dentare. De asemenea, face posibila analiza evolutiei dentitiei in privinta copilul. Medicul dentist poate utiliza, de asemenea, aceasta metoda atunci cand planifica tratamente, implanturi dentare, proteze dentare si tratamente ortodontice.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.