Public speaking pentru profesori?

Întreb asta pentru că suntem aproape de pragul în care nu mai avem nevoie de profesori pentru că ne căutăm singuri exemplele. Și nu vreau să fiu înțeles greșit, apreciez profesorii și îi respect enorm pentru tot efortul depus pentru a ajunge în acel prag, dar și efortul zilnic pe care-l depun pentru a fi mereu pregătiți. Mă refer strict la partea de socializare, predare, public speaking. Avem foarte mulți profesori care dețin o cantitate enormă de informații, dar care nu știu să le expună în așa fel încât ascultătorilor să li se pară interesant, iar asta este o reală problemă.

Internetul este plin de traineri, specialiști, mentori care știu cum să manipuleze (mi se pare un termen cam agresiv, dar totodată potrivit) și să fie atrăgători, să își țină captivat publicul și să dea o „pastilă” de dependentă. Aceștia ar putea fi exemplul de urmat pentru profesorii a căror studenți/elevi adorm la ore.

Scriu rândurile astea pentru că mă simt de multe ori pierdut la anumite prezentări, ore de cursuri, seminarii, ș.a.m.d. pentru că tonul nu este potrivit, pauzele nu sunt când trebuie, glumele nu sunt bine integrate, etc. Altfel spus, cei care vorbesc nu au tehnică deloc în vorbire.

Tehnica de care vă scriu este explicată prin toate strategiile de public speaking. Și atunci.. de ce nu există un program de training despre public speaking pentru profesori?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.