Din Iași: România nu este țara hoților

În seara asta am ieșit în stradă, atât pentru mine, cât și pentru cei care au preferat să urmărească din casă, de la căldură, tot acest circ național la care am fost nevoiți să apelăm. M-am întâlnit acolo cu oameni revoltați care nu vor să fie bătaia de joc a unei grupări de hoți care au impresia că pot face orice din țara asta minunată. Nu vreau să fiu bătaia de joc a nimănui, nu vreau ca țara mea să ajungă de râsul Europei, nu vreau să fiu furat pe față și să nu pot face nimic în acest sens, iar dacă ieșitul în stradă mă scutește de aceste abuzuri, am să fac acest lucru până vor considera nesimțiții fără scrupule de la conducere că miile de oameni care blochează seară de seară fiecare oraș important că noi contăm, că nu suntem de acord cu aberația de lege promulgată ieri și că nu au cale de scăpare.

Vreau ca hoții să meargă unde le este locul, nu vreau o limită a sumei furate până să se facă ceva împotriva hoțului. S-a furat enorm și asta le-a dat curaj măgarilor să-și facă mai ușoară calea spre această activitate. S-au bazat prea mult că suntem proști, că nu vedem cum ne fură pe față, că suntem mult prea dezinteresați pentru a face ceva împotriva lor. Este timpul schimbării, a venit vremea să ne spunem punctul de vedere și să arătăm că ne iubim țara, că nu acceptăm să fim călcați în picioare de o gașcă mare de politicieni avari după bani.

Iașiul a ieșit în stradă și și-a strigat nemulțumirile, i-am susținut pe toți cei care au ales să recurgă la acest gest și promitem să repetăm acest lucru până când țara ne va reveni nouă și va scăpa din mâinile care intră atât de adânc în buzunarele noastre. Am fost un număr mare, dar nu suficient, așadar fac apel la toți cei care doresc să trăiască într-o țară civilizată în care hoția este pedepsită, în care furatul este ilegal și în care politică nu mai este o afacere. 15.000 de oameni au strigat și au blocat străzi în speranța că sunt auziți, mare parte din ei au fost tineri care au ales să rămână în țara pe care o iubim, tineri care cred în viitorul nostru ca popor.

Vrem o țară „ca afară” și suntem dispuși să luptăm pentru normalitate.

Toate drumurile duc spre revoluție.

Fotografii: Laurențiu Pal

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.