Despre transportul internațional și meseria de șofer

Am un prieten, despre care cred că am mai scris ceva rânduri aici, pe blog, care a făcut curse internaționale. Îi place foarte mult să conducă și a decis că această este slujba care i se potrivește cel mai bine. Chiar dacă pentru unii pare obositor, prietenul meu adoră să conducă mașina și să meargă cât mai mulți kilometri. Deși pare puțin credibil, când vine acasă din unele curse lungi, el este mereu cu zâmbetul pe buze și vorbește cu foartă multă plăcere despre job-ul lui, despre ce i s-a mai întâmplat, ce experiențe în trafic a mai avut și despre ce a mai auzit de unii oameni pe care i-a transportat dintr-o țară în alta.

Sincer să fiu, eu nu m-aș vedea șofer pe o dubă la o firmă ca romfour.com, nu pentru că nu sunt plătit destul de bine pentru că am auzit că au salarii foarte bune, ci pentru că ar înseamnă să stau foarte mult timp plecat de acasă, deci departe de familia mea, de proiectele mele online și de tot ce iubesc. Nu spun că nu mi-ar place să conduc mii de kilometri pentru că aș minți, iubesc să conduc mașini și chiar mi-ar place să fac o cursă lungă, dar de fel sunt un tip mai sensibil, căruia i se face foarte repede dor și care ar renunța la orice să fie aproape de cei dragi.

Iubesc mașinile, îmi place foarte mult să citesc despre ele, să scriu despre ele, să le conduc și să văd tot ce apare nou în domeniul auto. Mereu am avut o slăbiciune pentru mașinile mari, pentru dube și pentru tiruri. Cred că această slăbiciune, cum am numit-o în rândurile precedente, mi se trage de la tatăl meu, care a fost șofer foarte mulți ani pe astfel de mașini. Deseori mergeam și eu cu el în curse pentru că-mi plăcea să merg cu mașina, îmi plăcea să fac cât mai mulți kilometri, chiar dacă eram în dreapta. Îmi imaginam mereu că o să ajung și eu la vârsta când o să pot da pentru permis auto și o să fiu și eu în locul tatălui meu.

Prietenul de care vă spuneam avea zile când abia așteaptă să mai prindă o cursă, să fie la volanul mașinii care îi duce pe oameni la muncă în străinătate sau poate chiar și în concediu. De asemenea, el mai transporta și colete sau mașini, pentru că cei de la Romfour se ocupă cu transportul internațional de orice fel. Am aflat de ei de la amicul meu și am rămas impresionat încă de la prima „întâlnire” cu ei, în mediul online. Au pe site o chestie tare utilă, poți rezerva oarecum loc într-o mașină de-a lor pentru următoarea plecare din țară. Mașinile lor sunt foarte noi și e mai mare dragul să călătorești cu ele, atât ca șofer, cât și ca pasager. Mi se pare interesante și ofertele lor. Am văzut pe site la ei o ofertă care sună cam așa „la 10 călătorii în Europa, câștigi una gratis” și cred că este foarte utilă pentru cei care părăsesc des țară.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.