Despre cazare și curățenie

Vreau să plec săptămâna următoare într-un mic concediu, zic eu, meritat. Caut de vreo câteva zile cât mai multe soluții pentru cazare. Deși nu mă interesează prea mult dotările din cameră și tot ce e de fiță la o cazare, caut o vilă ieftină. Mă interesează la aceasta să beneficieze de paturi, baie și eventual un televizor, dar nu-i musai. Bineînțeles că înainte de aceste dotări vreau să găsesc o vilă în care se face curatenie Constanta, nu aș vrea să-mi fie scârbă să intru acolo și să nu pot să pun capul liniștit pe pernă. Nu suport mizeria dacă nu este făcută de mine :).

Îmi aduc aminte, parcă acum doi ani, am fost de Paști într-o mini-vacanță la munte. Găsisem atunci o cazare destul de avantajoasă la preț, într-un loc destul de retras (deci era liniște și te puteai odihni fără să fii deranjat de diferite zgomote sau grupuri de mârlani), doar că era un loc infect. Am stat totuși acolo pentru o noapte, nu aveam altă soluție. Erau două camere foarte vechi, aveau mobilă de pe timpul lui Ștefan cel Mare, praful pe acea mobilă era de cel puțin două degete, aveau materiale din alea din pânză pe televizor și pe sobă (parcă mileuri se chemau) și ușile erau vai de capul lor, intra frigul de ziceai că ești afară. Nu mai scriu despre mirosul de acolo, ne-am chinuit să scoatem mirosul cu vreo 2 tuburi de spray de cameră, parfum, deodorante și toate minunile, dar nu au dat roade.

Pe jos erau niște covoare vechi de care ți se lipeau șosetele, probabil de la ele veneau mirosul ăla insuportabil. Clar aveau nevoie de o vizită la spalatorie covoare Cluj, dar nu asta era interesul gazdelor. Pe ei nu îi interesau confortul turiștilor, nu îi interesau că primesc niște oameni străini în niște camere infecte și acei oameni își fac o părere despre ei, că acei oameni îi pot recomanda mai departe sau pot reveni pe viitor. Îi interesau doar banii pe moment și atât.

Oricât de dezinteresat ai fi, oricât de bătrân sau bolnav ai fi, dacă vrei să oferi servicii de cazare, deci să primești niște oameni străini la tine în gospodărie, trebuie să faci curățenie în locul unde vrei să-i cazezi. Iar dacă tu nu ești în stare să te ocupi de asta, poți plăti o firmă de curățenie sau pe altcineva care știe să facă asta. Vrei să faci bani din cazare, dar nu vrei să oferi condiții? Nu prea ai cum.

Sunt conștient că nu voi sta prea mult la cazare, că voi umblă mai mult de nebun prin Costinești și voi caută mereu fiecare prilej să mă distrez, dar totuși, nu vreau să mai trec prin ce am trecut în vacanță de Paști de care am scris în rândurile de mai sus, nu vreau să mai stau în mizeria altora și nu vreau să mă mai expun unei mizerii ca aceea pentru că nu vreau să mă îmbolnăvesc.

Tu ai putea sta într-o cameră în care nu s-a făcut curățenie de foarte mult timp?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.