De ce este important să cumperi licențe Windows și Office?

În ultimii ani, s-a observat că aproape fiecare meserie se poate realiza cu ajutorul tehnologiei. Prin urmare, progresul tehnologic se infiltrează și-și arată potențialul în diverse domenii.

În majoritatea cazurilor, se folosește o variantă ilegală de licențiere a sistemului de operare Windows sau a programelor Office. Însă, licențierea oferită direct de la compania mama, ce a creat Windows-ul și Microsoft Office-ul, vor avea toate funcțiile necesare pentru o funcționare optimă.

De ce este importantă licența pentru sistemul de operare Windows?

De la prima variantă a Windows-ului, până la cea actuală, pericolul de piratare este crescut. Din acest motiv, Windows a introdus un element de combatere a pirateriei. Licența va impune introducerea unei chei de activare pentru a putea utiliza sistemul de operare cu toate caracteristicile și specificațile sale.

Fiind cel mai popular și utilizat sistem de operare, utilizarea versiunilor piratate este în continuă creștere.

Dacă nu ai o licență specială, oferită direct de către Windows, vei avea câteva restricții și probleme legate de personalizarea sistemului de operare și a funcționalității optime:

  • Setările de personalizare vor fi dezactivate;
  • Vei primi notificări periodice constante care te vor anunța să-ți activezi produsul Windows autentic;
  • Vei întâmpina numeroase bug-uri;
  • Unele actualizări de securitate nu vor fi disponibile.

Vei avea o perioadă de probă de 30 de zile înaintea activării cheii de licențiere. Cu toate acestea, dacă nu cumperi o licență autentică după acest termen, posibilitatea modificărilor interne, cât și cele ale interfaței vor fi dezactivate automat.

Mai mult decât atât, actualizările de softwer importante nu vor mai fi disponibile. Astfel, laptop-ul sau PC-ul tău nu va putea să-ți ofere cele necesare pentru o bună desfășurare a muncii pe care o practici.

De ce este importantă licența pentru Office?

La fel ca și licența Windows, și licența pentru Office originală este foarte importantă. Neavând o astfel de cheie licențiată pentru programul Office, te vei expune la mai multe riscuri. Acestea pot dăuna device-ului pe care-l utilizezi.

Vei fi mult mai expus la atacurile de tip viruși de calculator și malware. Fără o astfel de licență originală, vei deschide porțile hackerilor. Calculatorul tău poate primi un malware care să compromită întreg sistemul sau chiar să colecteze datele tale personale.

Nimeni nu își dorește să-și piardă munca. Prin urmare, o licență îți va proteja fișierele și mai ales datele personale sau datele de firmă pe care le ai stocate:

  • Informații despre clienți;
  • Informații de contabilitate;
  • Detalii personale;
  • Proiecte importante etc.

Ambele licențe, atât pentru Windows, cât și pentru Office, pot fi achiziționate de pe site-urile oficiale sau de la retailer certificați. Dacă ați achiziționat o versiune falsă, puteți cere rambursare banilor. Veți găsi instrucțiuni despre cum să dezinstalați aceste licențe, care sunt mai mult dăunătoare.

Siguranța cibernetică este la fel de importantă ca și sănătatea. Aceste licențe îți vor oferi protecție necesară contra hackerilor, virușilor și mai ales contra furtului de date personale, care au consecințe dezastroase, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.