Cum să prelungești durata de viață a unui frigider?

Frigiderul este cel mai mare electrocasnic din casa fiecăruia, poate chiar și cea mai mare investiție pe care o vom face pentru bucătărie. Prin urmare, ne-am dori să reziste cât mai mult posibil, fără a fi necesar să cumpărăm unul nou o dată la câțiva ani.

FrigoIntel este portalul cu informații complete despre frigidere, modul în care le putem asigura mentenanța acestor electrocasnice și diferite alte informații care ne vor ajuta să ne bucurăm mai mult de avantajele unui astfel de produs.

Cum poți prelungi durata de viață a frigiderului tău?

  • Amplasarea frigiderului

Acesta nu poate fi situat oriunde ne dorim în casă. Trebuie să ții cont de câteva reguli mici, dar ce au un impact mare asupra duratei de funcționare a frigiderului.

Încearcă pe cât posibil să amplasezi frigiderul într-o zonă cât mai ferită de sursele de căldură, fie ele naturale sau artificiale. Asigură-te că el va fi poziționat cât mai departe de aragaz, de cuptor, de calorifer, departe de ferestre.

Va trebui sa-l amplasezi într-o zonă cu un spațiu mai larg, dar și bine aerisit, deoarece frigiderele au nevoie să evacueze căldura cât mai ușor posibil.

  • Garniturile de la ușă

Nu necesită o muncă migăloasă și complicată, așa că încercă să verifici garniturile ori de câte ori poți. Ele trebuie să se lipească foarte bine și să nu permită aerului rece să iasă. O garnitură bună va menține o temperatură constantă în interiorul frigiderului, față de o garnitură deformată ce va duce spre defectarea electrocasnicului în viitor.

Indiferent de cât de vechi sau nou este frigiderul tău, va fi necesar să menții o temperatură constantă de 5 grade celsius, iar în congelator ar trebui să fie mereu sub 0 grade celsius. În cazul unei pene de curent, încearcă să nu deschizi prea des frigiderul. Astfel vei ajuta la menținerea unei temperaturi cât mai joase până la revenire.

  • Igienizarea si dezghețarea sa

Dacă ai un frigider clasic, trebuie să știi că stratul de ”zăpadă” nu ar trebui să depășească mai mult de 3 mm, iar cel din congelator trebuie să aibă in jur de 5 – 6 mm.

Chiar și frigiderele moderne ce au funcția de dezghețare automată, trebuie și ele oprite și igienizate măcar o dată pe an.

Există soluții speciale pentru curățarea frigiderului, însă poți folosi și apă cu bicarbonat sau apă cu detergent de vase, iar dacă mirosurile sunt destul de persistente, aerisește-l pentru o zi întreagă și după spală-l cu ajutorul unei soluții ce conține și oțet.

  • Perioada din an în care te afli

Poate ți se pare ciudat, însă trebuie să ai în vedere și anotimpul în care te afli, pentru a știi ce temperatură trebuie să ai în interiorul frigiderului.

Temperatura din frigider și congelator trebuie să fie optimă pentru a evita anumite probleme de sănătate. Astfel, în funcție de sezon vei avea și temperaturi diferite, dar mereu să fie cuprinse între 0 – 5 grade celsius.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.