Cum cureti cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde face parte dintre cele mai achiziționate electrocasnice. Cu siguranță vei găsi unul în fiecare casă, datorită avantajelor pe care le oferă. Mai mult decât atât, îl vei utiliza destul de des, pentru diferite tipuri de alimente. În plus, vei afla în acest articol și ce detergenti bucatarie să folosești pentru a îndepărta grăsimea și murdăria din cuptorul tău.

Aparatul te ajută să:

 • decongelezi mâncarea;
 • îți încălzești preparatele;
 • gătești unele lucruri.

Adesea se folosește pentru pregătirea popcornului pentru serile de film în familie sau alături de prieteni. Fiind de mici dimensiuni și de diferite modele, cuptorul cu microunde devine un electrocasnic util pentru momentele când ești pe fugă. El oferă un plus de confort casei tale. Este mereu acolo când ai nevoie de el, fiind mai ușor de utilizat decât cuptorul tradițional. Însă, și el trebuie curățat periodic, deoarece diverse grăsimi și pete inestetice se adună pe suprafața sa.

Cum cureti cuptorul cu microunde?

În interiorul electrocasnicului introduci pește, legume, carne de vită, fel și fel de alimente, care inevitabil lasă urme de grăsime. În timp, în interiorul său se adună murdăria. Este indicat ca aceasta să fie îndepărtată periodic pentru a nu afecta funcționalitatea sa.

Curățarea cuptorului cu microunde se poate realiza prin multe metode, inclusiv cu produsele pe care oricine le are în casă. Astfel, înainte de a te apuca de curățenie, așteptă ca aparatul să se răcească, în cazul în care tocmai l-ai utilizat.

Cuptorul cu microunde poate fi curățat cu:

 • oțet – este eficient pentru îndepărtarea murdăriei, eliminând și mirosurile neplăcute;
 • lămâie – o poți folosi alături de un bol cu apă sau pur și simplu apă cu lămâie, ce vor fi așezate pe farfuria cuptorului; lasă amestecul să acționeze pe un program de 2 minute, până se formează aburii, care vor acționa și înmuia grăsimea; ține cuptorul închis pentru încă alte 5 minute pentru a obține rezultatele mult dorite.
 • bicarbonatul de sodiu – este potrivit pentru petele mai greu de îndepărtat; se poate folosi sub formă de pastă sau aburi de bicarbonat.

În principiu, toate metodele au la bază eliminarea grăsimilor și reziduurilor mai puțin agresive. Uneori va trebui să repeți procesul de câteva ori pentru a obține rezultatele dorite. Inevitabil va conduce la un timp mai îndelungat de curățare, dar te folosești de soluții naturale.

Dacă nu ai oțet sau lămâi în casă, cu siguranță un plic de bicarbonat vei găsi. Toate metodele sunt variante eficiente pentru interiorul cuptorului cu microunde. Însă, ce te faci atunci când nici una dintre aceste soluții nu funcționează?

Folosește produse profesionale pentru rezultate excepționale

Produsele de curățenie pentru cuptorul cu microunde sunt cele mai potrivite soluții, mai ales când vine vorba despre petele de grăsime foarte greu de îndepărtat. Îți salvează din timp, deoarece cu variantele clasice s-ar putea să fii nevoită să repeți procesul de cel puțin 2-3 ori pentru ca rezultatele să înceapă să apară.

Detergentul de spălat vase se poate folosi pentru curățarea interiorului cuptorului cu microunde. Vei fi uimit cât de ușor se va îndepărta murdăria. Însă, și acesta la rândul său trebuie șters, iar geamul electrocasnicului curățat în profunzime.

Astfel, vei putea folosi un detergent pentru geamuri și inox Evans Clear de 750 de ml, care va lupta împotriva murdăriei. Vei obține rezultate impresionante.

La bază are alcool. Mai poate fi utilizat pentru suprafețe precum:

 • plasticul;
 • cromul;
 • monitoare;
 • ceramică;
 • porțelan.

Acest detergent este o soluție perfectă pentru curățarea în profunzime a cuptorului cu microunde, deoarece va lăsa în urma sa o suprafață strălucitoare, lipsită de pete și urme de grăsime. Produsul este printre cele mai eficiente și este dotat cu un pulverizator pentru a face procesul mai ușor.

Alege-l pentru curățarea cuptorului cu microunde și folosește-te de o lavetă moale pentru îndepărtarea reziduurilor. Sperăm că aceste informații îți sunt de folos și acum știi cum cureti cuptorul cu microunde!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.